Πέμπτη 9 Ιουλίου 2020

Πήρε απολυτήριο λυκείου στα 87 της

«Σήμερα αυτά που ονειρευόμουν τα κέρδισα» λέει η κ. Σουλτάνα Γκέσιου η οποία στα 87 της χρόνια πήρε απολυτήριο λυκείου από το Εσπερινό Επαγγελματικό Λύκειο Κοζάνης. 
Η κ. Σουλτάνα είναι μια γυναίκα που θέλησε με αυτή της την απόφαση να καταφέρει να κάνει το όνειρο της πραγματικότητα. Ήταν μια παλιά και ανεκπλήρωτη επιθυμία της, που δυστυχώς τα χρόνια του πολέμου και του εμφυλίου δεν την άφησαν να την κάνει πραγματικότητα. 
Στο χωριό που έμενε δεν υπήρχε Γυμνάσιο για να μπορέσει να πάει σχολείο. Οι ανάγκες της επιβίωσης άφηναν πίσω τα όνειρα και τις φιλοδοξίες της. 
Η κ. Γκέσιου δεν ξέχασε ποτέ το διάβασμα. Όλα αυτά τα χρόνια αν έπεφτε στα χέρια της κάποιο βιβλίο το διάβαζε με μεγάλο ενδιαφέρον.
Σε όλα αυτά τα χρόνια κατάφερε να φτιάξει την δική της οικογένεια. Έχει τέσσερα παιδιά, έξι εγγόνια και τέσσερα δισέγγονα. Όμως η μεγάλη της αγάπη για το σχολείο δεν έφυγε ποτέ κι έτσι κατάφερε σήμερα στα 87 της χρόνια να πάρει το απολυτήριο λυκείου που τόσο πολύ αγαπούσε και ήθελε από τα παιδικά της χρόνια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας εδώ!