Παρασκευή 16 Νοεμβρίου 2018

Η αναπαράσταση που οδήγησε στην ομολογία του κυνηγού!


Η μεθοδικότητα και η σχολαστικότητα με την οποία διερεύνησε την υπόθεση του θανάτου του 32χρονου κυνηγού η αστυνομία των Ιωαννίνων, αποδείχθηκαν καθοριστικής σημασίας ώστε να υπάρξει πλήρης διαλεύκανση. Η ομάδα των εννέα που βρίσκονταν μαζί με τον άτυχο νέο στην παγάνα του αγριογούρουνου, ισχυρίζονταν από το βράδυ της Κυριακής ότι δεν πυροβόλησε κανείς από τους ίδιους... Όμως αυτό δεν μπορούσε να πείσει κανένα! Πολύ περισσότερο τους έμπειρους αξιωματικούς που είχαν τον συντονισμό της έρευνας.
Τα στοιχεία που είχαν προκύψει από την νεκροψία ήταν σημαντικά, καθώς προσδιόριζαν την απόσταση των βολών και την φορά... Λιγότερα ήταν αυτά που δόθηκαν από την βαλιστική, κάτι που συνηθίζεται με τα κυνηγετικά όπλα.
Η Αστυνομία λοιπόν έχοντας όλα αυτά αλλά και τις καταθέσεις από την ομάδα των κυνηγών προχώρησε σε μία κίνηση που δεν είναι συνηθισμένη.
Στην αναπαράσταση!
Οι εννέα κυνηγοί στήθηκαν στα καρτέρια και στα σημεία που βρίσκονταν το μοιραίο απόγευμα!
Κλιμάκιο της ΕΜΑΚ που συνέδραμε την επιχείρηση, με GPS έκανε την πλήρη καταγραφή θέσεων και αποστάσεων.
Ο κύκλος πλέον είχε στενέψει!
Ο 52χρονος που κατάγεται από άλλο χωριό και όχι από το ίδιο με το θύμα, ομολόγησε στις αρχές.
Σύμφωνα με πληροφορίες ισχυρίστηκε ότι μετά τον τραγικό θάνατο του 32χρονο υπέστη σοκ και στην συνέχεια φοβήθηκε την κοινωνική κατακραυγή, ως εκ τούτου και δεν ομολόγησε άμεσα.
Πυροβόλησε γιατί πίστευε ότι πρόκειται για αγριογούρουνο..
Αξιοσημείωτη λεπτομέρεια.. Ο δράστης, όπως πίστευαν από την μέρα οι έμπειροι αξιωματικοί της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου, ήταν ο πρώτος που βρήκε τον 32χρονο νεκρό!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας εδώ!