Τετάρτη 7 Νοεμβρίου 2018

Κανείς δεν πρέπει να φοβάται τους ανθρώπους που 'χουνε συνείδηση, αυτοί είναι χορτασμένοι!

Βρισκόμαστε, ίσως, σε ένα από τα τελευταία αν όχι το τελευταίο εγχείρημα αναγέννησης, ανασυγκρότησης, αναδημιουργίας του επονομαζόμενου κεντροαριστερού πολιτικού χώρου, τον οποίο οφείλουμε να γιγαντώσουμε κι όχι απλά να του παρατείνομε την ύπαρξη ως σημείο αναφοράς ή ως συμπλήρωμα στην αρένα των δύο μονομάχων. 
Ξεχάσαμε πως οι πάλαι ποτέ οπαδοί μας βαρέθηκαν να ξαναγίνουν απλά "κουκιά", σύμφωνα με τις τελευταίες δημοσκοπήσεις, που δεν δικαιώνουν τους πολιτικούς μας σχεδιασμούς !
Βαρέθηκαν να παρακολουθούν τις ίδιες διαδρομές από τα ίδια πάλι πρόσωπα για αυτή πια την πολυπόθητη καρέκλα μικρή ή μεγάλη που ενδεχομένως θα τους επανέφερε στο πολιτικό προσκήνιο, στις παλιές δόξες.
Βρήκαμε εύκολα πολλά άλλοθι για τις ήττες μας, από τα οποία υιοθετήσαμε εκείνα που φταίχτες είναι κάποιοι άλλοι και ποτέ εμείς.
Όμως το "τρένο" δεν τσουλάει έτσι... γέρνοντας δεξιόστροφα ή αριστερόστροφα, αλλά θέλει αυτόνομη, ευθεία και καθάρια πορεία.Μακριά από το Βυζάντιο, πλέον πολύ μακριά. 
Και οι βυζαντινές οι νύχτες βρίσκονται αλλού και είναι αλλοιωμένες!
Τα πρόσωπα για την ιστορία είναι απλώς προφάσεις. 
Στα μεσοδιαστήματα μετονομάζονται οι αρχηγοί και οι στρατηγοί σ' εθνάρχες και ηγέτες και έτσι έγινε και φτάσαμε ως και τα σήμερα, να λέμε επιτυχία και πολιτική ανάκαμψη με ποσοστά 8% και 9 %!
Εδώ όμως οφείλω, να υπερασπιστώ όλους εκείνους που αγωνίζονταν για τον χώρο όλα αυτά τα πέτρινα χρόνια , αυτούς που λοιδωρήθηκαν, όχι μόνο από τους αντιπάλους ,αλλά .. και από τους ίδιους τους "συντρόφους,   χωρίς  προαπαιτούμενα και βλέψεις για στρατηγικές θέσεις απλά γιατί είχαν όραμα , ιδανικά και πίστεψαν στην διαφάνεια ,δημοκρατία και στο ίδιο το ΠΑΣΟΚ.
Το ΠΑΣΟΚ που κατεδάφισαν καθαιρώντας με πραξικόπημα  τον αρχηγό του Γεώργιο Παπανδρέου!
Μπούχτισαν όμως πια όλοι οι σύντροφοι , όπως μπούχτισα και εγώ απ' αυτούς που προτάσσοντας δικές τις παλιές νόσους αυταρέσκειας και αλαζονείας, τις παλιές κατευθυντήριες "γραμμές" που εφαρμόστηκαν ιδιαίτερα τις εποχές αυτοδυναμίας του κόμματος. 
Τότε που όλοι ήθελαν να συμμετέχουν, αλλά την πίτα την έτρωγαν οι ημέτεροι μέσω των σκληρών μηχανισμών! 
Είναι σίγουρο ότι πάλι θα εμφανιστούν , εμφανίστηκαν ήδη πάρα πολλοί , αλλά και αποσύρθηκαν  ορισμένοι  νωρίς, γιατί δεν τους έβγαινε ο σχεδιασμός, ήθελαν να διορίσουν τους  αντιπάλους  τους, όπως διόρισαν και τα όργανα  κάποιας Ν.Ε  για να κάνουν περίπατο!
Γι αυτό και πια προσπαθώ να βλέπω άλλα πράγματα από αυτά που βλέπω να συμβαίνουν! 
Βλέπω πχ ένα τρένο σύγχρονο αντί για ένα μικρό με διαφορετικά πολύχρωμα βαγόνια και ερειπωμένο, βλέπω πάντοτε τα επόμενα μοντέλα ηλεκτρονικών υπολογιστών, βλέπω το πώς θα είναι ο άνθρωπος ως υπεράνθρωπος, βλέπω ότι  αυτό ,που δεν μας  αφήνουν να δούμε  ,βλέπω ότι άλλα πιστεύαμε και μας αλλάζουν την πίστη… και δεν φοβάμαι.
Δεν φοβάμαι, ούτε βοηθήθηκα ποτέ να καταγγείλω αυτούς  που διώχνουν πάλι τον κόσμο μας και που θέλουν να κάνουν τα ίδια  και να μας απαξιώσουν απομακρύνοντας από την ανακατάληψη του φυσικού  μας χώρου!
Υπάρχουν πάρα πολλοί που  τόσα χρόνια αγωνιζόταν  ανιδιοτελώς γιατί είχαν συνείδηση !

Κανείς δεν πρέπει να φοβάται τους ανθρώπους που 'χουνε συνείδηση, αυτοί είναι χορτασμένοι.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας εδώ!