Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου 2018

Η απλή λογική στο βωμό της σκοπιμότητας.....Ως πότε;


ΚΟΙΤΑΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΝΩΝΟΥΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ  ΜΑΣ ΧΩΡΙΖΟΥΝ 


Κατά καιρούς, και σωστά, έχουν εκφραστεί αλλά και μετουσιωθεί σε πράξη, λογικές που αποχρωματίζουν κομματικά τις αυτοδιοικητικές εκλογές με όφελος το «καλό του τόπου» και την υπαρκτή ή την πιθανολογούμενη ικανότητα των επικεφαλής να κάνουν πράξη τα οράματά τους για τον τόπο, ανεξάρτητα αλλά και χωρίς δεσμεύσεις από τους κομματικούς χώρους που προέρχονται.
Και μέχρι εδώ, καλό και αν θέλετε και πρωτοποριακό εγχείρημα.
Στις μικρές, μικρές όμως κοινωνίες – όπως αυτή του Δήμου Ζηρού, με πολιτικό και εκλογικό κέντρο ουσιαστικά τη Φιλιππιάδα- ίσως πάντα το ίσιο στραβώνει.
Θέλετε η νοοτροπία, θέλετε οι προσωπικές φιλοδοξίες, θέλετε οι ανθρώπινες ανάγκες και αδυναμίες, θέλετε κατά τον ποιητή «το κακό το ριζικό μας» μετά τη ρομαντική και επιφανειακά «χρηστή έως χριστιανική» προεκλογική περίοδο όπου κομματικοί αντίπαλοι γίνονται ομοαίματοι «βλάμηδες» (τουλάχιστον για τα μάτια του κόσμου) αρχίζουν τα προσωπεία να πέφτουν.
Και ο ανυποψίαστος, καλοπροαίρετος ψηφοφόρος βλέπει με δυσάρεστη έκπληξη πως τα κόμματα δεν έπαψαν ποτέ να είναι σιαμαία με τη δημοτική αρχή κι αυτό όχι μόνο θεωρητικά.
Λίγα βήματα πριν την τελική ευθεία των εκλογών, το διαμορφούμενο σκηνικό για το Δήμου Ζηρού ουσιαστικά θα μπορούσε να συνοψιστεί στο δίλημμα «με ποιον από τους δυο δεξιούς να πάω;» ή «ποιος δεξιός υποψήφιος είναι καλύτερος;».
Αυτό όμως δεν είναι πολιτική απορία αλλά τοπικό κατάντημα.
Οφείλει ο προοδευτικός κόσμος του τόπου να κάνει μια μεγάλη – όντως- προσπάθεια, συλλογική και ατομική (και κυρίως τέτοια) προκειμένου να συσπειρωθεί, να διαμορφώσει και να εκφράσει τη δική του αυτοδιοικητική πρόταση.
Το χρωστά στον άδολο μέσο πολίτη και δημότη τούτου του τόπου που μας έλαχε να ζούμε, τούτου του τόπου που αγαπούμε.
Υπάρχει κοινός σκοπός και κοινός στόχος συντοπίτες του Δήμου Ζηρού να  κάνετε  μια υπέρβαση και να αποδείξτε ότι διαθέτετε και στην πράξη προοδευτικό  πολιτικό προσανατολισμό, και επειδή μας συνδέουν  πολλά κοινά προβλήματα  έχοντάς ζήσει και μεγαλώσει μαζί  με πολλούς από εσάς σε  κοινούς αγώνες ,σαν  αποτέλεσμα να γνωριζόμαστε πολύ καλά , γιαυτό επιβάλλετε  να είμαστε ο τρίτος πόλος σε ένα ανεξάρτητο ψηφοδέλτιο  από κοινού στο Δήμο, ξεκάθαροι με ειλικρίνεια και χωρίς παραπλανητικές μάσκες,  έχοντας  την εμπειρία από το  παρελθόν,  και μάλιστα με επιτυχία !

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας εδώ!