Τρίτη 23 Οκτωβρίου 2018

ΒΑΛΚΑΝΙΑ: ΠΕΔΙΟ ΒΟΛΗΣ ΚΑΙ… ΨΕΚΑΣΜΟΥ

Τα βαλκάνια έγιναν και πάλι το πεδίο βολής των μεγάλων (ΗΠΑ και Ρωσία) για το ΝΑΤΟ, την Ευρωπαϊκή Ένωση, τις εκκλησίες, τις σφαίρες επιρροής κ.α. με αφορμή τη FYROM. 
Με την χώρα να πηγαίνει σε εκλογές με εθνικό θέμα (Σκοπιανό) που μπορεί να αποτελεί την (μόνη) συγκολλητική ουσία για ένα 15% του ΣΥΡΙΖΑ αλλά είναι ο καταλύτης για όλα τ’ άλλα ευκαιριακά και ψεκασμένα κόμματα που ρευστοποιούνται.
Ο Τσίπρας με την συμφωνία των Πρεσπών σαν λάφυρο είναι πιθανό να πάει σε πρόωρες εκλογές πριν αποκαλυφθούν τα προβλήματα στην πραγματική οικονομία (κρατικός δανεισμός, κόκκινα δάνεια, τράπεζες, ανεργία των νέων, φορολογική κόπωση κ.α.) και πόσο αδύναμη είναι μια κυβέρνηση μειοψηφίας μετά την (προ)σχεδιασμένη αποχώρηση των ΑΝΕΛ...
Εξάλλου, είναι δύσκολες οι τετραπλές εκλογές τον Μάιο καθώς θα πρέπει να απαγορευτεί η ψήφος των ετεροδημοτών (μετά των Ελλήνων του εξωτερικού), οι οποίοι ψηφίζουν στον τόπο κατοικίας στις εθνικές εκλογές, αλλά στην έδρα του Δήμου τους στις δημοτικές-περιφερειακές. 

Θα κληθούν δηλαδή να ψηφίσουν την ίδια ημέρα σε διαφορετικές κάλπες που απέχουν χιλιόμετρα μεταξύ τους…
Αν ψηφιστεί δε ένας νόμος για υποχρεωτική άσκηση του εκλογικού δικαιώματος αποκλειστικά και μόνο στον οικείο Δήμο, τότε θα αποκαλυφθεί ο κυβερνητικός στόχος για εκλογικό αιφνιδιασμό των Μάιο, ενώ αναμένεται να μειωθεί και η συμμετοχή στις κάλπες πολύ κάτω του 56% (Σεπτέμβριος του 2015) εις βάρος του ΣΥΡΙΖΑ (οι πιθανοί ψηφοφόροι του οποίου θα μετακινηθούν με απροθυμία)…

Από την παρέμβαση  στον Σκαι!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας εδώ!