Σάββατο 3 Απριλίου 2021

Η αγορά ετοιμάζεται να ανεβάσει ρολά! Κατέβασε ρολά… τον χειμώνα και ετοιμάζεται να ανοίξει με τα ανοιξιάτικα. Η προετοιμασία στην αγορά ξεκίνησε καθώς την Δευτέρα ανεβάζει ρολά.

Τα καταστήματα θα ανοίξουν με τηλεφωνικό ραντεβού για παραλαβή εντός (click in shop) ή εκτός καταστήματος (click away) και με 3ωρους «κόφτες».

Οι πολίτες θα στέλνουν SMS με το ονοματεπώνυμο και τη διεύθυνση της οικίας τους στο 13032 προκειμένου να μπορέσουν να μεταβούν για τις αγορές τους οπουδήποτε απαιτείται και εκτός των ορίων των δήμων, αλλά εντός της περιφερειακής τους ενότητας. Θα έχουν στη διάθεσή τους για τις αγορές τρεις ώρες, ενώ το SMS θα μπορεί να αποσταλεί μόνο μία φορά ημερησίως. Εάν κάποιος επιχειρήσει να στείλει δεύτερο μήνυμα εντός της ίδιας ημέρας θα λαμβάνει αρνητική απάντηση, αντί για τη συνηθισμένη επιβεβαίωση. 

Τα καταστήματα θα μπορούν να υποδέχονται εντός μόνο έναν πελάτη ανά 25 τ.μ. του καταστήματός τους με μέγιστο όριο 20 τους πελάτες, ακόμη και εάν πρόκειται για πολύ μεγάλους χώρους. Οι αγορές, εάν δεν έχουν εξοφληθεί ηλεκτρονικά, θα πρέπει να γίνονται μόνο με κάρτα.

Τα καταστήματα που ανοίγουν από Δευτέρα είναι τα εξής:

-τα συνοικιακά καταστήματα

-τα μεγάλα καταστήματα-αλυσίδες, που δεν βρίσκονται όμως σε εμπορικό κέντρο

-οι μεγάλες αλυσίδες παιχνιδιών, ηλεκτρικών ειδών και άλλων

-τα πολυκαταστήματα που στο εσωτερικό τους δεν έχουν άλλα καταστήματα, δηλαδή δεν λειτουργούν σαν εμπορικά κέντρα. Αντίθετα, κλειστά θα παραμείνουν τα shops in shops (κατάστημα εντός καταστήματος) τα outlets, τα εμπορικά κέντρα και τα εκπτωτικά χωριά.

Σημειώνεται ότι για τη μετάβαση σε σούπερ μάρκετ και άλλα καταστήματα τροφίμων εξακολουθεί να ισχύει η αποστολή του κωδικού 2 στο 13033 και ο περιορισμός των μετακινήσεων εντός δήμου ή σε απόσταση 2 χιλιομέτρων από την οικεία του καταναλωτή. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας εδώ!