Τετάρτη 24 Οκτωβρίου 2018

Βασίλης Ιωάννου : αποφασίσαμε να αποσύρουμε το ενδιαφέρον μας για το Δήμο Πρέβεζας

Την απόφασή του να αποσύρει το ενδιαφέρον του για το Δήμο Πρέβεζας ανακοίνωσε σήμερα το πρωί ο Βασίλης Ιωάννου μιλώντας στον Prisma 91,6 και το πρωινό ενημερωτικό μαγκαζίνο με τους Μιχάλη Μίχο και Χάρη Τσάντη.Αποτέλεσμα εικόνας για ΒΑΣΙΛΗΣ ΙΩΑΝΝΟΥ
Ο πρώην Νομάρχης δεν έκρυψε τον προβληματισμό που δημιουργήθηκε από την υποψηφιότητα του Βασίλη Γιάπρου και ανέφερε χαρακτηριστικά: «Όσοι ασχολούμαστε με την πολιτική , οφείλουμε  μετά τα όσα έχουμε υποστεί τα τελευταία χρόνια , να είμαστε ΡΕΑΛΙΣΤΕΣ και να κάνουμε και τις προσωπικές  μας ΥΠΕΡΒΑΣΕΙΣ. 
Προσωπικά έχω μια μακρά διαδρομή στην Αυτοδιοίκηση και  σε ένα μεγάλο μέρος της κοινωνίας , υπάρχει θετική γνώμη για την προσφορά μου…
Υπηρέτησα με πίστη και αφοσίωση τη Νομαρχιακή αυτοδιοίκηση  επί 12 χρόνια  και με τη λήξη της θητείας μου επέστρεψα με αξιοπρέπεια στη δουλειά μου .
Eπέστρεψα  στο σχολείο και  στους μαθητές μου και δεν ζήτησα ποτέ την όποια  προσφορά μου στα κοινά να την ανταλλάξω με κομματικές και κρατικές θέσεις.
Γι αυτό άλλωστε λίγα χρόνια μετά  οι πολίτες με εξέλεξαν Βουλευτή του νομού  , παρά τον πόλεμο λάσπης που δέχτηκα από ανθρώπους ,  που δεν δούλεψαν ποτέ στη ζωή τους , αλλά περιφερόταν από κόμμα σε κόμμα και ήταν κολαούζοι από Υπουργό σε Υπουργό.
Δεν έχω λοιπόν  ανάγκη ,  να αποδείξω τίποτε και σε κανέναν..
Πάντα υπήρξα συνεπής στις ιδέες και στους αγώνες της Παράταξης από την οποία προέρχομαι..
Επιστρέφω λοιπόν στην ουσία της  ερώτησή  σας..
Απαντώ ΕΥΘΕΩΣ και σας δίνω και την ΕΙΔΗΣΗ: 
Βεβαίως και μας προβλημάτισε η συγκεκριμένη υποψηφιότητα , η οποία όπως φάνηκε τις λίγες αυτές μέρες , έτυχε ευρύτερης αποδοχής , σε σχέση με τη δικιά μας πρωτοβουλία , ανεξάρτητα αν εμείς δεν καταθέσαμε ακόμη υποψηφιότητα..
Μετά  λοιπόν  από πολύ σκέψη και επαφές   με δεκάδες φίλους από όλο το Δήμο  και κυρίως μετά από μεγάλη συζήτηση με τους στενούς συνεργάτες μου , αποφασίσαμε να ΑΠΟΣΥΡΟΥΜΕ  ΤΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΜΑΣ για  ΤΟ ΔΗΜΟ ΠΡΕΒΕΖΑΣ και να συμβάλουμε έτσι στο να δρομολογηθούν εξελίξεις!
Ποτέ δεν ήταν αυτοσκοπός μας  , εγώ  να γίνω Δήμαρχος και οι συνεργάτες μου δημοτικοί σύμβουλοι, αντιδήμαρχοι και Πρόεδροι και πολύ περισσότερο δεν είμαστε σαν κάποιους που θέλουν απλά να εκλεγούν Σύμβουλοι , για να διαπραγματευτούν . 
Ότι κάναμε , ήταν γιατί δεν μπορούσαμε  να ανεχθούμε  άλλο αυτή την παρακμή και τη μιζέρια στην πόλη και το Δήμο.
Αυτή την υποβάθμιση του θεσμού , αυτή τη στασιμότητα και την μικροπολιτική με τα χαλίκια και την άσφαλτο 6 μήνες πριν τις εκλογές.
 Αυτό το μπάχαλο που επικρατεί στη δομή και τη λειτουργία του Δήμου , όπου ο καθένας κάνει ότι θέλει και όλοι μαζί ουσιαστικά δεν παράγουν τίποτε.
Πήραμε την πρωτοβουλία   γιατί πολλοί συμπολίτες μας προέτρεπαν « να κάνουμε κάτι»… και αφού διαπιστώσαμε  ότι δεν υπήρχε περιθώριο  συνεννόησης με άλλους εν δυνάμει υποψήφιους.
Και θέλω να γνωρίζετε ότι για μένα η απόφαση να εμπλακώ πάλι με τα κοινά και ιδιαίτερα με τον Δήμο, όταν είναι γνωστές οι  σοβαρές ενστάσεις που έχω δημόσια εκφράσει για τον «Κλεισθένη», δεν ήταν καθόλου εύκολη. 
Γιατί γνώριζα και γνωρίζω πολύ καλά τι σημαίνει σ’ αυτή τη συγκυρία να είσαι υποψήφιος και μετέπειτα Δήμαρχος.
Κάποιοι δυστυχώς γι αυτούς έχουν…. άγνοια κινδύνου , και δεν αντιλαμβάνονται «τι καυτή πατάτα» επιδιώκουν να  πάρουν στα χέρια τους… 
Κάποιοι δεν γνωρίζουν επακριβώς την ΚΑΤΆΣΤΑΣΗ  που επικρατεί στο Δήμο μας  , ούτε υπολογίζουν τι προβλήματα  θα προσθέσει η εφαρμογή  του «Κλεισθένη»… Τρόμαζα  κάθε φορά  στην ιδέα και μόνο ότι ενδέχεται  το Μάιο να γίνουν όλες οι εκλογές μαζί. 
Και όμως Υπάρχουν άτομα ,  που αν  δεν έχουν ούτε τα στοιχειώδη τυπικά προσόντα , θέλουν να ηγηθούν του Δήμου.
Είναι και κάποιοι άλλοι που   εκμεταλλευόμενοι  την απλή αναλογική , επιχειρούν  να βγάλουν 1-2 συμβούλους και να παζαρέψουν ( όπως δημόσια  οι ίδιοι  ισχυρίζονται) , το πολιτικό τους μέλλον..
Τι να κάνουμε ,σ’ αυτή τη χώρα έχει χαθεί προ πολλού το μέτρο . 
Εμείς λοιπόν δεν είμαστε αυτής της πάστας».
Ο Βασίλης Ιωάννου αρχικά σχολιάζοντας την υποψηφιότητα του Βασίλη Γιάπρου ανέφερε: 
« Ο κ. Γιάπρος  οφείλει   κάποια στιγμή να μας πληροφορήσει , τι ήταν αυτό που έκαμψε τις αντιδράσεις του και άλλαξε γνώμη  , αφού  « στους παροικούντες την Ιερουσαλήμ» , ήταν γνωστό  ότι από  πλευράς της ΝΔ , υπήρχε έντονη  πίεση προς το πρόσωπο του , αλλά ο ίδιος αρνιόταν πεισματικά να υποκύψει . 
Εγώ ειλικρινά  δεν θέλω να πιστέψω ότι  ο κ. Γιάπρος  ανέλαβε μια τέτοια ευθύνη , μόνο και μόνο επειδή τον πίεσαν κομματικά…
 Το καταγράφω απλά και μόνο επειδή διαδίδεται αυτή η φήμη ευρέως στην Πρέβεζα.
Εγώ είμαι καλοπροαίρετος και δέχομαι , αυτά που δηλώνει δημόσια  και υπ’ αυτή την έννοια δημόσια καλωσόρισα την απόφασή του να εμπλακεί με την Αυτοδιοίκηση ,  σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη φάση και για το θεσμό , αλλά κυρίως για το Δήμο μας… 
Του εύχομαι ολόψυχα καλή δύναμη  και δεν πρέπει  να ξεχνάει αυτό που ο ίδιος τόνισε… 
ΑΝ τον επιλέξουν οι πολίτες και δεν αλλάξει την πόλη ..ΤΟΤΕ πρέπει να σκεφθεί να αλλάξει πόλη…»

Ο κ Ιωάννου μάλιστα κάλεσε τους υποψήφιους που προέρχονται από την κεντροαριστερά να αποσύρουν τις υποψηφιότητές του και να αναζητήσουν ένα ψηφοδέλτιο το οποίο θα διεκδικήσει με αξιώσεις το δήμο Πρέβεζας. Χαρακτηριστικά ανέφερε:
«Ας κάνουν το ίδιο και οι άλλοι φερόμενοι ως υποψήφιοι  , που κινούνται στο χώρο της Κεντροαριστεράς , ο κ. Μπαίλης 20 χρόνια Δήμαρχος και ο κ. Ροπόκης για πολλά χρόνια Δημοτικός Σύμβουλος και Αντιδήμαρχος κ.α 
 Αν εγώ είμαι το παλιό, αυτοί είναι για το Δήμο Πρέβεζας  πιο παλιοί κι  απ’ το παλιό .
Ας δηλώσουν και αυτοί , ότι αποσύρουν το ενδιαφέρον τους από το Δήμο. 
Και ας ξεκινήσει ένας διάλογος με την κοινωνία για ένα  πρόσωπο από το χώρο μας, που θα αντιπαρατεθεί με αξιώσεις και στον κ. Γιάπρο και  σε  όποιον άλλον υποψήφιο προκύψει. 
Τους προκαλώ δημόσια να το κάνουν, γιατί αλλιώς αναλαμβάνουν όλες τις ευθύνες. 
Για να δούμε τώρα , ποιος ενδιαφέρεται πραγματικά για την παράταξη και   ποιος είναι γαντζωμένος με την εξουσία και τις καρέκλες. 
Για να δούν  ΤΩΡΑ οι πολίτες, κατά πόσο είμαστε ΟΛΟΙ ΙΔΙΟΙ. Ας ξεκινήσουν λοιπόν ο  ΣΥΡΙΖΑ, το  ΚΙΝΑΛ και άλλες δυνάμεις, μέσα από τα όργανα τους να αναζητήσουν ένα πρόσωπο που θα συσπειρώσει ευρύτερα την Κεντροαριστερά. 
ΑΣ ΑΠΟΔΕΙΞΟΥΝ, ότι και θέλουν και μπορούν να αναζητήσουν και να βρουν  πεδίο  συνεργασίας στο Δήμο.»



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας εδώ!