Παρασκευή 25 Ιανουαρίου 2019

Θεσπρωτικό ή Λέλοβα, 24-01-2019, περιοχή της Μαυρής.


η εικόνα προφίλ του Χαράλαμπος Δράκος, Η εικόνα ίσως περιέχει: 2 άτομα, , τα οποία χαμογελούν, κουστούμι και εσωτερικός χώρος
ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΔΡΑΚΟΣ
Μετά και τις τελευταίες βροχές από τις 19-23 Ιανουαρίου 2019, η λεκάνη της Μαυρής (Θεσπρωτικού, ν. Πρέβεζας) πλημμύρισε σε πολλές περιοχές.
Η χαμηλή ζώνη (περιοχές νότια του τσιμενταύλακα) ή είναι μισοπλημμυρισμένες ή βρίσκονται όλες κάτω από τα νερά και δεν φαίνονται καθόλου πολλά χωράφια. Το ποτάμι, στο οποίο απορρέουν οι χείμαρροι σε πολλά σημεία έχει πλημμυρίσει αγροτικούς δρόμους, που δεν κυκλοφορούν.Χρειάζονται να περάσουν τουλάχιστον δώδεκα ώρες για να αποτραβηχτούν τα νερά από τα χωράφια, εκτός του Βάλτου.
Τα νερά στην γέφυρα του Κομμένου έχουν φτάσει να είναι μισό μέτρα μόνο κάτω από αυτήν.
Οι μονάδες (ποιμνιοστάσια) που βρίσκονται σε όλα τα παραπάνω μέρη πρέπει να είναι εφοδιασμένες με ζωοτροφές για τις μέρες αυτές που τα φαινόμενα είναι ακραία.
Καθώς το ποτάμι της Μαυρής δεν προλαβαίνει να απαντλήσει την περιοχή, λόγω του μεγάλου όγκου των βροχών, μέρος τους επιστρέφει πίσω προς την Ρωμιά, κάνει ανάσχεση, όπου κι εκεί προκαλεί ζημιές στους στάβλους. Όλα πλέον είναι οριακά, κι ευτυχώς που σταμάτησαν σήμερα οι βροχές.
Οι τελευταίες Φωτο είναι από την περιοχή της Τύριας.
Σε μερικές διακρίνεται το πισσάδικο του Κώστα (επιχείρηση Ασφαλτικών).
Όλες οι Φωτο της Μαυρής έχουν τραβηχτεί από το Λατομείο, από τα πάνω πατάρια, ψηλά στο βουνό.
Τα νερά στην γέφυρα του Κομμένου έχουν φτάσει να είναι μισό μέτρα μόνο κάτω από αυτήν. Οι μονάδες (ποιμνιοστάσια) που βρίσκονται σε όλα τα παραπάνω μέρη πρέπει να είναι εφοδιασμένες με ζωοτροφές για τις μέρες αυτές που τα φαινόμενα είναι ακραία.Καθώς το ποτάμι της Μαυρής δεν προλαβαίνει να απαντλήσει την περιοχή, λόγω του μεγάλου όγκου των βροχών, μέρος τους επιστρέφει πίσω προς την Ρωμιά, κάνει ανάσχεση, όπου κι εκεί προκαλεί ζημιές στους στάβλους. Όλα πλέον είναι οριακά, κι ευτυχώς που σταμάτησαν σήμερα οι βροχές. Οι τελευταίες Φωτο είναι από την περιοχή της Τύριας.Σε μερικές διακρίνεται το πισσάδικο του Κώστα (επιχείρηση Ασφαλτικών).Όλες οι Φωτο της Μαυρής έχουν τραβηχτεί από το Λατομείο, από τα πάνω πατάρια, ψηλά στο βουνό.

Η εικόνα ίσως περιέχει: αυτοκίνητο, ουρανός, δέντρο, υπαίθριες δραστηριότητες, φύση και νερό
Η εικόνα ίσως περιέχει: βουνό, ουρανός, δέντρο, υπαίθριες δραστηριότητες και φύση
Η εικόνα ίσως περιέχει: βουνό, ουρανός, υπαίθριες δραστηριότητες και φύση
Η εικόνα ίσως περιέχει: ουρανός, βουνό, σύννεφο, υπαίθριες δραστηριότητες, φύση και νερό
Η εικόνα ίσως περιέχει: βουνό, ουρανός, υπαίθριες δραστηριότητες και φύση
Η εικόνα ίσως περιέχει: δέντρο, φυτό, ουρανός, υπαίθριες δραστηριότητες, φύση και νερό
Η εικόνα ίσως περιέχει: υπαίθριες δραστηριότητες, φύση και νερό
Η εικόνα ίσως περιέχει: φυτό, δέντρο, υπαίθριες δραστηριότητες, νερό και φύση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας εδώ!