Σάββατο 24 Νοεμβρίου 2018

ΑΓΝΟΗΣΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ η Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης σε επίσκεψη στην Αρτα!

Η εικόνα ίσως περιέχει: 3 άτομα, , τα οποία χαμογελούν, άτομα κάθονται και εσωτερικός χώρος

Ευτυχώς τον  πρόεδρο του Επιμελητηρίου Αρτας  τον καλούν ο  αρμόδιος από την Ευρωπαϊκή Ένωση για το Brexit Μισέλ Μπαρνιέ, τον οποίο δεν αποκλείεται να δούμε στη θεση του Γιουγκερ, φίλο τής κοιλάδας του Αχελώου και ο  συμπατριώτης μας στέλεχος του ευρωκοινοβουλίου Αντώνης Κοσυβάκης! Αυτοί ξέρουν τι σημαίνει Επιμεληρηριακός θεσμός!

Η εικόνα ίσως περιέχει: ένα ή περισσότερα άτομα, άτομα στέκονται και κουστούμι

Συσκέψεις με εκπροσώπους κτηνοτρόφων, χοιροτρόφων και αλιέων, επίσκεψη στο Δημαρχείο, στον Πτηνοτροφικό Συνεταιρισμό Άρτας και σε κτηνοτροφικές μονάδες έκαναν η Ολυμπία Τελιγιορίδου, ΥφυπουργόςΑγροτικής Ανάπτυξης, με την Υπουργό  Όλγα Γεροβασίλη στην Άρτα.
Το ποιο σημαντικό  όμως είναι ότι αγνόησαν το σπουδαίο θεσμικό όργανο του ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΑΡΤΑΣ το οποίο απουσίαζε από τις συσκέψεις  και τις επαφές της Υφυπουργού με τους φορείς..Το αξιοσημείωτο είναι ούτε και ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν επεδίωξε συνάντηση με τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου ούτε επισκέφτηκε την διοίκησή του!
Είναι όμως άξιο παρατήρησης... ότι σε ιδιωτική επίσκεψη στην Αρτα ο Παύλος Γερουλάνος στέλεχος του ΚΙΝΑΛ  ζήτησε και συνάντησε τον πρόεδρο Γιάννη Γκολομάζο και  ζήτησε να ενημερωθεί για τις επιχειρηματικές δράσεις στην Αρτα και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις! 


Πιστεύω να ξέρουν  οι υπουργοί της εκάστοτε κυβέρνησης ότι το Επιμελητήριο είναι θεσμός, με κύρια αποστολή την συμβουλευτική και εισηγητική συμβολή του προς την Πολιτεία για την διαμόρφωση πολιτικών και νομοθεσιών που αναπτύσσουν την επιχειρηματική δραστηριότητα, με γνώμονα πάντα το ευρύτερο κοινωνικό συμφέρον.
Δεν είναι συνδικαλιστικός φορέας και δεν έχει σαν αποστολή του μαχητικές μορφές δράσης έναντι της Πολιτείας.
Χρόνια τώρα τα Επιμελητήρια και μέσω της ΚΕΕΕ αγωνίζονται να επιβάλλουν στην Πολιτεία την αναγνώριση του θεσμικού τους ρόλου και πριν από κάθε πολιτική να καλούνται να γνωμοδοτούν και να μην παραμένουν στο περιθώριο.
Δυστυχώς, η διαχρονική απαξίωση του θεσμού του, 'όπως καλή ώρα χθες, έχει αναγκάσει, αντί να αποτελούμε πρωταρχικούς συμβούλους της Πολιτείας, να έρχονται σε επαφή μαζί της με υπομνήματα διαμαρτυρίας, προκειμένου να υπερασπίσουν τα συμφέροντα των μελών τους.
Τα Επιμελητήρια πρέπει, όχι μόνο να παίζουν το ρόλο του συμβούλου της πολιτείας, αλλά και να διεκδικούν τις λύσεις των προβλημάτων για τα μέλη τους.
Οφείλει κάθε κυβέρνηση , ιδίως "οι αριστερές" να αναβαθμίσουν τον επιμελητηριακό θεσμό, όπως συμβαίνει στην Ευρώπη, και να δώσουν έμφαση στα θέματα που αφορούν την εξέλιξη και το μέλλον του επιμελητηριακού θεσμού, μέσω νέων πρακτικών και καινοτόμων υπηρεσιών, λαμβανομένων υπόψη των κοινωνικοοικονομικών τάσεων του 21ου αιώνα, οι οποίες προκύπτουν από την ψηφιακή εποχή.
Είναι αναγκαίο να συγκρίνουμε το σεβασμό και την αξία που δίνει στη χώρα μας η Πολιτεία στον επιμελητηριακό θεσμό με την αντίστοιχη αξία που δίνουν στην ΕΕ, οπου τα Επιμελητήρια κυριολεκτικά νομοθετούν ως εταίροι και συνεργάτες της εκάστοτε κυβέρνησης.
Είναι καιρός η Πολιτεία να δώσει σάρκα και οστά στον επιμελητηριακό θεσμό.
Υ.Σ Ίσως για την μη πρόσκληση του επιμελητηρίου να φταίει ότι ο Συνδυασμός του Γιάννη Γκολομάζου κατέβηκε αυτόνομα και πολυκομματικά  στις επιμελητηριακές εκλογές και δυσαρέστησε μερικούς κυβερνητικούς.....που στήριζαν άλλο ψηφοδέλτιο.


Η εικόνα ίσως περιέχει: 4 άτομα, άτομα κάθονται
Η εικόνα ίσως περιέχει: 12 άτομα, άτομα κάθονται και εσωτερικός χώρος
Η εικόνα ίσως περιέχει: 6 άτομα, εσωτερικός χώρος

Σταύρος Κώστας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας εδώ!