Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου 2018

Χριστοδουλάκης:"Το ΚΙΝΑΛ δεν θα γίνει βολικό συμπλήρωμα κανενός, απλά και μόνο για να βγαίνουν οι αριθμοί"

Την πρόθεση του Κινήματος Αλλαγής να μην αποτελέσει βολικό συμπλήρωμα κανενός απλά και μόνο για να βγαίνουν τα νούμερα, αλλά να καταθέσει τη δική του πολιτική πρόταση για να βγει η χώρα από την κρίση, επισήμανε από την Πρέβεζα ο γενικός γραμματέας του ΚΙΝΑΛ  Μανώλης Χριστοδουλάκης.
Ο κ. Χριστοδουλάκης βρέθηκε το απόγευμα της Τρίτης στην πόλη της Πρέβεζας, στα πλαίσια της επίσκεψής του στην περιοχή και σε συνέντευξη τύπου που παρέθεσε στα τοπικά ΜΜΕ επισήμανε πως όπως όλα δείχνουν μέχρι το Μάιο θα έχουμε τρεις εκλογικές αναμετρήσεις, αυτοδιοικητικές, ευρωεκλογές και εθνικές εκλογές και ήδη βρισκόμαστε σε μια προεκλογική περίοδο που είναι η πιο κρίσιμη πολιτική συγκυρία για το μέλλον της χώρας μας.
“Ακριβώς σε αυτή την πολιτική συγκυρία και μέσα στο κλίμα της πόλωσης και του διχασμού, στο οποίο επενδύουν τόσο ο ΣΥΡΙΖΑ όσο και η ΝΔ η δική μας επιλογή είναι να είμαστε χρήσιμοι για τους Έλληνες, να είμαστε χρήσιμοι για αυτούς που το έχουν περισσότερη ανάγκη. 
Ακριβώς για αυτό το λόγο έχουμε επιλέξει το δρόμο της παραγωγής πολιτικής, το δρόμο της ουσίας. Έχουμε ένα ολοκληρωμένο σχέδιο, έχουμε τη δική μας πρόταση με τις δικές μας θέσεις και λύσεις για τα καθημερινά προβλήματα των Ελλήνων, το σχέδιο Ελλάδα. 
Με βάση αυτό το σχέδιο που στηρίζεται σε δύο βασικούς πυλώνες, από τη μία πλευρά πώς αυτή η χώρα μπορεί να παράξει νέο πλούτο, γιατί ακριβώς η δίκαιη διανομή του προϋποθέτει την ύπαρξή του, αλλιώς το μόνο που κάνεις είναι να αναδιανέμεις φτώχεια με όρους επετείας και ελεημοσύνης. 
Και από την άλλη πλευρά, το πώς αυτόν τον παραγόμενο πλούτο θα τον διανείμουμε δίκαια για το πώς μπορούμε να δημιουργήσουμε ένα σοβαρό και αποτελεσματικό κοινωνικό κράτος για την ανακούφιση των μη προνομιούχων, αυτών που έχουν πληγεί περισσότερο μέσα στην κρίση. 
Σε αυτούς τους δύο βασικούς πυλώνες κινείται η δική μας πολιτική κατεύθυνση και αυτά είναι και τα σημεία διαφοροποίησης από τις υπόλοιπες πολιτικές δυνάμεις. 
Έχουμε επιλέξει συνειδητά και έχουμε αποφασίσει να ακολουθήσουμε μια ξεκάθαρη αυτόνομη πορεία. Με βάση το δικό μας πολιτικό σχέδιο, που θεωρούμε ότι είναι ο μόνος τρόπος για να μπορέσει αυτή η χώρα να γυρίσει σελίδα, για να μπορέσει να βγει οριστικά από την κρίση και μάλιστα με όρους κοινωνικής συνοχής, το καταθέτουμε στον ελληνικό λαό και ζητάμε την εμπιστοσύνη του” τόνισε μεταξύ άλλων ο Γενικός Γραμματέας του ΚΙΝΑΛ σημειώνοντας πως η επίσκεψή του στην περιοχή ουσιαστικά εγκαινιάζει το διάλογο του ΚΙΝΑΛ με τις παραγωγικές δυνάμεις της χώρας προκειμένου να προκύψει ένα πολιτικό πλαίσιο κοινωνικά αποδεκτό για να μπορέσει η χώρα να γυρίσει σελίδα.
Αναφερόμενος στις αυτοδιοικητικές εκλογές ο κ. Χριστοδουλάκης σημείωσε πως το ΚΙΝΑΛ δεν πάει απλά για να καταγραφεί αλλά για να κερδίσει τις περιφέρειες της χώρας και σημείωσε πως θα ακολουθηθούν συγκεκριμένες διαδικασίες και διαβουλεύσεις από τα κλιμάκια του Κινήματος για την αξιολόγηση των υποψηφιοτήτων και αναμένεται η διαδικασία να ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου, όταν και θα υπάρξουν και ανακοινώσεις για τη στήριξη υποψήφιων δημάρχων.
Τέλος σε ερώτηση για την πρόθεση του ΚΙΝΑΛ να συνεργαστεί με τον ΣΥΡΙΖΑ ο γενικός γραμματέας του ΚΙΝΑΛ απάντησε: “το ζητούμενο δεν είναι με ποιους θα πάμε, το ζητούμενο είναι τι θα κάνουμε.
 Αυτό χρειάζεται η χώρα, να συζητήσουμε για το τι θα κάνουμε. Εμείς λέμε το εξής, έχουμε ένα σχέδιο, το καταθέτουμε. 
Αν έχουμε τη δύναμη και την εντολή από τον ελληνικό λαό θα το θέσουμε ως βάση συζήτησης με όποιον το επιθυμεί, οποιονδήποτε. Αλλά στη βάση του δικού μας πολιτικού σχεδίου. 
Όχι γιατί είμαστε εμμονικοί, αλλά γιατί θεωρούμε ότι αυτή είναι και η μόνη λύση για να βγει η χώρα οριστικά από την κρίση. Αν δεν έχουμε αυτή τη δύναμη δεν θα γίνουμε βολικό συμπλήρωμα κανενός απλά και μόνο για να βγαίνουν οι αριθμοί. 
Για τον εξής απλό λόγο, διότι αυτή θα είναι μια κυβέρνηση ανίσχυρη, που δεν θα μπορεί να δώσει λύσεις και απλά θα αναπαράγει τα σημερινά αδιέξοδα.
 Όπως επίσης πρέπει να πούμε ότι δεν πρόκειται να γίνουμε μέρος καμίας κυβέρνησης, η οποία δεσμεύεται από τα σημερινά αδιέξοδα και τις συμφωνίες του κ. Τσίπρα. Δεν δεσμευόμαστε ούτε από τους στόχους για πρωτογενή πλεονάσματα 3,5% μέχρι το 2022 και 2,2% μέχρι το 2060, ούτε από το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας για τα επόμενα 99 χρόνια μέσω του Υπερταμείου, ούτε από ένα ασφαλιστικό σύστημα το οποίο έχει κάνει τις συντάξεις ψίχουλα και για τους παλιούς και για τους νέους συνταξιούχους. 
Αυτές είναι λογικές που κρατάνε τη χώρα δέσμια, αυτές χρειάζονται αλλαγή. Ακριβώς για αυτό το λόγο λέμε ναι, αν έχουμε τη δύναμη να εφαρμόσουμε ένα δικό μας προοδευτικό πλαίσιο, θα το συζητήσουμε. Αν δεν την έχουμε, δεν πρόκειται να γίνουμε βολικό συμπλήρωμα κανενός απλά και μόνο για να βγαίνουν τα νούμερα”.
Αμέσως μετά ο κ. Χριστοδουλάκης παραβρέθηκε σε πολιτική εκδήλωση σε ξενοδοχείο της πόλης, όπου ήταν και ο κεντρικός ομιλητής με θέμα τα πολιτικά δρώμενα και τις τελευταίες πολιτικές εξελίξεις .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας εδώ!