Παρασκευή 1 Ιουλίου 2011

ΠΟΝΤΙΑΚΟΣ ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΝΕΑΣ ΚΕΡΑΣΟΥΝΤΑΣ
 
 
Σε απάντηση του δημοσιεύματος που αναρτήθηκε σε τοπικά μέσα με τίτλο "Με δικό της μπαϊράκι η Π.Ε Πρέβεζας " θέλουμε ως Ποντιακός Εκπολιτιστικός Σύλλογος Νέας Κερασούντας, αλλά σκεπτόμενοι ότι εκφράζουμε και όλους τους πολιτιστικούς συλλόγους της Περιφερειακής Ενότητας Πρέβεζας και όχι μόνο, να εκφράσουμε την αγανάκτηση μας απέναντι στο κακόβουλο αυτό δημοσίευμα. Θεωρούμε ότι η δημοσίευση αυτή αποτελεί βαθύ πλήγμα για την πολιτιστική ταυτότητα της περιοχής μας και την Ηπείρου γενικότερα.
 
Ο Πόντος κύριε Χ (επιτρέψτε μας να σας αποκαλούμε έτσι αφού κρύβετε την εμπάθεια σας πίσω από την ανωνυμία του άρθρου σας) έχει ιστορία πάνω από 3000 χρόνια. Ευτυχώς για εμάς και δυστυχώς από ότι συμπεραίνουμε από τα λεγόμενα σας για εσάς Η ΥΠΑΡΞΗ ΙΣΤΟΡΙΚΟΥ ΥΠΟΒΑΘΡΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΔΕΙΓΜΑ ΚΑΙ ΕΧΕΓΓΥΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ. Ο Πολιτισμός που αναπτύχθηκε στις ΑΛΥΣΜΟΝΗΤΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ ΤΟΥ ΠΟΝΤΟΥ αποτελεί για όλους εμάς -και όσο και αν αδυνατείτε να το συλλάβετε με το εγκάθετο τρόπο σκέψης σας- και για εσάς παράδειγμα προς μίμηση και είναι αποδεδειγμένο ότι αυτό που αποκαλούμε "ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ" άντλησε στοιχεία από τους Πόντιους, τους Συρρακιώτες, τους Κρητικούς, τους Σαρακατσάνους κτλ και αποτελεί αμάγαλμα όλων αυτών. ΛΥΠΟΜΑΣΤΕ ΟΙΚΤΡΑ ΑΛΛΑ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΣΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥΜΕ ΟΤΙ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΔΕΝ ΑΝΤΛΗΣΕ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΟΥΤΕ ΑΠΟ ΤΟ BEACH VOLLEY, ΟΥΤΕ ΑΠΟ ΤΟ TENIS (χωρίς να θέλουμε να μειώσουμε τα δύο αυτά ευγενή αθλήματα).
 
Ευτυχώς για όλους εμάς ο ΠΟΝΤΟΣ ΖΕΙ και θα συνεχίσει να ζει στις καρδιές και στο μυαλό μας. Θεωρούμε ηθική υποχρέωση και ιερό καθήκον να μεταδώσουμε στις νέες γενιές τα ιδεώδη και τις αξίες της Ποντιακής Κουλτούρας και Παράδοσης.Θέλουμε  να σας ενημερώσουμε ότι Σύλλογος μας διατηρεί χορευτικό τμήμα, τμήμα εκμάθησης Ποντιακής Λύρας και τμήμα χορωδίας στα οποία τμήματα συμμετέχουν πάνω από 100 παιδιά. Αυτά τα παιδιά ζούνε και αναπνέουν για αυτή τη μέρα, γιατί θέλουν να αποδείξουν σε όλο τον κόσμο ότι έχουν εμπεδώσει τις αξίες και τα ιδανικά του Πόντου. Μέσα από το χορό και το τραγούδι αυτών των παιδιών Ο ΠΟΝΤΟΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΝΑ ΖΕΙ.
 
Αν αυτό για εσάς αγαπητέ κύριε Χ δεν είναι πολιτισμός τότε επιτρέψτε μου να σας χαρακτηρίσω ως βάρβαρο. Αν πάλι καταλάβατε το σφάλμα σας παρακαλώ να ανακαλέσετε και να ζητήσετε συγνώμη όχι μόνο από εμάς αλλά από όλους εκείνους τους οποίους προσβάλλετε. Η Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας θεωρούμε ότι πράττει πολύ σωστά και χορηγεί αυτούς τους συλλόγους. Διότι αγαπητέ κύριε Χ οι σύλλογοι αυτοί λειτουργούν με την καλή διάθεση και θέληση κάποιων εθελοντών ανθρώπων που δίνουν κάθε μέρα αγώνα για να μεταδώσουν και να διδάξουν στις νεότερες γενιές "ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ". Δυστυχώς όμως κύριε Χ, αυτό τις ποιο πολλές φορές αυτό δεν φτάνει. Χρειάζονται υλικοί πόροι για να αντεπεξέλθουμε οικονομικά στις απαιτήσεις ενός τέτοιου εγχειρήματος. Η Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας το έχει κατανοήσει αυτό και προχωρά σε χορηγίες, και την ευχαριστούμε θερμά για αυτό. Ζούμε με την ελπίδα κάποτε να το αντιληφθείτε και εσείς.
 
ΥΓ: Αγαπητέ κύριε Χ θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι αυτός καθεαυτός ο θεσμός των χορηγιών αποτελεί δείγμα της πολιτιστικής κληρονομιάς των Ελλήνων αφού αυτές πραγματοποιούνταν και στην Αρχαία Αθήνα.
 
 
 
Σας ευχαριστούμε θερμά για το βήμα που μας δίνετε να εκφράσουμε την άποψη μας και σας προσκαλούμε στην ΒΡΑΔΙΑ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΚΑΙ ΧΟΡΟΥ που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 1 Ιουλίου στις 10:00 μμ στην πλατεία της Νέας Κερασούντας Πρέβεζας.
 
 
εκ του Ποντιακού Εκπολιτιστικού Συλλόγου Νέας Κερασούντας.
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας εδώ!