Παρασκευή 23 Απριλίου 2021

Στους νέους της περιοχής τα περισσότερα κρούσματα των τελευταίων ημερών



 Στους νέους της περιοχής εντοπίζεται πλέον η συντριπτική πλειοψηφία των θετικών κρουσμάτων που επιβεβαιώνονται στην περιοχή. Μαθητές, φοιτητές και γενικότερα νεαρής ηλικίας είναι αυτά που προσβάλλονται από τον ιό.

Ο αριθμός κρουσμάτων στο Νομό Ιωαννίνων την Πέμπτη ήταν ένας από τους υψηλότερους των τελευταίων ημερών. Σημειώνεται ότι στα 45 κρούσματα δεν περιλαμβάνονται αυτά που επιβεβαιώθηκαν στο Κέντρο Φιλοξενίας Προσφύγων και Μεταναστών του Κατσικά.

Αρκετά προέρχονται από την Φοιτητική Εστία του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, άλλα αφορούν μαθητές που επιβεβαιώθηκαν ως θετικοί μετά από τα self test που είχαν κάνει, ορισμένα είναι στενές επαφές ενώ μία μικρή εστία έχει εντοπιστεί στις Φυλακές Σταυρακίου.

Αξιοσημείωτο είναι ότι η «έκρηξη» κρουσμάτων αυτή την φορά δεν συνοδεύεται μέχρι στιγμής από αύξηση νοσηλειών στα δύο νοσοκομεία της πόλης. Οι εισαγωγές είναι περιορισμένες κι αυτό ως ένα βαθμό αποδίδεται στο γεγονός ότι δεν καταγράφεται σημαντικός αριθμός κρουσμάτων σε μεγάλες ηλικίες είτε γιατί έχουν εμβολιαστεί είτε γιατί τηρούν πιο σχολαστικά τα μέτρα προστασίας.

Στοιχείο που επιβεβαιώνει ότι τις μέρες αυτές τα περισσότερα κρούσματα αφορούν σε νέους αποτελούν τα αποτελέσματα από δειγματοληψίες που ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ.

Την Πέμπτη από την ΚΟΜΥ που βρίσκεται στο Αρχοντικό Πυρσινέλλα έγιναν 165 τεστ. Βρέθηκαν τρία θετικά που αφορούν σε έναν άνδρα  και δύο  γυναίκες με διάμεση ηλικία τα 18 έτη.

Στην κεντρική πλατεία έγιναν 560 τεστ και βρέθηκαν οκτώ θετικά. Αφορούν σε έξι άνδρες και δύο γυναίκες με διάμεση ηλικία τα 20,5 έτη.

Στους Μηλιωτάδες έγιναν 24 τεστ και ήταν όλα αρνητικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας εδώ!