Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2016

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 8.11.2016

    
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΠΡΕΒΕΖΑΣ                                                           
ΔΗΜΟΣ ΖΗΡΟΥ                                                                                                                  
Ταχ. Δ/νση:     Πλατεία Γεννηματά
Ταχ. Κώδικας:48 200 Φιλιππιάδα
Τηλ:    26833 – 60600                                                        Φιλιππιάδα 8/11/2016
Fax:    26830 – 24667

Εμφάνιση IMG_5829.JPG

Εγκρίθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο το Β 2 στάδιο μελέτης του Γ.Π.Σ. Δ.Ε. Φιλιππιάδας

Βήμα προς το ...μέλλον έκανε ο Δήμος Ζηρού, μετά την έγκριση από το Δημοτικό Συμβούλιο του Β2 σταδίου μελέτης με τίτλο: Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο (Γ.Π.Σ.) Δημοτικής Ενότητας Φιλιππιάδας Δήμου Ζηρού”     
Αφού αξιοποιήθηκαν και ενσωματώθηκαν στη μελέτη, επισημάνσεις και παρατηρήσεις που έγιναν σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 23 Νοεμβρίου 2015, με τίτλο: “Γνωμοδότηση επί του Β1 Σχεδίου της μελέτης του Γ.Π.Σ.”. τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου ενέκριναν, κατά πλειοψηφία, το Β2 στάδιο της μελέτης, το οποίο πλέον θα κατατεθεί στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου – Δυτικής Μακεδονίας, για την τελική γνωμοδότηση, προκειμένου να υπογραφεί η σχετική Υπουργική Απόφαση και να επικυρωθεί η ισχύ του.
Μετά τη συγκεκριμένη εξέλιξη η πόλη της Φιλιππιάδας αλλά και όλη η ευρύτερη περιοχή του πρώην Δήμου Φιλιππιάδας, θα είναι μελετημένες και σχεδιασμένες με βάση τις σύγχρονες επιταγές, που έχουν γνώμονα την ορθολογική κατανομή των χρήσεων γης, την ανάδειξη των παραγωγικών και αναπτυξιακών δραστηριοτήτων, αλλά και την προστασία του Περιβάλλοντος. 
Στο Β2 Σχέδιο -μεταξύ άλλων- προβλέπεται προέκταση του προηγούμενου Σχεδίου και επομένως η αξιοποίηση περισσότερης ανεκμετάλλευτης γης, αλλά και η δημιουργία σύγχρονων υποδομών που θα βελτιώσουν την καθημερινότητα δημοτών και κατοίκων.
Ο Δήμαρχος Ζηρού κ. Νικόλαος Καλαντζής σε δήλωσή του αναφέρει: «Η εξέλιξη αυτή είναι ιδιαίτερα σημαντική, αφού πλέον ανοίγει ο δρόμος για ν' αποκτήσει ο Δήμος Ζηρού, ένα ολοκληρωμένο σχέδιο που θα βάλει τέλος ή θα διορθώσει λάθη του παρελθόντος και θ' ανταποκρίνεται στις σημερινές, σύγχρονες ανάγκες, της περιοχής. Με βάση το νέο Γ.Π.Σ. το οποίο αποτελούσε διαχρονικό στόχο που τώρα πραγματώνεται, μπορούν να προωθηθούν έργα υποδομής που έχει ανάγκη η περιοχή, να προχωρήσει η  υλοποίηση ολοκληρωμένων παρεμβάσεων και ταυτόχρονα να προκύψουν σημαντικές ωφέλειες τόσο για τους σημερινούς δημότες και κατοίκους του Δήμου μας, όσο και για τις επόμενες γενιές.
Πλέον οι δυνατότητες ανάπτυξης, παραγωγικής, τουριστικής και οικιστικής, προσδιορίζονται με σαφήνεια και αυξάνονται σημαντικά. Καθορίζονται οι όροι δόμησης και χρήσης γης, προσδιορίζονται οι περιοχές προστασίας καθώς και οι περιοχές ελέγχου και περιορισμού της δόμησης, γεγονός που θα συμβάλλει και στη διαφύλαξη του φυσικού περιβάλλοντος στην περιοχή.
Με την έγκριση του Β 2 σχεδίου Γ.Π.Σ. της Δ.Ε. Φιλιππιάδας, το οποίο θ' αποτελέσει τον μπούσουλα και για τη Δ.Ε. Θεσπρωτικού αλλά και για όλο τον Δήμο Ζηρού, γίνεται ακόμα ένα βήμα μπροστά στην προσπάθεια μας για την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων».
Την παρουσίαση της μελέτης του Β2 Γ.Π.Σ. έκανε η κα Αικατερίνη Γεωργούλα, εκπρόσωπος της σύμπραξης μελετητών που ήταν ο ανάδοχος σύνταξής της.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας εδώ!