Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2011

Έγκριση Στρατηγικού Σχεδιασμού Επιχειρησιακού προγράμματος 2011 – 2014 Δήμου Ζηρού




Εργάτες του δήμου φυτεύουν στην πλατεία 
 δένδρα αντί για πέργκολες με νάυλον
  
                                

  
   


                   
Μετά από πολύωρη συζήτηση ο Δήμος Ζηρού και προσωπικά ο δήμαρχος κ. Γιολδάσης παρουσίασε  μέσα απο το στρατηγικό σχεδιασμό για το 2011 την δημιουργία και την προοπτική του δήμου Ζηρού!


Ολοι έμειναν άφωνοι από το σουρεαλιστικό σχέδιο του δημάρχου και την παρουσίαση της ΝΕΑΣ  ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑΣ.

 Για τα άλλα διαμερίσματα θα γίνει ξεχωριστή παρουσίαση σε άλλη συνεδρίαση του Δ.Σ του δήμου Ζηρού.


Συγκεκριμένα ο δήμαρχος στην εισήγησή του είπε τα εξής και καταχειροκροτήθηκε από όλο το συμβούλιο συμπεραλαμβανομένης και της αντιπολίτευσης
Βέβαια ομόφωνα πέρασε ο στρατηγικός σχεδιασμός του 2011 του δήμου Ζηρού.
Εισήγηση του Γιολδάση


Η πυκνή και ανεξέλεγκτη δόμηση στις ελληνικές πόλεις και η απουσία υπαίθριων χώρων πρασίνου, η κλιματική αλλαγή, οι σύγχρονες κοινωνικές ανακατατάξεις, η εντεινόμενη περιβαλλοντική κρίση, η ανεξέλεγκτη αστική διάχυση σε βάρος του αστικού και περιαστικού πράσινου, η πυκνή δομή του αστικού ιστού και τα χρησιμοποιημένα κατασκευαστικά υλικά επιβαρύνουν το αστικό κλίμα, παράλληλα με την αυξανόμενη κυκλοφορία των αυτοκινήτων, δημιουργούν έντονη περιβαλλοντική υποβάθμιση και κακή ποιότητα ζωής.
Οι πόλεις επεκτείνονται και ο αστικός πληθυσμός συνεχώς αυξάνεται με αποτέλεσμα την συνεχή αύξηση των ενεργειακών αναγκών και κατά συνέπεια της κατανάλωσης συμβατικής ενέργειας για παραγωγή ενέργειας, για τις μεταφορές, για την θέρμανση και τον δροσισμό των κτιρίων, ενώ το ποσοστό των Α.Π.Ε είναι ακόμη πολύ μικρό.
Η κακή ποιότητα των περισσοτέρων κτιρίων επηρεάζει σημαντικά την υγεία των ενοίκων και οδηγεί σε κτίρια ιδιαίτερα ενεργοβόρα, δαπανηρά στη συντήρησή τους, τη θέρμανση και το κλιματισμό τους, γεγονός που θίγει δυσανάλογα τους ηλικιωμένους και τις λιγότερο εύπορες κοινωνικές.
Για τον λόγο αυτό σας παρουσιάζω το φιλόδοξο σχέδιο που θα αλλάξει την Φιλιππιάδα
ΕΙΚΟΝΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας εδώ!