Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου 2019

Τιμήθηκε ο 94χρονος κατασκευαστής νερομύλων, νεροτριβών και μαντανιών, από το Νικολίτσι, Αθανάσιος Μίνος

Στον χώρο που εργάστηκε και τόσο πολύ αγάπησε, στον νερόμυλο, τιμήθηκε, από τον Εξωραϊστικό Σύλλογο Νικολιτσίου Πρεβέζης "Η Αναγέννησις", ο 94χρόνος μυλωνάς και κατασκευαστής νερομύλων, νεροτριβών και μαντανιών, από το Νικολίτσι, Αθανάσιος Μίνος.
Συγκεκριμένα, ο Εξωραϊστικός Σύλλογος Νικολιτσίου "Η Αναγέννησις " είχε διοργανώσει τον Αύγουστο εκδήλωση αφιερωμένη στους μυλωνάδες του Νικολιτσίου για τους οποίους μίλησαν ο Πρόεδρος του συλλόγου και φοιτητής της φιλοσοφικής σχολής Ιωαννίνων Χρήστος Κώστας, καθώς και η Γραμματέας του συλλόγου Βασιλική Σωτηρίου απόφοιτη της κλασικής φιλολογίας Ιωαννίνων.
Ωστόσο, ο μυλωνάς Αθανάσιος Μίνος λόγω ξαφνικής αδιαθεσίας δεν μπόρεσε να παρευρεθεί στην εκδήλωση να μιλήσει για το επάγγελμα του, όπως είχε προγραμματιστεί και να του απονεμηθεί η τιμητική πλακέτα, για την πολιτισμική προσφορά στον τόπο, ως ένας εκ των τελευταίων και ενεργός ακόμη, μυλωνάς και κατασκευαστής υδροκίνητων συγκροτημάτων.
Έτσι λοιπόν λίγες μέρες αργότερα στον νερόμυλο του Αγίου Γεωργίου Πρεβέζης, όπου εργάστηκε επί σειρά ετών, του απονεμήθηκε η τιμητική πλακέτα ως ελάχιστο δείγμα ευγνωμοσύνης για την αναστήλωση όλων αυτών των συγκροτημάτων, από τον πρόεδρο του συλλόγου.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας εδώ!