Τετάρτη 2 Ιανουαρίου 2019

Έρχονται χιονοπτώσεις και θερμοκρασίες…. Σιβηρίας!


Χιόνια ακόμη και στην πόλη των Ιωαννίνων αλλά και πολικές θερμοκρασίες φέρνει από το βράδυ και για τις επόμενες ημέρες το νέο κύμα κακοκαιρίας. Πρόκειται για ένα πολικό κύμα που από τους μετεωρολόγους πήρε το όνομα «Σοφία»! Σε πρώτη φάση θα φέρει χιονοπτώσεις, οι οποίες αναμένεται να καλύψουν και περιοχές με χαμηλό υψόμετρο και στη συνέχεια θα έρθουν ημέρες ολικού παγετού… Η θερμοκρασία δηλαδή θα μένει καθηλωμένη υπό το μηδέν καθ όλη την διάρκεια του 24ωρου.
Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία έχει ενημερώσει ήδη με έκτακτο δελτίο για την επιδείνωση του καιρού τις επόμενες ώρες.
Σύμφωνα με το Εργαστήριο Μετεωρολογίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και τον Καθηγητή Άρη Μπαρτζώκα, από το βράδυ αναμένεται αλλαγή του καιρού, με βασικό χαρακτηριστικό τις χιονοπτώσεις.
Οι χιονοπτώσεις θα καλύψουν τα ορεινά και ημιορεινά της Ηπείρου ενώ αναμένεται σε λευκό κλοιό να βρεθεί και η πόλη των Ιωαννίνων.
Τα χιόνια θα συνεχιστούν όλη την διάρκεια της νύχτας και παροδικά κατά την διάρκεια της Πέμπτης.
Παρασκευή και Σάββατο θα είναι δύο ημέρες εξαιρετικά δύσκολες καθώς θα επικρατήσουν συνθήκες ολικού παγετού.
Το θερμόμετρο στην πόλη των Ιωαννίνων θα πέσει στους δέκα υπό το μηδέν ενώ ο υδράργυρος θα δείχνει αρνητικές θερμοκρασίες ακόμη και τις θερμές ώρες της μέρας.
Η Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας Ηπείρου είναι σε πλήρη ετοιμότητα ενώ σε ετοιμότητα τίθενται και οι ανάλογες υπηρεσίες των Δήμων.
Σε ανακοίνωσή της αναφέρει:
Από τη Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Ηπείρου, ανακοινώνεται πως εκδόθηκε από την Ε.Μ.Υ έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού, το οποίο αφορά και την Ήπειρο. Σύμφωνα με τις προβλέψεις από απόψε (Τετάρτη 02-01-2019) προβλέπεται σημαντική πτώση της θερμοκρασίας και  χιονοπτώσεις στα ορεινά – ημιορεινά, που κατά τη διάρκεια της νύχτας θα ενταθούν. Από τις πρωινές ώρες της Πέμπτης (03-01-2019) χιονοπτώσεις θα σημειωθούν σε όλα τα ορεινά και ημιορεινά, ακόμη και μέσα στην πόλη των Ιωαννίνων.
           Για το λόγο αυτό εφιστάτε  η προσοχή όλων των εμπλεκομένων φορέων -Δήμων - πολιτών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας εδώ!