Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου 2019

Εκλογή Προέδρου Δημοτικού Συμβουλίου στον Δήμο Ζηρού δεν ψήφισε η παράταξη Γιολδάση τον Χασίδη για πρόεδρο ! Εκλογή  Προέδρου  Δημοτικού  Συμβουλίου  για  τη  δημοτική  περίοδο  Σεπτέμβριος  2019 – Νοέμβριος  2021 με πολλούς εκνευρισμούς μετά το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας 13 ψήφοι υπέρ 13 λευκά και μία αποχή (ΚΚΕ)
Ο  νεοεκλεγείς  πρόεδρος Χασίδης Χρήστος διέκοψε την συνεδρίαση όταν ο κ Γιολδάσης ζήτησε τον λόγο για να κάνει τοποθέτηση ενώ δεν επιτρέπετε από τον κανονισμό!
Ενώ στην πρώτη τοποθέτηση μίλησε συγκαταβατικά ότι θα συγκυβερνήσουμε και δεν υπάρχει αντιπολίτευση στον Δήμο, δεν υπερψήφισε όπως θα έπρεπε την μοναδική υποψηφιότητα για πρόεδρο του κ Χασίδη αλλά η παράταξή του ψήφισε  λευκό.
Τώρα τι έκανε τον κ Γιολδάση να αλλάξει στάση και να εκνευριστεί τι είχε συμφωνήσει και  δεν του βγήκε θα το δούμε στην πορεία!
Το ότι βγήκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν σημαίνει απαραίτητα ότι θα συγκυβερνήσει ο Γιολδάσης με τον Καλαντζή εάν έτσι νόμιζαν μερικοί.
Ο Καλαντζής εκλέχτηκε από όλα τα χρώματα και εξάλλου η επίσημη δεξιά της ΝΔ πήρε καθαρά θέση υπέρ του Γιολδάση όντας πρώτο τραπέζι στις συγκεντρώσεις του!
Έπονται οι επόμενες ψηφοφορίες για τις προβλεπόμενες επιτροπές!
Αντιδήμαρχοι θα ορισθούν :
Χρήστος Δήμος (οικονομικών και διοικητικού)
Ζάβαλης Βασίλης (τεχνικών έργων)
Τάσης Αποστόλης (καθημερινότητας )
Πανούσης θεόδωρος (θεσπρωτικού)

Ο κ. Χασίδης ευχαρίστησε τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου για την ανανέωση της εμπιστοσύνης στο πρόσωπό του. 
Είμαι βέβαιος ότι θα έχουμε μία γόνιμη, ειλικρινή και δημιουργική συνεργασία,. Οι προκλήσεις που έχουμε μπροστά μας είναι πολλές όπως και τα ζητήματα που θα κληθούμε να διαχειριστούμε και το χρέος μας είναι να είμαστε όσο πιο χρήσιμοι γίνεται στους πολίτες και στον Δήμο” σημείωσε, μεταξύ άλλων, ο επανεκλεγείς πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου. 
Ο δήμαρχος Ζηρού κ. Καλαντζής Νικόλαος, από την πλευρά του, ευχήθηκε σε όλους υγεία, καλή και δημιουργική θητεία με γνώμονα πάντα, όπως υπογράμμισε, “το συμφέρον του συνόλου της κοινωνίας’.
Αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου εξελέγη ο κ. Κωνσταντίνος Χριστοδούλου, ενώ γραμματέας η κα Γάλλιου Μαρία έπειτα από κλήρωση, καθώς στη διαδικασία της ψηφοφορίας ισοψήφησε με τον κ. Στρατή Γιολδάση. 
Μέλη της Οικονομικής και της επιτροπής Περιβάλλοντος εξελέγησαν οι εξής: 
Οικονομική Επιτροπή: Τακτικά μέλη: Γάλλιου Μαρία, Παπαβασιλείου Βασίλειος (από την παράταξη Νέα Πορεία για τον Δήμο Ζηρού) Γιολδάσης Δημήτριος, Φίντζος Ευάγγελος (από την παράταξη Δήμος για τον Πολίτη). Αναπληρωματικά: Κατραχούρας Κων/νος, Πάντος Δημήτριος (Νέα Πορεία για τον Δήμο Ζηρού), Σταμούλης Κων/νος, Χριστούλου Κων/νος (Δήμος για τον Πολίτη).
Η σύνθεση της Οικονομικής επιτροπής θα ολοκληρωθεί με τον ορισμό δύο αντιδημάρχων από τον Δήμαρχο. Πρόεδρος της Επιτροπής μπορεί να είναι ο Δήμαρχος ή ορισθείς αντιδήμαρχος. 
Μέλη επιτροπής Ποιότητας Ζωής: Τακτικά: Γιολδάσης Απόστολος, Κάλλης Θεόδωρος (Νέα Πορεία για τον Δήμο Ζηρού), Καραμέτσης Δημήτριος, Κόκκαλης Γεώργιος (Δήμος για τον Πολίτη), Αναπληρωματικά: Πάντος Δημήτριος, Ρεμπής Ζήκος (Νέα Πορεία για τον Δήμο Ζηρού), Γιολδάσης Στρατής, Νάσσης Ματθαίος (Δήμος για τον Πολίτη).
Και η σύνθεση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής θα ολοκληρωθεί με τον ορισμό δύο αντιδημάρχων από τον Δήμαρχο και τον Δήμαρχο ως πρόεδρο, ή ορισθέντα αντιδήμαρχο. 
Σημειώνεται ότι η παράταξη “Λαϊκή Συσπείρωση Ζηρού” απείχε από τις διαδικασίες εκλογής προεδρείου και μελών των επιτροπών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας εδώ!