Τρίτη 22 Ιανουαρίου 2019

O θρίαμβος κατά των εξορύξεων δεν επισκιάζεται από τις παραφωνίες!

img_2735


ΔΗΛΩΣΗ της ΛΙΤΣΑΣ ΚΙΤΣΑΝΤΑ -επικεφαλής της δημοτικής κίνησης «ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ»
Θρίαμβος χθες στο Δημοτικό Συμβούλιο Αρτας του Κινήματος κατά των Εξορύξεων Υδρογονανθράκων, στο οποίο από την πρώτη στιγμή ενεργά συμμετέχει η παράταξή μας και τα μέλη της. Η άρνηση στην πετρελαική εταιρία ΕΛΠΕ να διέλθει και να χρησιμοποιήσει δημοτικές εκτάσεις για την έρευνα πετρελαίου επιτεύχθηκε χάρη στη μαζικότατη και δυναμική παρουσία πολιτών και τις σπουδαίες τοποθετήσεις μελών του κινήματος. Καταλυτική φυσικά ήταν και η παρουσία της δημοτικής μας κίνησης και είμαστε πολύ περήφανοι γι αυτό. Δεν μπορούσε να γίνει αλλιώς. Η μέχρι σήμερα πορεία μας χαρακτηρίζεται από το γεγονός ότι είμαστε πάντα με όλο «το είναι μας» μέσα στα κινήματα προστασίας του περιβάλλοντος.
Η απαράδεκτη στάση του δημοτικού συμβούλου- εκλεγμένου με το ψηφοδέλτιό μας κου Αγγ. Ξυλογιάννη να ψηφίσει κατά της απόφασης, που όλο το υπόλοιπο Δημοτικό Συμβούλιο ενέκρινε, έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τις συμφωνημένες αρχές, τις αδιαπραγμάτευτες αξίες και την ιστορία της «Ριζοσπαστικής Δημοτικής Αλλαγής».
Ακόμα πιο θλιβερό είναι το γεγονός ότι ο κος Ξυλογιάννης ουδέποτε είχε θέσει θέμα διαφωνίας του με την θέση της παράταξης μας στο συγκεκριμένο ζήτημα, ενώ δεν είχε ενημερώσει κανένα μέλος μας για την χθεσινή του στάση. Η αιφνιδιαστική αυτή ενέργεια του, όπως είναι λογικό, οδήγησε στην επί τόπου  δημόσια διαχώριση  της θέσης μας από αυτόν, ενώπιον του Δημοτικού Συμβουλίου  από εμένα ως επικεφαλής της παράταξης, θέτοντάς τον  αυτόματα εκτός αυτής.
Αντιλαμβανόμαστε τις δεσμεύσεις που μπορεί να δημιουργεί στον κ. Αγγ. Ξυλογιάννη η ιδιότητά του ως στελέχους του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ, του κυβερνώντος  κόμματος που τόλμησε να προωθήσει τα συμφέροντα των πετρελαϊκών εταιρειών εις βάρος της υγείας και της ζωής των πολιτών της Ηπείρου, εις βάρος της ανάπτυξης και της τοπικής οικονομίας και του οποίου (κόμματος) η νεόκοπη δημοτική κίνηση έλαμψε δια της απουσίας της από το χθεσινό  Δημ.Συμβούλιο, προφανώς για να μην βρεθεί αντιμέτωπη με τους κατοίκους που διαμαρτύρονται για τις βλαβερές έρευνες και εξορύξεις. Άλλωστε, στην πορεία θα κριθεί, ποιός νοιάζεται για το καλό του τόπου και ποιός όχι !
 Όπως και να έχει όμως, εμείς δεν επιτρέπουμε σε κανέναν να σπιλώνει με τη στάση του την υπόληψη, τους αγώνες και την ιστορία μας. Ούτε θα το επιτρέψουμε στο μέλλον. Προχωράμε δυνατά και αγωνιστικά!
Ήπειρος αμόλυντη. Αρτα της φύσης, της ήπιας ανάπτυξης και του πολιτισμού. Όχι στις έρευνες και εξορύξεις υδρογονανθράκων.-
Άρτα, 22-1-2019
ΛΙΤΣΑ ΚΙΤΣΑΝΤΑ (υποψήφια Δήμαρχος με τη ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας εδώ!