Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου 2020

Click away με μικρή συμμετοχή.. Παγωμένη η αγορά

 


Τραπεζάκια στην είσοδο, αντισηπτικά και pos για αυτόματες συναλλαγές… Αυτή είναι η εικόνα της πρώτης εργάσιμης ημέρας στην αγορά !

Το click away μπήκε στην καθημερινότητα της πόλης χωρίς ωστόσο να βρίσκει πολλούς οπαδούς μεταξύ των ιδιοκτητών καταστημάτων.

Οι επιχειρήσεις που θεωρητικά σήκωσαν ρολά δεν είναι πολλές και θεωρείται ότι η εικόνα δεν πρόκειται να διαφοροποιηθεί ιδιαίτερα τις επόμενες ημέρες.

Ο κόσμος πάντως που έκανε την βόλτα του στους κεντρικούς πεζοδρόμους  ήταν αρκετός, καθώς σ’ αυτό βοήθησε και η ηλιοφάνεια.

Ο εμπορικός σύλλογος  με ανακοίνωσή του εκφράζει την κάθετη διαφωνία του στις αποφάσεις της κυβέρνησης επισημαίνοντας πως «η απόφαση για πωλήσεις με τη μέθοδο του «click away», επιβεβαιώνει πως ο εμπαιγμός απέναντι στους μικρούς έμπορους δεν έχει πάτο, αφού ουσιαστικά εξυπηρετεί τις μεγάλες αλυσίδες του εμπορίου να διοχετεύσουν, με αυτόν τον τρόπο, τις υπέρογκες ηλεκτρονικές πωλήσεως τους τώρα που οι μεταφορικές έχουν φρακάρει».

Ο Εμπορικός σύλλογος επισημαίνει ότι τα απανωτά lockdown δεν μπορεί να είναι το φάρμακο διά πάσαν νόσο, με δεδομένο ότι η κυβέρνηση, που έχει και την αποκλειστική ευθύνη, το προηγούμενο χρονικό διάστημα δεν πήρε κανένα μέτρο για την υπεράσπιση της δημόσιας υγείας. Δεν μπορεί τώρα να μας κουνάει το δάκτυλο και να κλίνει την “ατομική ευθύνη” σε όλες τις πτώσεις. Ενώ, ταυτόχρονα, δεν παίρνει κανένα ουσιαστικό οικονομικό μέτρο για τους μικρούς α/α εμπόρους, που έχουν φτάσει σε αυτή τη δεινή κατάσταση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας εδώ!