Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου 2018

ΒΑΣΙΛΗΣ ΙΩΑΝΝΟΥ: Δεδομένη η υποψηφιότητά μου για τον Δήμο Πρέβεζας


"Οργανωνουμε ΥΠΕΡΚΟΜΜΑΤΙΚΗ κίνηση, χωρίς αποκλεισμούς και κομματικούς διαχωρισμούς"

Στην εκπομπή "Όλα στον Αέρα" την οποία επιμελείται και παρουσιάζει ο Χρήστος Ανεμοζάλης, κάθε Δευτέρα στις 11π.μ. μέσα από το ραδιόφωνο του Prisma 91,6 μίλησε ο πρώην Νομάρχης, κ.Βασίλης Ιωάννου.

Η συνέντευξη έχει ως εξής, ενώ παρακάτω μπορείτε να ακούσετε το σχετικό απόσπασμα.

1) Καλημέρα κ. Ιωάννου Καλή βδομάδα και καλή σχολική χρονιά. Για μια ακόμη χρονιά λοιπόν σας συναντάμε στο 2ο Γυμνάσιο Πρέβεζας …. Είστε πολλά χρόνια καθηγητής, παλιός συνδικαλιστής , πρώην Νομάρχης ΝΟΜΙΖΩ ΕΙΣΤΕ Ο πλέον ΚΑΤΑΛΛΗΛΟΣ , για να μας πείτε αν ξεκίνησε ομαλά η σχολική χρονιά. 

Έχετε διαπιστώσει προβλήματα , υπάρχουν ελλείψεις;;; 
Δώστε μας μια εικόνα… 

Απάντηση: Καλημέρα σε σας και τους ακροατές σας. Εύχομαι και γω να έχουμε μια καλή και παραγωγική σχολική χρονιά, προς όφελος των παιδιών και της εκπαίδευσης γενικότερα. Με βάση τις πληροφορίες που έχω για το νομό, θα έλεγα ότι η φετινή σχολική χρονιά ξεκινάει σχετικά ομαλά. 

1) Τα βιβλία είχαν έρθει έγκαιρα και μοιράστηκαν 
2) Τα περισσότερα κενά σε εκπαιδευτικό προσωπικό έχουν καλυφθεί (όχι βέβαια με μόνιμο προσωπικό , αλλά με αναπληρωτές , με ότι αυτό σημαίνει για την εκπαιδευτική διαδικασία) . 
3) Τα δρομολόγια για τη μεταφορά των μαθητών μας ξεκίνησαν κανονικά .. 

Όλα λοιπόν φαίνεται να ξεκινούν καλά… Θέλω εδώ να επισημάνω ότι αυτό δε σημαίνει ότι τα σχολεία μας δεν αντιμετωπίζουν προβλήματα . Προβλήματα που αφορούν την έλλειψη διορισμών μόνιμου προσωπικού, Σοβαρά Προβλήματα που αφορούν το περιεχόμενο και τη λειτουργία του σχολείου και που προκύπτουν από τις συχνές και αποσπασματικές αλλαγές, που επιχειρούνται από την εκάστοτε πολιτική ηγεσία. 

Προβλήματα στις σχολικές εγκαταστάσεις, στα κτίρια, στα εργαστήρια, στα γυμναστήρια κλπ κλπ Αρκεί κάποιος να διαβάσει τις ανακοινώσεις της ΟΛΜΕ και της ΔΟΕ και θα καταλάβει περί τίνος πρόκειται . 

ΕΙΝΑΙ ΟΜΩΣ ΑΥΤΟ ένα μεγάλο θέμα που απαιτεί μια γενικότερη συζήτηση 

2) Να σας ρωτήσω τώρα κάτι που απασχολεί τις τελευταίες μέρες πολλούς γονείς και μαθητές. 

Αληθεύει ότι από του χρόνου τα σχολεία θα ξεκινάνε μια ώρα αργότερα , δηλαδή στις 9 ; Το ρωτώ αυτό γιατί κάτι τέτοιο ανέφερε ο Υπουργός Παιδείας στο φετινό αγιασμό … 

Απάντηση: Για να πάρει κάποιος θέση, σε ένα τόσο σοβαρό θέμα : …..Θα πρέπει να γνωρίζει σε ποιες επιστημονικές έρευνες στηρίζεται αυτή η πρόταση ….Θα πρέπει να γνωρίζει το συνολικό σχεδιασμό της Κυβέρνησης και αν αυτή η πρόταση εντάσσεται σ’ αυτό το σχέδιο αλλαγών. (φαντάζομαι δεν θα το κάνει ..αν το κάνει για να κοιμούνται περισσότερο οι μαθητές, όπως ακούστηκε , γιατί τότε μιλάμε για επικοινωνιακές φωτοβολίδες ) Μη ξεχνάμε ότι από μια τέτοια αλλαγή θα προκύψουν πολλά παράπλευρα προβλήματα στα οποία πρέπει το Υπουργείο να έχει έτοιμες λύσεις. Πχ 1)Τι θα γίνει με τους μικρούς μαθητές που οι γονείς τους εργάζονται ; Θα οργανώσουν πρωινές ζώνες; 2) Πότε θα τελειώνουν το μεσημέρι οι μαθητές ; στις 3και στις 4μμ; Και τι θα γίνει τους ζεστούς μήνες Μάιο , Ιούνιο , Σεπτέμβριο που αυτές τις ώρες δε στέκεσαι στα σχολεία από την αφόρητη ζέστη; Ας μας πει λοιπόν ο Υπουργός συνολικά τις προτάσεις και τις απαντήσεις σε όλα αυτά και μετά μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικοί θα πούμε τις απόψεις μας .

3) Κάτι τελευταίο τώρα, μήπως βγάλουμε και κάποια είδηση…. ΤΕΛΙΚΑ ποια είναι τα πολιτικά σας σχέδια; Θα ασχοληθείτε με το Δήμο ή όχι ; Με συγχωρείτε που σας ρωτάω έτσι , αλλά ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ Η ΦΗΜΗ ότι έχετε αποσύρει το ενδιαφέρον σας για το Δήμο Πρέβεζας. Αληθεύει , ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ ;;;;; Θα θέλαμε μια απάντηση … 

Απάντηση: Κύριε Ανεμοζάλη, Αρκετά με αυτή την περιρρέουσα φημολογία και παραφιλολογία. Κατανοώ βέβαια ότι κάποιους τους ενοχλεί η εμπλοκή μου στο Δήμο αλλά τι να κάνουμε… Σας βεβαιώνω ΛΟΙΠΟΝ, ότι δεν έχω αποσύρει το ενδιαφέρον μου για το Δήμο. Το αντίθετο θα έλεγα. Εγώ και οι συνεργάτες μου, έχουμε εντατικοποιήσει τις προσπάθειές και τις επαφές μας και σχεδόν καθημερινά συζητάμε με πολίτες, ανταλλάσσουμε απόψεις και καταγράφουμε προτάσεις για όλα τα θέματα που αφορούν το Δήμο. Επαναλαμβάνω, αυτό που είχα πει στο φιλόξενο σταθμό σας πριν κάποιους μήνες. Φιλοδοξία μας είναι να οργανώσουμε μια ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ , υπερκομματική Κίνηση πολιτών , η οποία πέρα από τα πρόσωπα που θα την στηρίξουν , θα καταθέσει πειστικές απαντήσεις και προτάσεις στα πολλά προβλήματα του Δήμου, και προς αυτή την κατεύθυνση κινούμαστε. Θέλουμε να δημιουργήσουμε μια παράταξη, ΕΝΩΤΙΚΗ , ανοιχτή, σε ιδέες , σε απόψεις , σε προτάσεις , χωρίς αποκλεισμούς και χωρίς ΚΟΜΜΑΤΙΚΟΎΣ διαχωρισμούς . Προετοιμάζουμε λοιπόν μεθοδικά την υποψηφιότητά μας, χωρίς επαφές με κανένα κόμμα (γιατί και αυτό δυστυχώς έχει γραφτεί) και χωρίς να επιδιώκουμε κομματικά χρίσματα. Την στήριξη των δημοτών θέλουμε και προς αυτή την κατεύθυνση λειτουργούμε. 

4) Πότε να περιμένουμε επίσημες ανακοινώσεις; 

Απάντηση: ΟΛΑ στην ώρα του κ. Ανεμοζάλη. Δεν βιαζόμαστε . Άλλωστε είναι ακόμη πολύ νωρίς και η πολιτική συγκυρία , μπορεί να μας επιφυλάξει εξελίξεις. Όταν είμαστε έτοιμοι θα προβούμε σε ανακοινώσεις. 

Ευχαριστώ πολύ κ. Ιωάννου, για το χρόνο σας. Καλημέρα και καλή συνέχεια στη δουλεία σας Εύχομαι ολόψυχα κάθε επιτυχία στους στόχους σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας εδώ!