Πέμπτη 22 Νοεμβρίου 2018

Μάχη για πολλούς στο Δήμο Ιωαννιτών…


Θωμάς Μπέγκας, Μωυσής Ελισάφ, Τατιάνα Καλογιάννη, Άρης Μπαρτζώκας.. Είναι οι τέσσερις που έχουν ανακοινώσει επίσημα την υποψηφιότητά τους για το αξίωμα του Δημάρχου στα Γιάννινα. Το τοπίο δεν έχει διαμορφωθεί πλήρως όμως όλα δείχνουν ότι η εκλογική μάχη του Μαίου θα είναι για πολλούς και σίγουρα εντελώς διαφορετική από όσες γνωρίσαμε στο παρελθόν, με δεδομένο ότι θα δοκιμαστεί για πρώτη φορά και η απλή αναλογική. Στην κεντροδεξιά το τοπίο παραμένει θολό καθώς αναμένονται οι οριστικές αποφάσεις του Νίκου Γκόντα.
Ο επί οκτώ χρόνια δήμαρχος και άλλα τόσα επικεφαλής της αντιπολίτευσης με την τελευταία δημόσια παρέμβασή του δήλωσε ουσιαστικά «παρών»… Μετά την ανακοίνωση της Τατιάνας Καλογιάννη είναι άγνωστο τι θα πράξει και όποιος προσπαθήσει να κάνει εκτίμηση το πιθανότερο είναι ότι θα πέσει έξω.
Το σίγουρο είναι ότι ο Νίκος Γκόντας, θα ζυγίσει την κατάσταση, θα μιλήσει με συνεργάτες του και θα αποφασίσει.
Αν κάποιοι εκτιμούν ότι θα πιεστεί από τη Νέα Δημοκρατία για να παραδώσει την παράταξή του, σίγουρα κάνουν λάθος, καθώς ο Νίκος Γκόντας ουκ ολίγες φορές στο παρελθόν έχει συγκρουστεί με την Αθήνα.
Η υποψηφιότητα της Τατιάνας Καλογιάννη δημιουργεί αναταραχές στην παράταξη Μπέγκα και στην κεντροδεξιά συνιστώσα της. Ο Παντελής Κολόκας ουσιαστικά έχει κάνει γνωστό πως θα στηρίξει, αυτή τη φορά την κομματική επιλογή και εκτιμάται ότι θα το κάνει καθώς ο ίδιος φλερτάρει με την θέση του υποψηφίου βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας.
Ερώτημα αποτελεί προς το παρόν η στάση που θα κρατήσουν άλλα μέλη της ίδιας παράταξης που ανήκουν στην κεντροδεξιά.. Όπως αναφέρουν πληροφορίες θα αποφασίσουν αν τους ζητηθεί συστράτευση από την κ. Καλογιάννη.. Προς το παρόν βρίσκονται σε στάση αναμονής.
Η σημερινή αντιπεριφερειάρχης δοκιμάζεται για πρώτη φορά ουσιαστικά στην μάχιμη πολιτική και πολύ περισσότερο στην κατάρτιση ενός ψηφοδελτίου που θα έχει αέρα νίκης.
Ο Μωυσής Ελισάφ, ήδη βρίσκεται στην διαδικασία κατάρτισης ψηφοδελτίου, απευθυνόμενος σε όλους τους πολιτικούς χώρους. Ίσως πριν τα Χριστούγεννα να έχει ανακοινώσει τον βασικό κορμό των υποψηφίων της Νέας Εποχής.
Ο Άρης Μπαρτζώκας, προερχόμενος ο ίδιος από την κεντροδεξιά, αλλά με μία κίνηση που έχει μέλη από διαφορετικούς πολιτικούς χώρους, θα είναι παρών στην αναμέτρηση. Ο ίδιος δεν σκέφτεται καμία προεκλογική συνεργασία με άλλη παράταξη διαψεύδοντας πληροφορίες που ανέφεραν το αντίθετο.
Μία σημαντική εκκρεμότητα, για να ξεκαθαρίσει το προεκλογικό τοπίο, είναι η στάση του ΣΥΡΙΖΑ. Ο Λάζαρος Νάτσης κινείται στην κατεύθυνση συγκρότησης ψηφοδελτίου, ωστόσο φαίνεται ότι αντιμετωπίζει δυσκολίες, σε μία χρονική περίοδο όπου οι φωνές στο εσωτερικό του κόμματος για αναζήτηση συνεργασιών παραμένουν έντονες.
Το ΚΚΕ είναι βέβαιο ότι θα κατέλθει με το ψηφοδέλτιο της Λαικής Συσπείρωσης, ενώ ΔΡΑΣΥ και Αριστερή Παρέμβαση, είναι άγνωστο αν θα καταφέρουν να συνυπάρξουν ή θα μετέχουν με διαφορετικά ψηφοδέλτια.
Μάχη για πολλούς λοιπόν στο Δήμο Ιωαννιτών, μάχη που δεν χωράει κανένα προγνωστικό, προς το παρόν και σίγουρα πολύ ενδιαφέρουσα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας εδώ!