Τρίτη 26 Ιουλίου 2011

Προς τα ΜΜΕ,


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ



Οι κάτοικοι και των τριών Δημοτικών διαμερισμάτων Μύτικα – Νικοπόλεως  και Μιχαλιτσίου είμαστε εδώ σήμερα στον ΚΟΥΚΟ, στα σκουπίδια, αποκλείοντας την είσοδο της χωματερής, που λειτουργεί παράνομα γιατί θέλουμε να φωνάξουμε με όλη τη δύναμη της ψυχής μας ότι «ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ», «ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ»,  «40ΧΡΟΝΙΑ ΑΡΚΕΤΑ»!!! Τα χωριά μας κινδύνεψαν να καούν, ο υδροφόρος ορίζοντας μολύνθηκε ανεπανόρθωτα, η περιοχή υποβαθμίστηκε, ας κάνουμε κάτι επιτέλους για τα χωριά μας, για τα παιδιά μας, για τις επόμενε γενιές.
Δυστυχώς αναγκαζόμαστε να αναλάβουμε δράση με το συγκεκριμένο τρόπο, διότι καταλάβαμε ότι μας εμπαίζουν, οι υπεύθυνοι δεν υπήρξαν ειλικρινείς μαζί μας, δυνάμεις που κινήθηκαν υπογείως άλλαξαν αποφάσεις, ακύρωσαν μελέτες εις βάρος μας και εν αγνοία μας και όλα αυτά εις βάρος της υγείας των παιδιών μας.
Γνωρίζαμε εδώ και αρκετό καιρό ότι τα σκουπίδια της περιοχής μας θα πήγαιναν στο ΧΥΤΑ ΚΑΡΒΟΥΝΑΡΙΟΥ. Θεωρούμε ότι και ο λόγος της πρόσφατης αύξησης στις αρχές του χρόνου 40-60% των τελών καθαριότητας, είναι λόγω της αύξησης των εξόδων μεταφοράς των απορριμμάτων από την περιοχή μας στο ΧΥΤΑ ΚΑΡΒΟΥΝΑΡΙΟΥ. 
Στην πορεία υπήρξε η ανάγκη κατασκευής Σταθμού Μεταφόρτωσης των απορριμμάτων (ΣΜΑ) και υπήρξαν γι’ αυτό τρεις προτεινόμενες θέσεις: Η Μυρσίνη, η ΒΙΠΕ και ο ΚΟΥΚΟΣ. Ενώ η προμελέτη και η μελέτη αναφέρονταν στη θέση «Μυρσίνη» και επρόκειτο να συζητηθεί το θέμα στην Περιφέρεια στις 30/06/2011, ξαφνικά μετά από απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 15/06/2011 (Αριθ. Απόφασης 228/2011) η θέση για τη δημιουργία ΣΜΑ άλλαξε και δρομολογείται πλέον εντελώς παράνομα η κατασκευή του στη θέση «ΚΟΥΚΟΣ» για την οποία δεν έχει γίνει καμία απολύτως μελέτη!
Εμείς γνωρίζαμε ότι η παράνομη χωματερή κάποτε θα κλείσει, έχοντας ήδη γίνει ολοκληρωμένη μελέτη για την αποκατάσταση και ανάπλαση του χώρου και αυτό περιμέναμε ως επόμενη κίνηση της Δημοτικής Αρχής. Αντί  αυτού, από τις αρχές του έτους φορτώθηκε με τον επιπλέον όγκο των σκουπιδιών των  πρώην Δήμων Λούρου και Ζαλόγγου, ενώ σαν να μην έφταναν όλα αυτά,  τον προορίζουν και ως Σταθμός Μεταφόρτωσης, δηλαδή πάλι σκουπίδια, πάλι βρώμα, πάλι κίνδυνος πυρκαγιάς, υποβάθμιση και όσα άσχημα αυτό συνεπάγεται.
Υπάρχουν έγγραφα, μελέτες της αρχαιολογίας που απαγορεύουν τη λειτουργία της χωματερής. Υπάρχει μελέτη καταπέλτης του ΦΟΡΕΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ  ΑΜΒΡΑΚΙΚΟΥ για τη συμμετοχή της χωματερής στη μόλυνση του Αμβρακικού και της ευρύτερης περιοχής
Ζητάμε μέσω των ΜΜΕ, την κατανόηση των συνδημοτών μας για την ταλαιπωρία που θα υποστούμε όλοι μας, όμως οι ενέργειές μας είναι δίκαιες και τίμιες.
Καλούμε τις Αρχές να τηρήσουν τα νόμιμα. Η μόνη υπόσχεση που μπορεί να μας κάνει να σταματήσουμε τον αγώνα μας είναι για το πότε θα αρχίσει η ανάπλαση και δεντροφύτευση της παράνομης χωματερής.

Σας ευχαριστούμε πολύ.


Η Συντονιστική Επιτροπή του Αγώνα 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας εδώ!