Ένα γενικότερο πλαίσιο προβληματισμού και διεκδίκησης  για τη νέα χρονιά. έθεσαν οι τρεις δήμαρχοι του νομού που συναντήθηκαν στην Πρέβεζα το μεσημέρι της Παρασκευής και συζήτησαν όλα τα μεγάλα ζητήματα που αφορούν την αυτοδιοίκηση  γενικότερα και τους δήμους τους ειδικότερα.

 
Οι Δήμαρχοι Πάργας Αθανάσιος Λιόλιος και Ζηρού Δημήτρης Γιολδάσης συναντήθηκαν στο  γραφείο του Δημάρχου Πρέβεζας Χρήστου Μπαίλη και εξέφρασαν την πεποίθησή τους ότι παρά τις δυσκολίες που επέφερε  λόγω της κακής οικονομικής συγκυρίας  στους Δήμους η εφαρμογή του  Καλλικράτη το 2012 θα είναι μια καλύτερη χρονιά
Κατά τη συζήτησης διαπιστώθηκε από όλους  η ανάγκη συνεργασίας των τριών δήμων για την επίλυση των κοινών προβλημάτων. Συζήτησαν την μέχρι τώρα εμπειρία τους στο νέο αυτοδιοικητικό τοπίο μετά την εφαρμογή του Καλλικράτη, ενώ αντάλλαξαν ιδέες, σκέψεις και προβληματισμούς

συναντίληψη και συνεργασία
Τα θέματα που τους απασχολούν μεταξύ άλλων είναι η οργάνωση και η λειτουργία των δήμων, τα οικονομικά προβλήματα, τα αναπτυξιακά ζητήματα που αφορούν την ευρύτερη περιοχή, η προστασία και η ανάπτυξη της παραλιακής ζώνης αλλά και η ανάληψη πρωτοβουλιών για την ολοκλήρωση των οδικών συνδέσεων.
Κοινή απόφαση να συνεργαστούν στενά για την προώθηση των θεμάτων και προβλημάτων της περιοχής τους, αφού πολλά από αυτά  είναι κοινά.
Σύμφωνα με τον Δήμαρχο Πρέβεζας  οι προσπάθειες θα πρέπει επικεντρωθούν στην στήριξη της νέας γενιάς  η οποία  βιώνει με τον πιο επώδυνο τρόπο το πρόβλημα της  ανεργίας.
Ο κ. Μπαίλης στάθηκε ιδιαίτερα στο οικονομικό πρόβλημα  που αντιμετωπίζουν οι δήμοι και σημείωσε ότι το 2011 ήταν αρνητική χρονιά  σε ότι αφορά  την πορεία των έργων.
Πάντως δεν παρέλειψε να εκφράσει την αισιοδοξία ότι το 2012 θα  είναι καλύτερη χρονιά    δίνοντας την υπόσχεση ότι ο ίδιος θα αγωνιστεί με όλες του τις δυνάμεις προκειμένου να επιτευχθεί  ο στόχος αυτός.
Στη συνέχεια ο κ. Λιόλιος ανέφερε ότι η κεντρική πολιτεία θα πρέπει να αντιμετωπίσει την αυτοδιοίκηση ως μέρος της λύσης κι όχι ως την λύση του οικονομικού της προβλήματος  Σύμφωνα με τον Δήμαρχο Πάργας  το τελευταίο μετερίζι αντίστασης απέναντι στην μιζέρια  και  την εξαθλίωση της κοινωνίας είναι η αυτοδιοίκηση.
Ο Δήμαρχος  Ζηρού από την πλευρά του ανέφερε ότι  ο  πρώτος χρόνος του Καλλικράτη απέδωσε το ελάχιστο αφού οι πόροι δεν συνοδεύονται από τους αντίστοιχους πόρους .
Σύμφωνα με τον κ.Γιολδάση πρέπει  οι Δήμοι να ενισχυθούν οικονομικά για να καλύψουν τις υποχρεώσεις τους και να μην αναγκάζονται να  «μεταθέτουν» το κόστος των υπηρεσιών στους  δημότες.
Και οι τρεις Δήμαρχοι αναπτύσσοντας σχέσεις συναντίληψης και συνεργασίας .δηλώνουν αποφασισμένοι  σε αυτή την δύσκολη συγκυρία να στηρίξουν με κάθε τρόπο τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες και να βελτιώσουν την καθημερινότητα των πολιτών  .