Παρασκευή 28 Δεκεμβρίου 2018

Ούτε εργαζόμενοι ούτε απολυμένοι..

Ούτε εργαζόμενοι, ούτε και απολυμένοι… Τον δικό τους γολγοθά εξακολουθούν να βιώνουν όσοι εργαζόταν στην ΒΙΚΗ, η οποία εδώ και μερικούς μήνες έχει βάλει λουκέτο.

Η εταιρία στα τέλη Σεπτέμβρη απέσυρε την αίτηση πτώχευσης που είχε καταθέσει και από τότε οι εργαζόμενοι είναι εντελώς μετέωροι.
Με απόφαση του σωματείου τους προχώρησαν οι ίδιοι σε αίτηση πτώχευσης, προκειμένου να απεγκλωβιστούν από την δύσκολη θέση που βρίσκονται.
Η αίτηση κατατέθηκε στο Πρωτοδικείο Άρτας την 1η Οκτωβρίου 2018, η δίκη πραγματοποιήθηκε στις 9 Νοεμβρίου με τη συναίνεση μάλιστα των εργοδοτών τους. Αυτή τη χρονική στιγμή περιμένουν και τυπικά να βγει η απόφαση του πτωχευτικού δικαστηρίου και να οριστεί ο σύνδικος που θα συντονίσει την όλη διαδικασία.
Όσον αφορά τα οφειλόμενα δεδουλευμένα, για ένα μεγάλο αριθμό εργαζομένων ξεκινούν  από τον Απρίλιο του 2017.
Δεν πληρωθεί  για την εκ περιτροπής εργασία που προσφέραμε το Μάιο του 2018. Επίσης ο μισθός του Απριλίου 2018 (εκ περιτροπής εργασία), δεν καταβλήθηκε σε 14 εργαζόμενους. Φυσικά δεν πήραν ποτέ επίδομα αδείας και βέβαια ούτε δώρο Χριστουγέννων.
«Θα μπορούσε να ισχυριστεί κανείς ότι δεν είναι δυνατόν να έχουμε απαιτήσεις από μία εταιρεία που δεν λειτουργεί. Σε αυτή τη σκέψη έχουμε να απαντήσουμε ότι λειτουργούν οι άλλες εταιρείες του ομίλου και θεωρούμε ότι τουλάχιστον το δώρο Χριστουγέννων θα έπρεπε να μας είχε αποδοθεί. Όμως οι εργοδότες μας δεν δείχνουν ίχνος ενδιαφέροντος για μας, το μέλημά τους είναι να εισπράττουν από τις άλλες δραστηριότητές τους», αναφέρουν οι ίδιοι σε ανακοίνωσή τους.
Σήμερα συντηρούνται από τα επιδόματα του ΟΑΕΔ, ενώ το Υπουργείο Εργασίας τους κατέβαλε εφάπαξ το ποσό των 1000 € ως οικονομική ενίσχυση τον Οκτώβριο του 2018. Είναι αυτονόητο, ότι όσο οι μήνες κυλούν η οικονομική κατάσταση επιδεινώνεται.
«Αυτό όμως που επιθυμούμε είναι να δουλέψουμε, δεν θέλουμε να ζούμε εις βάρος κανενός. Έχουμε μία τεράστια εργασιακή εμπειρία και έχουμε διάθεση να προσφέρουμε. Ακόμη ελπίζουμε σε κάποιο επενδυτή που θα αγοράσει την εταιρεία μετά την πτώχευση, ώστε να μπορέσουμε να επιστρέψουμε στην κανονικότητα. Κάνουμε έκλυση σε όποιον αρμόδιο, ώστε να δρομολογήσει σύντομα τα πράγματα προς αυτή την κατεύθυνση», καταλήγουν στην ανακοίνωσή τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας εδώ!