Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου 2019

Εκρηκτικές διαστάσεις, εξετάζονται νέες μετακινήσεις μεταναστών


Εκρηκτικές είναι οι διαστάσεις που λαμβάνει το προσφυγικό με την κυβέρνηση να επιχειρεί αποσυμφόρηση των νησιών με την μεταφορά στην ενδοχώρα. Τις τελευταίες ημέρες στα Κέντρα Φιλοξενίας της Ηπείρου μεταφέρθηκαν 250 άτομα από την Μόρια, ενώ γίνεται προσπάθεια να βρεθούν επιπλέον θέσεις για νέα μεταφορά προσφύγων και μεταναστών. Η κυβέρνηση προωθεί την κατασκευή δύο νέων κέντρων φιλοξενίας, χωρίς ωστόσο να έχει γίνει γνωστό που θα λειτουργήσουν ενώ την ίδια ώρα ο Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιώργος Κουμουτσάκος απευθύνει έκκληση αλληλεγγύης!
Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που διαθέτει το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, στο Κέντρο Υποδοχής του Κατσικά φιλοξενείται σήμερα ένας εξαιρετικά μεγάλος αριθμός προσφύγων και μεταναστών.
Διαμένουν στους προκατασκευασμένους οικίσκους  που είχαν τοποθετηθεί συνολικά 1226 άτομα, ανάμεσα στα οποία και πολλά ανήλικα παιδιά.
Πρόκειται για τον μεγαλύτερο καταυλισμό στην Ήπειρο που το διάστημα αυτό θυμίζει τις πρώτες ημέρες που ξεκίνησε την λειτουργία του. Με την διαφορά ότι τότε στηνόταν πρόχειρα σκηνές ενώ τώρα οι συνθήκες είναι σαφώς καλύτερες.
Συνολικά στα Κέντρα Υποδοχής της Ηπείρου, Κατσικά, Πετροπουλάκη, Αγία Ελένη και Δολιανά διαμένουν 2.367 πρόσφυγες ενώ αρκετοί ακόμη βρίσκονται σε μισθωμένα διαμερίσματα και ξενώνες.
Οι δυνατότητες να φιλοξενηθεί κι άλλος αριθμός στον Κατσικά είναι εξαιρετικά περιορισμένες, όπως και στα υπόλοιπα κέντρα της περιοχής.
Ωστόσο δεν αποκλείεται να υπάρξουν και νέες αφίξεις κάτω από την ασφυκτική πίεση του προβλήματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας εδώ!