Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου 2020

Εμβόλια Κορονοϊού-Ο Ιατρικός Σύλλογος Πρέβεζας καλεί τους πολίτες να γυρίσουν την πλάτη στην παραπληροφόρηση Με αφορμή την επικείμενη έναρξη των εμβολιασμών για τον covid-19 ο Ιατρικός Σύλλογος Πρέβεζας εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία καλεί τους πολίτες να μη παρασύρονται από μη ειδικούς για το θέμα και να συμβουλεύονται μόνο τους γιατρούς τους οι οποίοι θα απαντήσουν στις απορίες τους. Συγκεκριμένα στην ανακοίνωσή του ο Ιατρικός Σύλλογος Πρέβεζας αναφέρει "Ο Ιατρικός Σύλλογος Πρέβεζας εν μέσω του δεύτερου κύματος της πανδημίας covid-19 και χωρίς προοπτική για σύντομη λήξη της νόσου αλλά και του αποκλεισμού μεγάλων ομάδων και... κατηγοριών πολιτών απευθύνεται σε όλο τον πληθυσμό του νομού μας με αφορμή τα τελευταία γεγονότα και διάφορες πληροφορίες από διάφορους ειδικούς σχετικά με την πορεία της νόσου, με τα μέτρα πρόληψης και με την αναμενόμενη εμβολιαστική κάλυψη, προκειμένου να πετύχουμε τον έλεγχο της πανδημίας και το άνοιγμα της οικονομίας στο συντομότερο δυνατό χρόνο. 

Καλούμε τον κάθε πολίτη να μην παρασύρεται από τις πληροφορίες που σε καθημερινή βάση μας βομβαρδίζουν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και μερίδα του τύπου από διάφορους ανευθυνουπέυθυνους και ειδικούς επί παντός επιστητού και εν προκειμένω «λοιμωξιολόγους» «επιδημιολόγους» και κάθε λογής …λογους οι οποίοι εκμεταλλευόμενοι τις συνθήκες έχουν επιδοθεί σε αγώνα πληροφόρησης ή ακριβέστερα παραπληροφόρησης του καθενός μας. Κάθε ένας μας θα πρέπει να απευθύνεται σε κάθε περίπτωση στον προσωπικό του γιατρό, ή στον αντίστοιχο ειδικό προκειμένου να ενημερωθεί σωστά και αξιόπιστα για όλα τα θέματα που τον απασχολούν. Ειδικότερα παρακολουθούμε πριν καν ξεκινήσει ο εμβολιασμός έναντι της πανδημίας να έχει αρχίσει ένας πόλεμος κατά του εμβολίου (αντιεμβολιαστικό κίνημα) από πάρα πολλούς των οποίων τα πραγματικά κίνητρα αγνοούνται, αλλά όλοι κόπτονται για την δημόσια υγεία και το κοινωνικό σύνολο. 
Όλες αυτές οι πληροφορίες οι οποίες διακινούνται καλλιεργούν την δυσπιστία και τον φόβο έναντι του εμβολίου. Σαφώς και υπάρχουν απορίες σε πάρα πολλούς σχετικά με την πανδημία όπως και σχετικά με τον εμβολιασμό αλλά δεν είναι λύση να υιοθετούμε την άποψη του οποιοδήποτε και θα πρέπει να απευθυνόμαστε στον ειδικό σε κάθε περίσταση. Μπορούμε να κοιτάξουμε γύρω μας όλοι και να αναλογιστούμε πως θα ήταν η κοινωνία μας αν δεν υπήρχαν τα εμβόλια κατά της πολιομυελίτιδας, της παρωτίτιδας, της ευλογιάς, της ιλαράς, της φυματίωσης, της ερυθράς, του έρπητα αλλά και πολλών άλλων ακόμα και μετά ας αποφασίσει ο καθένας αν θα δεχτεί να εμβολιαστεί ή όχι. Άλλωστε ο εμβολιασμός δεν είναι υποχρεωτικός για κανέναν."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας εδώ!