Παρασκευή 16 Απριλίου 2021

Πως «τρύπησε» η πλατφόρμα και έγιναν εμβόλια από το… παράθυρο..

 


Ως εξαιρετικά σοβαρό αξιολογείται από τις αρμόδιες αρχές το θέμα που ανέκυψε στα Γιάννινα με τους εμβολιασμούς που έγιναν από το… παράθυρο.

Κι αυτό όχι μόνο γιατί κάποιοι κατάφεραν να κάνουν το εμβόλιο ενώ υπό κανονικές συνθήκες θα περίμεναν μήνες αλλά για τον τρόπο με τον οποίο ξεκλείδωσε η πλατφόρμα και κλείστηκαν δεκάδες ραντεβού.

Μάλιστα αυτό έγινε μόνο για τους εργαζόμενους μίας επιχείρησης κάτι που γεννά ακόμη περισσότερα ερωτήματα.

Σύμφωνα με στοιχεία που παραθέτει η ΠΟΕΔΗΝ ήδη έχουν γίνει περίπου πενήντα εμβολιασμοί στα δύο νοσοκομεία των Ιωαννίνων ενώ είχαν κλείσει πολύ περισσότερα ραντεβού από εργαζόμενους της ίδιας επιχείρησης.

Διαβάστε αναλυτικά: ΠΟΕΔΗΝ: Πως έγιναν δεκάδες κατ’ εξαίρεση εμβολιασμοί;

Από το μεσημέρι της Πέμπτης το Υπουργείο Υγείας προχωρά στην ακύρωση των εμβολιασμών που είναι προγραμματισμένα στο Νομό Ιωαννίνων και αφορούν σε άτομα κάτω των εξήντα ετών ή για όσους δεν ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες που προβλέπεται να εμβολιαστούν αυτό το διάστημα.

Δείτε περισσότερα: Μετά το σάλο το Υπουργείο ακυρώνει τα ραντεβού..

Παράλληλα είναι σε πλήρη εξέλιξη η προανάκριση που διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων μετά από εισαγγελική εντολή. Μάλιστα οι πρώτες καταθέσεις έχουν δοθεί χωρίς ωστόσο κανείς να είναι σε θέση να φωτίσει τις συνθήκες κάτω από τις οποίες άνοιξε η πλατφόρμα.

Το τελευταίο φαίνεται ότι ερευνούν και τα αρμόδια υπουργεία τα οποία επίσημα τουλάχιστον δεν έχουν δώσει καμία απάντηση.

Την ίδια ώρα τα σενάρια φουντώνουν με ένα από αυτά να αναφέρει ότι έγινε χρήση της δυνατότητας που δίνεται για εμβολιασμό ατόμων που έρχονται σε επαφή με ζώα, που μπορεί να φέρουν μεταλλαγμένα  στελέχη του ιού SARS-CoV-2.. Φυσικά η συγκεκριμένη πρόβλεψη αφορά τα μινκ που βρίσκονται πολλά χιλιόμετρα μακριά από τα Γιάννινα. Επίσης αν κάτι τέτοιο ίσχυε θα είχε γίνει χρήση και από άλλες επιχειρήσεις ή μονάδες τόσο στην Ήπειρο όσο κι ανά την Ελλάδα.

Το απολύτως βέβαιο είναι ότι τις τελευταίες είκοσι μέρες δηλώθηκαν κανονικά στοιχεία δεκάδων εργαζομένων οι οποίοι στη συνέχεια λάμβαναν SMS με την ημέρα, την ώρα και το χώρο του εμβολιασμού τους.

Απομένει το αρμόδιο υπουργείο να διερευνήσει πως «τρύπησε» η πλατφόρμα και έγιναν δεκάδες εμβολιασμοί έξω από κάθε προβλεπόμενη διαδικασία. Και οφείλει να δώσει άμεσα πειστική και ξεκάθαρη απάντηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας εδώ!