Τρίτη 6 Απριλίου 2021

Απεργία στον ΕΦΚΑ για να μην βγάλουν ιδιώτες τις εκκρεμείς συντάξεις που δεν μπορούν να βγάλουν οι ίδιοι Με προειδοποιητική 48ωρη απεργία σήμερα και αύριο και συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας στις 11.00 π.μ. έξω από το υπουργείο Εργασίας, επί της Σταδίου, σήμερα και έξω από τα κεντρικά του ΕΦΚΑ μεθαύριο απαντούν οι ομοσπονδίες εργαζομένων (ΠΟΚΟΠΚ, ΠΟΣΕ-ΙΚΑ, ΠΟΣΕ-ΟΓΑ) στην απόφαση του υπουργού Εργασίας Κ. Χατζηδάκη να αναζητηθεί λύση στο τεράστιο πρόβλημα των εκκρεμών συνταξιοδοτικών αιτήσεων μέσω της εκμίσθωσης δικηγόρων και λογιστών. 

Την κινητοποίηση, που έχει κεντρικό αίτημα να μην ανοίξει η πόρτα του Δημόσιου Ταμείου για τους ιδιώτες, στηρίζει και η ΑΔΕΔΥ.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με τον κ. Χατζηδάκη, η πλατφόρμα για τις καθυστερημένες εκκρεμείς συντάξεις θα είναι έτοιμη μέχρι τις 10 Μαρτίου και με μια εύκολη διαδικασία κάθε συνταξιούχος θα δηλώνει ότι ενδιαφέρεται να ενταχθεί σε αυτό το μέτρο. Μέχρι το Πάσχα θα γίνει προσπάθεια να καταβληθούν οι προκαταβολές των εθνικών συντάξεων.

Μιλώντας με αριθμούς, ο υπουργός υποστήριξε ότι το πρώτο εξάμηνο του 2019 έβγαιναν κάθε μήνα 12.000 συντάξεις και το τελευταίο εξάμηνο του 2020, περίπου 17.000 το μήνα. Για να  αντιμετωπιστεί το θέμα πρέπει ως το καλοκαίρι να έχουν ξεπεραστεί οι 35.000 συντάξεις το μήνα.

Oι πρωτοβουλίες Χατζηδάκη φαίνεται πως δεν είναι ιδιαίτερα… δημοφιλείς στους κόλπους των υπαλλήλων στην Κοινωνική Ασφάλιση.

«Ένα κράτος που καθυστερεί για 2, 3, 4 χρόνια να δώσει συντάξεις, δεν δικαιούται να βγάζει γλώσσα στους ασφαλισμένους και να τους περνά από 40 κόσκινα μέχρι να τους δώσει έστω μια προσωρινή ενίσχυση. Το ξεκαθαρίζω για να το ακούνε και κάποιοι γραφειοκράτες. Το θέμα των συντάξεων θα λυθεί», είχε τονίσει ο υπουργός απευθυνόμενος κυρίως στους εργαζόμενους που εκδίδουν τις συντάξεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας εδώ!