Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2019

Κρίσιμες αποφάσεις… Νέες μετακινήσεις προσφύγων στην ενδοχώρα


Σε νέες μετακινήσεις μεταναστών αναμένεται να προχωρήσει άμεσα το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Ο σχεδιασμός επισπεύδεται μετά τα γεγονότα στη Μόρια και το σχέδιο μεταφοράς στην ενδοχώρα τίθεται σε εφαρμογή. Σύμφωνα με πληροφορίες που υπάρχουν στο Κέντρο Υποδοχής του Κατσικά αναμένεται να μεταφερθούν άλλα 200 άτομα τουλάχιστον ενώ ο αριθμός μπορεί και να αυξηθεί αν κάτι τέτοιο κριθεί απαραίτητο από τον συνολικό σχεδιασμό. Το μεταναστευτικό για μία ακόμη φορά παίρνει δραματική τροπή καθιστώντας επιβεβλημένες συνολικές λύσεις για την αντιμετώπισή του.
Η κυβέρνηση το προηγούμενο διάστημα επιχείρησε να ξεκινήσει την αποσυμφόρηση Δομών προσφύγων, και κυρίως αυτών που βρίσκονται στα νησιά του Αιγαίου, ωστόσο οι αυξημένες προσφυγικές ροές από τα τουρκικά παράλια δεν επέτρεψαν να βελτιωθεί η κατάσταση.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, πάντως, γνωρίζει πως οι πρωτοβουλίες στο εσωτερικό δεν είναι ικανές να αποσυμφορήσουν τη δραματική κατάσταση, που βιώνουν εκ νέου τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου. Εξ ου και από το βήμα της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ κάλεσε την Τουρκία να εφαρμόσει χωρίς αστερίσκους τη συμφωνία της με την ΕΕ, και τις Βρυξέλλες να διασφαλίσουν την αναλογικότερη κατανομή των βαρών μεταξύ των κρατών – μελών.
Εντός της ημέρας αναμένεται να ανακοινωθούν συγκεκριμένες αποφάσεις καθώς συνεδριάζει το Υπουργικό Συμβούλιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας εδώ!