Παρασκευή 30 Απριλίου 2021

Lockdown: Απέλπιδα προσπάθεια να περάσουν τα διόδια – Κάνουν… ακόμα και παζάρια με τους αστυνομικούς

Ουρές αυτοκινήτων καταγράφονται τις τελευταίες ημέρες στα διόδια, με τους πολίτες να επιχειρούν να περάσουν το Πάσχα εκτός του νομού Αττικής. 
Ωστόσο και σήμερα αρκετοί αναγκάζονται να κάνουν αναστροφή. 
Αξίζει βέβαια να σημειωθεί πως η σημερινή εικόνα είναι διαφορετική από αυτές των προηγούμενων ημερών και η κίνηση μειωμένη, αν και κάποιοι έκαναν μέχρι και… παζάρια με την τροχαία για να τους αφήσουν να περάσουν.
 Στις 888 αναστροφές οχημάτων που έγιναν από τη Μεγάλη Πέμπτη το πρωί μέχρι σήμερα στις 6 στην Ελευσίνα, προστέθηκαν άλλες 95. 
Οι δικαιολογίες δεν έλειψαν ούτε σήμερα Μπορεί η κίνηση να είναι μειωμένη, ωστόσο οι οδηγοί που θέλουν να κάνουν Πάσχα στην επαρχία, χρησιμοποιώντας ευφάνταστες δικαιολογίες, είναι και σήμερα αρκετοί.
 Στην Ελευσίνα αυτή την ώρα βρίσκεται και κλιμάκιο της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας, όπου μαζί με την αστυνομία πραγματοποιούν καθολικούς ελέγχους. 
Μάλιστα, με φορητούς σαρωτές ελέγχει εξονυχιστικά όλα τα έγγραφα, αυτά που αφορούν κυρίως στην ΕΡΓΑΝΗ και το Ε1. 
Επιπλέον, υπάρχουν αρκετοί οδηγοί που όταν οι αρχές τους λένε να κάνουν αναστροφή, προσπαθούν να τους πείσουν να τους αφήσουν να περάσουν. 
Άλλοι επικαλούνται λόγους δουλειάς, ενώ άλλοι αναφέρουν προβλήματα στα υδραυλικά και στα ρολόγια της ΔΕΗ. 
Μειωμένη η κίνηση και στα διόδια των Μαλγάρων Στα διόδια των Μαλγάρων, επί ποδός βρίσκονται η ΕΛΑΣ και το τμήμα τροχαίας αυτοκινητοδρόμων Θεσσαλονίκης, αν και η κίνηση είναι αισθητά μειωμένη. 
Από τις 6 το απόγευμα χθες έως τις 6 σήμερα το πρωί επιβλήθηκαν 13 πρόστιμα για αδικαιολόγητη μετακίνηση και οι οδηγοί αναγκάστηκαν να γυρίσουν πίσω. 
Αυστηροί έλεγχοι διεξάγονται και στον σταθμό των ΚΤΕΛ, στη Λιοσίων, πριν καν οι επιβάτες κόψουν τα εισιτήρια. 
Μπορεί οι κάτοικοι της πρωτεύουσας να μην μπορούν να φύγουν, ωστόσο τα χωριά έρχονται στην Αθήνα μέσα από τα δεκάδες δέματα που φτάνουν. 
Από αρνιά και κατσίκια μέχρι τσίπουρο και δέματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας εδώ!