Κυριακή 13 Δεκεμβρίου 2020

Τι ισχύει με τις μετακινήσεις εκτός Νομού

 




Τους κανόνες που ισχύουν για τις μετακινήσεις εκτός νομού υπενθύμισε ο Νίκος Χαρδαλιάς, ενόψει των Χριστουγεννιάτικων γιορτών που πολλοί θέλουν να ξαναδούν τις οικογένειες και τους αγαπημένους τους (πχ. φοιτητές, εργαζόμενοι σε απομακρυσμένες περιοχές και άλλα).

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων επισήμανε ότι τέτοιου είδους μετακίνηση επιτρέπεται μόνο αν ο πολίτης μετακινείται προς τον μόνιμο τόπο κατοικίας του. Έτσι, για παράδειγμα, τα παιδιά μπορούν να γυρίσουν στους γονείς τους με το απαραίτητο φορολογικό έγγραφο και φυσικά η μετακίνηση αυτή προβλέπεται άπαξ.

Ο κ. Χαρδαλιάς πρόσθεσε ότι επιτρέπεται η μετακίνηση στο παράδειγμα του εκπαιδευτικού στο νησί που θέλει να δει την οικογένειά του.

Διαφορετικά τα φετινά Χριστούγεννα

Τονίζοντας ότι τα φετινά Χριστούγεννα θα είναι αλλιώτικα, ο κ. Χαρδαλιάς ανέφερε ότι αντιλαμβάνεται ότι είναι δύσκολο, αλλά πως πρέπει να προφυλάξουμε τους δικούς μας ανθρώπους και να τους δούμε σε λίγους μήνες.

«Λίγο ακόμα υπομονή, θα τους ευχηθούμε τηλεφωνικά», είπε χαρακτηριστικά.

Τέλος, συνέστησε να αποφευχθούν τέτοιου είδους μετακινήσεις και επειδή δεν επιτρέπεται και επειδή μόνο έτσι μπορούμε να προφυλάξουμε τα αγαπημένα μας πρόσωπα.

Απαγόρευση κυκλοφορίας

Πέρα από αυτό, δύσκολα θα γίνουν και τα ρεβεγιόν των γιορτών καθώς σε ισχύ παραμένει μέχρι τις 7 Ιανουαρίου 2021 η απαγόρευση νυχτερινής κυκλοφορίας από τις 10 το βράδυ έως τις 5 το πρωί, καθώς και της αποστολής SMS στο 13033 για τις αναγκαίες μετακινήσεις.

Για τα ταξίδια από και προς την Ελλάδα, μειώθηκε η υποχρεωτική καραντίνα από 10 μέρες σε 3.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας εδώ!