Είναι νομίζω πλέον γνωστό ότι το έτος 1961 επί δημαρχίας Κ.Μάστακα ο Δήμος Φιλιππιάδας είχε παραχωρήσει στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας οικόπεδο εμβαδού 118.500 τ.μ. στο οποίο εγκαταστάθηκε το πρώην στρατόπεδο Πετροπουλάκη αλλά με τον όρο- όπως αναγράφεται στο συμβόλαιο- να επανέλθει στο δήμο, όταν το στρατόπεδο σταματήσει να λειτουργεί….
Και ενώ η τοπική κοινωνία θεωρούσε αυτονόητο και τετελεσμένο γεγονός την αποδέσμευση και απόδοση του οικοπέδου στο δήμο, με έκπληξη αλλά και απογοήτευση διάβασα πρόσφατα, ότι ο δήμος Ζηρού ξεκίνησε δια της δικαστικής οδού να διορθώσει την ανακριβή πρώτη εγγραφή του οικοπέδου στο Κτηματολόγιο, διότι διαφορετικά δεν μπορούσε να γράψει το νέο συμβόλαιο στο Υποθηκοφυλακείο!
Και όμως δεν « στέγνωσε ακόμη το μελάνι », τα χαμόγελα ικανοποίησης και οι πανηγυρικές δηλώσεις - που έλαβαν μάλιστα μεγάλης δημοσιότητας - των εκπροσώπων του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας και του δημάρχου Ζηρού κατά την υπογραφή του συμβολαίου παραχώρησης του πρώην Στρατοπέδου. Θεωρώ δε αδιανόητο να αγνοούσαν τη διαδικασία που γνωρίζει κάθε απλός πολίτης, ότι δηλαδή για τη σύνταξη κάποιου συμβολαίου απαιτείται πρώτα να διορθωθεί η λανθασμένη καταχώριση στο Κτηματολόγιο, έπειτα να τεθούν οι υπογραφές και κατόπιν να μεταγραφεί στο Υποθηκοφυλακείο για να έχει νομική ισχύ.
Ποιοι είναι οι λόγοι και οι σκοπιμότητες που επέβαλαν σε δημόσια πρόσωπα να υπογράψουν βιαστικά και με φιέστες το μη σύννομο συμβόλαιο; Ενδεχομένως πρόκειται για μεθοδεύσεις με σκοπό να καταλαγιάσει η αντίδραση των κατοίκων. Αποδεικνύουν όμως το ρόλο της δημοτικής αρχής στην ίδρυση και λειτουργία του Κέντρου Υποδοχής Προσφύγων (ΗΟΤ SPOT) από το οποίο προσδοκούσε οφέλη για το Δήμο και τους δημότες.
Μεγαλύτερο πρόβλημα πιστεύω θα δημιουργηθεί με την υλοποίηση του όρου που αναγράφεται στο συμβόλαιο «….παρεχομένης της 31-5-2019 η χρήση θα περιέλθει αυτοδικαίως στο δήμο Ζηρού συντασσόμενο για το λόγο αυτό Πρωτόκολλο παράδοσης –παραλαβής» και τούτο γιατί ο αριθμός των Κοντέινερ και των Φιλοξενούμενων στο HOT SPOT αυξάνει συνεχώς. Δυστυχώς δε φρόντισαν να προσθέσουν ασφαλιστικές δικλείδες στο συμβόλαιο, ώστε ο χώρος εάν σε πέντε περίπου μήνες παραληφθεί από το δήμο Ζηρού να είναι ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ, γιατί αυτό είναι και το ζητούμενο. Ίσως όμως κάποιοι να επιδιώκουν ανταποδοτικά οφέλη…..
Άμεσα απαντήσεις και ενημέρωση δεν πρέπει να αναμένουν οι πολίτες από τον δήμαρχο γιατί δε συνηθίζει να απολογείται δημόσια για τα πεπραγμένα της δημοτικής αρχής. Εν τούτοις πιστεύω πως έχει χρέος να ασχοληθεί σοβαρά και υπεύθυνα με το μείζον αυτό θέμα, για να επανέλθει στο δήμο το οικόπεδο γρήγορα, οριστικά και αμετάκλητα. Να προχωρήσει ακόμη άμεσα στην εκπόνηση με διεθνή διαγωνισμό master plan (και ως μέσον πίεσης) γιατί το συγκεκριμένο οικόπεδο σε συνδυασμό με το οικοσύστημα της λίμνης Ζηρού, Πάρκο Υδροκίνησης στον Αγ.Γεώργιο και σωστή αξιοποίηση, μπορεί και πρέπει να αποτελέσει πυλώνα ανάπτυξης και πολιτισμού της ευρύτερης περιοχής.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Αφήστε το σχόλιο σας εδώ!