Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2011

Χωρίς αυτοδυναμία στο Επιμελητήριο Πρέβεζας οι έδρες, τα ποσοστά και τα ονόματα


Χωρίς αυτοδυναμία τα αποτελέσματα των εκλογών του Επιμελητηρίου στην Πρέβεζα. Ο συνδυασμός του κ. Γιάννης Γιαμά αν και είναι πρώτος σε απόλυτο αριθμό ψήφων  κερδίζει εννέα έδρες στη διοίκηση.
Ο συνδυασμός του κ. Λεωνίδα Νταλαμάγκα είναι δεύτερος και κερδίζει επτά  έδρες. Ο κ. Απόστολος Μήτος  είναι τρίτος, με τέσσερεις  έδρες, ενώ μια έδρα παίρνει ο Δημήτρης Παππάς ο οποίος κατήλθε στις εκλογές ως μεμονωμένος.
Να σημειώσουμε ότι με το ποσοστό που συγκέντρωσε ο κ. Γιώργος Καραμάνης δεν κατάφερε να πάρει έδρα στη νέα διοίκηση

Αργά το βράδυ της Δευτέρας ολοκληρώθηκε η καταμέτρηση ψηφοδελτίων και σταυρών από τις κάλπες που είχαν στηθεί το τελευταίο διήμερο στην αίθουσα συνεδριάσεων του Επιμελητηρίου.
Αυτοδυναμία δεν υπάρχει και το Επιμελητήριο μπαίνει πλέον σε ένα κύκλο διαβουλεύσεων και συζητήσεων.
Τα ποσοστά και οι έδρες
Σύμφωνα με τα πρώτα ανεπίσημα στοιχεία τις κάλπες προσήλθαν 1386 μέλη (ποσοστό 42,6% από τους 3254 που είχαν δικαίωμα ψήφου.
Η παράταξη του Γιάννη Γιαμά βρίσκεται στην πρώτη θέση με 547 ψήφους και ποσοστό περίπου 43%, ο Λεωνίδας Νταλαμάγκας πήρε 407 και ποσοστό 33,3%, ο Αποστόλης Μήτος  συγκέντρωσε 306 ψήφους και ποσοστό 19,2% και ο Δημήτρης Παππάς 45 ψήφους και ποσοστό 4,5%. Ο κ. Γιώργος Καραμάνης έλαβε 53 ψήφους ενώ τα άκυρα και τα λευκά ήταν 28.
 Τμήμα Γ. Γιαμάς Λ. Νταλαμάγκας Α. Μήτος Γ. Καραμάνης Δ. Παππάς
Εμπορικό 109 162 93 24 45
Μεταποιητικό 75 93 70 12
Τουριστικό 90 11 39 2
Υπηρεσιών 273 141 104 15
Σύνολο 547 407 306 53 45
% 43 33,3 19,2
4.5
Έδρες 9 7 4 0 1

Η καταμέτρηση των ψήφων ξεκίνησε αμέσως μόλις κλείσανε οι κάλπες περίπου στις 7:30 το βράδυ  Πρώτα έγινε η καταμέτρηση των συνδυασμών σε όλα τα τμήματα και μετά ακολούθησε η σταυροδοσία.
Το πρώτο τμήμα στο οποίο ολοκληρώθηκε η καταμέτρηση είναι το Μεταποιητικό.
Πρώτος είναι ο συνδυασμός του Λεωνίδα Νταλαμάγκα  με 93 ψήφους. Ακολουθεί η παράταξη του Γιάννη Γιαμά με 75, στην τρίτη θέση είναι ο Απόστολος Μήτος με 70 και 12 ψήφους πήρε ο συνδυασμός του Γιώργου Καραμάνη.
Στην συνέχεια ακολούθησε το τουριστικό τμήμα όπου κέρδισε η παράταξη του κ. Γιάννη Γιαμά με 90 ψήφους, δεύτερος ο κ. Απόστολος Μήτος με 39 ψήφους ενώ ακολούθησε ο κ. Λεωνίδας Νταλαμάγκας με 11 ψήφους και ο Γιώργος Καραμάνης με 2 ψήφους.
Το πρώτο  μεγάλο τμήμα, αυτό των Υπηρεσιών, κερδήθηκε από τον συνδυασμό του Γιάννη Γιαμμά που συγκέντρωσε 273  ψήφους, ο Λεωνίδας Νταλαμάγκας 141,  ο Αποστόλος Μήτος 104 και ο Γιώργος Καραμάνης 15.
Να σημειώσουμε ότι σ’ αυτό το τμήμα ήταν τα περισσότερα άκυρα και λευκά.
Τέλος στο δεύτερο μεγάλο τμήμα το  Εμπορικό Τμήμα κυριάρχησε η παράταξη του κ. Λεωνίδα Νταλαμάγκας που συγκέντρωσε 162 ψήφους, ακολούθησε ο Γιάννης Γιαμάς με 109, ο Απότσολός Μήτος με 93, ο Δημήτρης Παππάς με 45 και ο Γιώργος Καραμάνης με 24 ψήφους .
Ο Γιάννης Γιαμάς παίρνει 9 έδρες (δύο στο μεταποίησης, δύο στο τουριστικό, δύο στο εμπορικά και τρεις στο υπηρεσιών). Ο Λεωνίδας Νταλαμάγκας παίρνει 7 έδρες (2 στο μεταποίησης, τρεις στο εμπορικό και δύο στο υπηρεσιών), ο Απόστολος Μήτος παίρνει 4 έδρες (από μια το τουριστικό, εμπορικό, υπηρεσιών και μεταποίησης) και ο Δημήτρης Παππάς παίρνει μία έργα στο εμπορικό τμήμα που ήταν υποψήφιος ως μεμονωμένος.
Ποιοι εκλέγονται
Σύμφωνα πάντα με τα ανεπίσημα στοιχεία πρώτος σε ψήφους από όλους τους συνδυασμούς αναδείχθηκε ο κ. Ευάγγελος Ροπόκης, ο οποίος έλαβε στο τμήμα υπηρεσιών 122 ψήφους.
Από το συνδυασμό του κ. Γιαμά εκλέγονται εκτός από τον επικεφαλής εκλέγονται στο τμήμα υπηρεσιών οι Βαγγέλης Ροπόκης και Ρίζος Πασχάλης, στο εμπορικό τμήμα οι Ρεμπής Κων/νος και Υφαντής Παντελής, στο μεταποιητικό τμήμα οι Νάκος Χαρίτων και Νάνος Βησσαρίων και στο τουριστικό τμήμα οι Τζούρος Πέτρος και Παϊλας Κων/νος
Από τον συνδυασμό του κ. Νταλαμάγκα, εκτός από τον επικεφαλής, εκλέγονται στο εμπορικό τμήμα οι Μποντίνας Θωμάς και Γιολδάσης Χρήστος, στο υπηρεσιών οι Σφρίτζερης Χρήστος και Ρεμπής Ζήκος και στο μεταποιητικό οι Μπεϊντάρης Γιώργος και Χήτα Μαρία, η οποία είναι και η μοναδική γυναίκα.
Από το συνδυασμό του κ. Μήτο, εκτός από τον επικεφαλής, εκλέγονται στο υπηρεσιών ο Παπαδόπουλος Γρηγόριος, στο εμπορικό ο Φυσέκης Θωμάς και στο μεταποιητικό ο Βάνος Γιώργος.
Να σημειώσουμε ότι η  επίσημη ανακήρυξη των υποψηφίων θα γίνει εντός των επόμενων ημερών.
Τέλος ο Δημήτρης Παππάς εκλέγεται στο εμπορικό τμήμα.
Εντός 15 ημερών από την απερχομένη διοικούσα επιτροπή θα γίνει πρόκληση για την  η πρώτη συνεδρίαση για την συγκρότηση σε Σώμα. Το διάστημα που θα μεσολαβήσει θα διαμορφώσει το σκηνικό. Αυτό που τονίζεται πάντως ότι η διοίκηση θα είναι διοίκηση  «συνεργασίας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας εδώ!