Τετάρτη 25 Μαΐου 2011

H σπιθα που θ΄αναψει την φωτια;;;;


Πιθανον ηδη να εχετε μαθει για την κινηση “Αγανακτισμενοι στο Συνταγμα” στο facebook που  καλει σημερα στις 18:00 σε συγκεντρώσεις,  στο Σύνταγμα, στο Λευκό Πύργο της Θεσσαλονίκης και στην πλατεία Αγ. Γεωργίου Πάτρα.
“Στόχος είναι να κατεβούμε με τα παιδιά μας, να γνωριστούμε με κάποιους, να συναντήσουμε φίλους και γνωστούς. Με αφορμή αυτό που όλοι ζούμε”.
Τονίζεται δε ότι “η κινητοποίηση αυτή αποτελεί πρωτοβουλία απλών πολιτών και όχι πρωτοβουλία μελών κάποιας οργάνωσης ή οργανισμού”.
Μακαρι αυτη η κινηση να ειναι η αρχη για να αλλαξουν τα πραγματα. Η σπιθα που θ’ αναψει την φωτια, γιατι πλεον μονο με φωτια θα αλλαξει η κατασταση. Και οταν μιλω για φωτια δεν κυριολεκτω, αλλα μιλω για φλογα στην ψυχη και στο βλεμμα μας που θα κανει επιτελους καποιους να συνειδητοποιησουν πωςπλεον  απεναντι τους δεν εχουν αβουλα οντα που θα συνεχισουν να δεχονται αδιαμαρτυρητα μειωσεις μισθων και συνταξεων, πεινα και εξαθλιωση, ανεργια και καταρακωση της αξιοπρεπειας.
Ο Ελληνας καταλαβε πως ενα μικρο ποσοστο ευθυνης για το σημερινο μας χαλι το εχει και αυτος. Μικρο ποσοστο ομως, που καμμια σχεση δεν εχει με το”μαζι τα φαγαμε”. Και γι αυτο ακριβως εκανε υπομονη, δεχθηκε με ελαχιστες διαμαρτυριες τα μεχρι τωρα μετρα και εδειξε ανοχη, ισως με την ελπιδα πως αυτα θα φερουν αποτελεσματα. Αλλα οταν αυτα τα μετρα οχι μονο δεν εφεραν κανενα αποτελεσμα αλλα επιδεινωσαν ακομη περισσοτερο την κοινωνικη αδικια και μαλιστα δεν εχει δει ουτε εναν απο αυτους που πραγματικα τα φαγανε να εχει την παραμικρη επιπτωση, θα ξεσπασει. Και θα ξεσπασει ασχημα!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας εδώ!