Σάββατο 30 Ιουλίου 2011

ΑΦΗΣΤΕ ΤΑ ΠΑΝΗΓΥΡΙΑ ΚΑΙ ΣΤΡΩΘΕΙΤΕ ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ!

Το μπαλάκι στο Δήμο από την Υπουργό, για τη λειτουργία του ΚΠΕ Φιλιππιάδας


Μετά τη γενική κατακραυγή τα μαζεύει εν μέρει το ΥΠΔΒΜΘ και αποποιούμενο των ευθυνών του μεταθέτει την ευθύνη λειτουργίας, των 10 υπό προσωρινή αναστολή λειτουργίας Κέντρων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης (ΚΠΕ), στους Δήμους.
Με νέα εγκύκλιό της η Αναπληρώτρια Υπουργός κ. ΦΩΤΕΙΝΗ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ μεταθέτει την ευθύνη λειτουργίας στους Δήμους και τις Διευθύνσεις εκπαίδευσης. Αναφέρει χαρακτηριστικά στη με Αρ.Πρωτ. 86489 /Γ7/28 -07-2011 εγκύκλιο:

Αποφασίζουμε
1. Στα ΚΠΕ που βρίσκονται σε προσωρινή αναστολή λειτουργίας και εφόσον οι οικείοι Δήμοι το επιθυμούν και καλύπτουν τα λειτουργικά τους έξοδα, με την συνεργασία των τοπικών Διευθύνσεων εκπαίδευσης (Υπεύθυνων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης) δύναται να υλοποιούνται εκπαιδευτικά προγράμματα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης και εκπαίδευσης για την αειφόρο ανάπτυξη καθώς και επιμορφωτικά σχετικά σεμινάρια εκπαιδευτικών ή ενηλίκων.
εφόσον συνδιοργανώνονται από ΚΠΕ τα οποία χρηματοδοτούνται από το ΕΣΠΑ για την τρέχουσα χρονιά.
2. Την ευθύνη για την υλοποίηση των προγραμμάτων θα έχουν από κοινού ο Δήμος και οι υπεύθυνοι περιβαλλοντικής εκπαίδευσης της οικείας Διεύθυνσης εκπαίδευσης στην οποία βρίσκεται η έδρα του ΚΠΕ .
Οι οικείοι υπεύθυνοι Περιβαλλοντικής εκπαίδευσης υποβάλλουν προς συζήτηση και έγκριση τα προς υλοποίηση προγράμματα στην οικεία περιφερειακή Συμβουλευτική Επιτροπή ΚΠΕ (ΣΕΚΠΕ).
Εφόσον συμφωνηθεί σε επίπεδο ΣΕΚΠΕ, είναι δυνατή και η μερική κάλυψη δαπάνης για τέτοια
προγράμματα εφόσον συνδιοργανώνονται από ΚΠΕ τα οποία χρηματοδοτούνται από το ΕΣΠΑ για την τρέχουσα χρονιά.
Η ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΡΙΑ ΥΠΟΥΡΓΟΣ
ΦΩΤΕΙΝΗ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ

Χωρίς να έχουμε καταλήξει με ασφάλεια ποιες είναι οι οργανωτικές αδυναμίες που ανεστάλη η λειτουργία του ΚΠΕ Φιλιππιάδας, αφού «όλοι έχουν δίκιο», δεν απομένει παρά να δούμε αν ο Δήμος Ζηρού σηκώσει το γάντι και αναλάβει τις ευθύνες του, για να λειτουργήσει το τόσο ζωτικής σημασίας Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης για την περιοχή μας.

Γιώργος Σπ. Γιάννος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας εδώ!