Σάββατο 1 Σεπτεμβρίου 2018

Οι οκτώ προς Αυγενάκη… «Αναγνώστε την επιστολή μας»


Με γραπτή επιστολή που εστάλη στον Γραμματέα της Νέας Δημοκρατίας Λευτέρη Αυγενάκη, απάντησαν ήδη τα οκτώ από τα δέκα μέλη του κόμματος που κλήθηκαν σε απολογία, μετά την δημόσια ανακοίνωση υποστήριξης της υποψηφιότητας Ριζόπουλου. 
Δύο απ’ αυτούς αναμένεται να απαντήσουν αυτόνομα. 
Πρόκειται για τον πρώην βουλευτή Άρτας Κώστα Παπασιώζο και τον Όμηρο Τσάπαλο, ο οποίος είναι επαγγελματικά συνεργάτης του Σπύρου Ριζόπουλου. 
Οι υπόλοιποι οκτώ επικαλούνται απόσπασμα συνέντευξης του Κυριάκου Μητσοτάκη για τις αυτοδιοικητικές εκλογές, το οποίο χρησιμοποιούν προκειμένου να απαντήσουν στον Γραμματέα.
Όπως συμπεραίνεται λοιπόν κανένα από τα δέκα μέλη δεν πρόκειται να παραστεί στην… ακρόαση που έχει κληθεί και αυτό που απομένει είναι η αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας.
Και η αντίδραση αυτή θα έχει εξαιρετικό ενδιαφέρον καθώς δεν μπορεί παρά να αποτελεί και το «προηγούμενο» για το σύνολο της χώρας εν όψει των αυτοδιοικητικών εκλογών.
Την απάντηση προς τον κ. Αυγενάκη, η οποία κλείνει με αιχμές προς τον νυν Περιφερειάρχη Αλέκο Καχριμάνη, υπογράφουν οι: Σάκης Βλέτσας, Μαρίνα Καλιαμούρη, Πηνελόπη Κοτζαμάνη, Στασινή Ράρρα, Στάθης Νάνος, Δημήτρης Δήμος, Γιώργος Μότσιος και Δονάτος Σοφίας.
Αναλυτικά έχει ως εξής:
«Στην από Παρασκευή 31/8/2018 το απόγευμα επιστολή σας με αίτημα να προσέλθουμε σε «ακρόαση», για την Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου, στις 16:00, στα κεντρικά γραφεία του Κόμματος στην αίθουσα Β11, με θέμα συζήτησης «σχετικά με τις αυτοδιοικητικές εκλογές 2019 και τις ήδη γνωστές σε εσάς αποφάσεις του Κόμματος», η απάντησή μας για όσους από εμάς ψηφίζουμε στην Ήπειρο είναι η εξής: 
Η τελευταία ήδη γνωστή σε εμάς απόφαση του Κόμματος, όπως αυτολεξί την ανέφερε ο ίδιος ο Πρόεδρος Κυριάκος Μητσοτάκης μόλις προ ολίγων ημερών σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ» σχετικά με τις αυτοδιοικητικές εκλογές 2019 είναι ότι «Το πρώτο μου μέλημα είναι σήμερα οι εθνικές εκλογές. 
Εξάλλου, έχω πει πολλές φορές ότι οι τοπικές κοινωνίες πρέπει να αποφασίζουν οι ίδιες για την τύχη τους και όχι να επιβάλλουν τα κόμματα τους εκλεκτούς τους. Στόχος η ευρύτερη δυνατή συναίνεση». 
Θα πρέπει να γνωρίζετε ότι θεωρούμε ολόσωστη αυτή την απόφαση του Προέδρου μας και την αποδεχόμαστε στο ακέραιο. 
Και σαφέστατα τονίζει την έννοια της ελεύθερης και ακομμάτιστης αυτοδιοίκησης.
Σε απόλυτη συνάφεια με την επιθυμία του προέδρου και βάζοντας πάνω από όλα την Ήπειρο, εκφράζουμε την καθαρή πεποίθηση ότι ήρθε ή ώρα για σημαντικές αλλαγές τις οποίες αναγνωρίζουμε ότι στην Ήπειρο μπορεί να επιφέρει η εκλογή του Σπύρου Ριζόπουλου. 
Ο νυν Περιφερειάρχης μετά από 36 χρόνια ότι είχε να δώσει το έδωσε. 
Η Ήπειρος είναι τελευταία σε ανάπτυξη και πρώτη σε ανεργία. “ΟΤΙ ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΕΙ ΠΕΘΑΙΝΕΙ. Η ΗΠΕΙΡΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ”.
Ως εκ τούτου παρακαλούμε να αναγνώσατε την παρούσα σε αντικατάσταση της προτεινόμενης συνάντησης».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας εδώ!