Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2016

Ριζότο με γαρίδες και σφυρίδα Λευκάδας!!!


Για μια ακόμη φορά οι γαρίδες Αμβρακικού θα βρεθούν στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος και θα διαφημιστούν παγκοσμίως, όπως είχε γίνει και με την γνωστή κινηματογραφική ταινία του Τζέιμς Μποντ. Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ θα τις γευτεί ως πρώτο πιάτο στο δείπνο που θα παρατεθεί την Τρίτη το βράδυ στο Προεδρικό Μέγαρο.
Οι γαρίδες έχουν παραγγελθεί σε γνωστό ιχθυοπώλη-ψαρέμπορο της Πρέβεζας, ο οποίος παράλληλα θα μεταφέρει και σφυρίδα Λευκάδας που θα αποτελέσει το δεύτερο πιάτο του δείπνου.

Την επιμέλεια του δείπνου έχουν αναλάβει δύο σεφ του Προεδρικού Μεγάρου, ο Στέφανος Τσιαμπαλής και ο Θανάσης Σκούρας, που ήταν σεφ επί εποχής Κωνσταντίνου Τσάτσου και Κωνσταντίνου Καραμανλή, αλλά πηγαίνει εθελοντικά στο Προεδρικό για να βοηθήσει στην κουζίνα όταν ο Προκόπης Παυλόπουλος παραθέτει επίσημα γεύματα σε σημαντικές προσωπικότητες της παγκοσμίου σκηνής, όπως για παράδειγμα ο Φρανσουά Ολάντ.

Οι δύο σεφ με τους βοηθούς τους, θα ετοιμάσουν ως πρώτο πιάτο γαρίδες Αμβρακικού με ρύζι,κύριο πιάτο σφυρίδα Λευκάδας με βραστά λαχανικά, θα σερβίρουν λευκό κρασί και ως επιδόρπιο γλυκό με κάστανα.Στο τέλος θα προσφέρουν καφέ φίλτρου ή τσάι, ανάλογα με τις προτιμήσεις.

Η είδηση οτι θα χρησιμοποιήσουν τις συνταγές του Τσελεμεντέ  μαγειρικής της ΤΕΔΚ Πρέβεζας που επιμελήθηκε ο τέως Πρόεδρος της Μιχάλης Κατραχούρας δεν επιβεβαιώθηκε!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας εδώ!