Τρίτη 22 Ιανουαρίου 2019

Μένει στο ΚΙΝΑΛ ο Χρήστος Μέγας!

     
O Σταμάτης Μαλέλης (μέση) με τον Χρήστο Μέγα συζητά με στελέχη της ΔΗΜΑΡ στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής (Φωτογραφία: Χρήστος Μπόνης/Eurokinissi)

Έντονο ήταν το παρασκήνιο από την συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής της ΔΗΜΑΡ που πήρε τελικά απόφαση να υπερψηφίσει την συμφωνία των Πρεσπών. Το βλέμμα πλέον είναι στραμμένο τι δρόμο θα επιλέξει να κάνει η μειοψηφία, εάν δηλαδή θα συνεχίσουν όλοι μαζί ή εάν θα υπάρξει νέα διάσπαση αφού η απόφαση που πήρε τελικά να υπερψηφίσει την συμφωνία των Πρεσπών, μετά από «μάχη ωρών» και με οριακή πλειοψηφία, δίχασε τα μέλη.

Ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος ο οποίος είχε εισηγηθεί θετικά έβαλε θέμα εμπιστοσύνης στο πρόσωπό του και στην ψηφοφορία που ακολούθησε 29 ψήφισαν υπέρ του «ναι», 22 υπέρ του «παρών» και 2 υπέρ της αποχής. Αντιδρώντας, η Φώφη Γεννηματά έθεσε εκτός ΚΟ τον Θανάση Θεοχαρόπουλο και προκήρυξε έκτακτο καταστατικό συνέδριο στο τέλος Μαρτίου.
Η ΚΕ της ΔΗΜΑΡ ήταν διχασμένη όπως προκύπτει από την οριακή πλειοψηφία. Η ένταση ήταν μεγάλη στην συνεδρίαση και πολλοί - της μειοψηφίας - έθεσαν στον Θανάση Θεοχαρόπουλο το επιχείρημα περί της πολιτικής εκμετάλλευσης που θα γίνει από τον ΣΥΡΙΖΑ, αν η ΔΗΜΑΡ επιλέξει το «ναι».

Μένουν στο ΚΙΝΑΛ
Έντονο ενδιαφέρον υπάρχει και για τη στάση που θα κρατήσει μετά τις εξελίξεις στη ΔΗΜΑΡ, ο Χρήστος Μέγας, που έχει καταθέσει το ενδιαφέρον του να είναι υποψήφιος βουλευτής στην Άρτα και που ο φημολογούμενος αποκλεισμός του από το ψηφοδέλτιο, είχε δημιουργήσει ένταση στην τοπική οργάνωση του ΚΙΝΑΛ.
Σύμφωνα με πληροφορίες της ΗΧΩ, ο Χρήστος Μέγας μένει στο ΚΙΝΑΛ, μαζί με άλλα στελέχη της ΔΗΜΑΡ, όπως ο Σταμάτης Μαλέλης, Θόδωρος Μαργαρίτης, Δαρσινός κ.α.
Ο Χρήστος Μέγας, παρότι αναμένει τις εξελίξεις, σύμφωνα με όσα μεταφέρουν άνθρωποι του στενού του περιβάλλοντος, δηλώνει πως δεν πρόκειται να ακολουθήσει τους «επαγγελματίες πολιτικούς», αφού μένει σταθερός στις απόψεις του που κινούνται στην αριστερή σοσιαλδημοκρατία και δεν πρόκειται να φύγει από το ΚΙΝΑΛ με ότι αυτό μπορεί να σημαίνει.
Εφόσον υπάρξουν αυτές οι εξελίξεις και ο Χρήστος Μέγας, παραμείνει στο ΚΙΝΑΛ και επιμείνει να είναι υποψήφιος στην Άρτα, όλα δείχνουν πως δεν θα υπάρχει κανένας λόγος να αποκλειστεί από το ψηφοδέλτιο, αφού θα είναι ενεργό μέλος του νέου κόμματος που θα φέρει τη σφραγίδα της Φώφης Γεννηματά.
Σε επικοινωνία που είχε η ΗΧΩ με τον Χρήστο Μέγα, επιβεβαίωσε πως δεν πρόκειται να αποχωρήσει από το ΚΙΝΑΛ, αλλά δεν θέλησε να πεί κάτι παραπάνω στην παρούσα φάση.

Έντονη κριτική
Σύμφωνα με πληροφορίες του iefimerida.gr αναφέρουν ότι ασκήθηκε έντονη κριτική στον κ. Θεοχαρόπουλο από την μειοψηφούσα τάση. «Θα μας λένε αύριο ότι πάμε στον ΣΥΡΙΖΑ» είπαν σε οξείς τόνους για να αναγκάσουν τον κ. Θεοχαρόπουλο να δεσμευτεί: «Δεν θα είμαι υποψήφιος στο Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ». Ωστόσο έσπευσε να προσθέσει «τι θέλετε, να κάτσω σπίτι μου;» μια φράση που δεν εξηγήθηκε επαρκώς. Παράλληλα ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος προχώρησε και στην καταγγελία ότι του προτάθηκε θέση στο Επικρατείας του ΚΙΝΑΛ αν καταψηφίσει την Συμφωνία των Πρεσπών. Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος, κατά την δευτερολογία του στην Κεντρική Επιτροπή της ΔΗΜΑΡ, ανέφερε: «Μου προτάθηκε να είμαι επικεφαλής του Ψηφοδελτίου Επικρατείας αρκεί να καταψηφίσω την συμφωνία των Πρεσπών και η απάντηση μου ήταν αρνητική γιατί τα εθνικά θέματα δεν μπορεί να αντιμετωπίζονται σε καμία περίπτωση με πρόσκαιρα κομματικά οφέλη». Έσπευσε δεν να προσθέσει πως «από την άλλη, μου διαμηνύθηκε ότι αν η ΔΗΜΑΡ αποφασίσει το ΝΑΙ, θα υπάρξει διαγραφή. Είναι φανερό ότι ένα προοδευτικό δημοκρατικό κόμμα δεν μπορεί να λειτουργεί έτσι».
ΗΧΩ ΤΗΣ ΑΡΤΑΣ
ΝΙΚΟΣ ΣΤΑΜΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας εδώ!