Παρασκευή 4 Ιανουαρίου 2019

Παγωμένη πόλη… τα Γιάννενα έντονα τα προβλήματα από την χιονόπτωση!


Στην κατάψυξη μπαίνει η πόλη των Ιωαννίνων καθώς την έντονη χιονόπτωση διαδέχεται ο παγετός. Η κίνηση γίνεται με πολύ μεγάλη δυσκολία και με εξαιρετικά αυξημένη την προσοχή. Υπάρχουν πολλοί δρόμοι όπου αποχιονισμός δεν έχει γίνει, όπως μαρτυρούν κάτοικοι και οδηγοί ενώ επικίνδυνα είναι τα πεζοδρόμια όπου το χιόνι έχει πατηθεί και πλέον παγώνει. Ακόμη και στην Λεωφόρο Δωδώνης, την πιο κεντρική αρτηρία της πόλης, η κίνηση γίνεται με μεγάλη προσοχή. Ενδεικτικές των προβλημάτων άλλωστε είναι οι εικόνες της μειωμένης κίνησης –λίγο μετά το βράδυ- σε μία ώρα που υπό φυσιολογικές συνθήκες θα επικρατούσε το αδιαχώρητο από αυτοκίνητα.
Πολλοί δρόμοι είναι αδιάβατοι και εξαιρετικά επικίνδυνοι ακόμη και με αλυσίδες. Ιδιαίτερη προσοχή απαιτείται στην Κενάν Μεσαρέ, όπου η ολισθηρότητα είναι μεγάλη.

Η κατάσταση είναι εξαιρετικά δύσκολη καθώς η κακοκαιρία αναμένεται να έχει και συνέχεια. Οι πολίτες εκφράζουν ήδη την έντονη δυσφορία τους καθώς ήταν γνωστό σε όλους ότι θα υπάρξουν ημέρες ολικού παγετού και επισημαίνουν την ανάγκη να πέσει αλάτι σε δρόμους και πεζοδρόμια.
Αγώνα διαρκείας γίνεται σε όλη την Ήπειρο για την αντιμετώπιση των προβλημάτων από την χιονόπτωση. Κι αυτό γιατί ακόμη και εκεί όπου καθαριστεί οι δρόμοι το έργο ξεκινά και πάλι από το σημείο μηδέν εξαιτίας των σημερινών χιονοπτώσεων που ήταν και οι πιο έντονες.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας εδώ!