Κυριακή 22 Απριλίου 2012

Θερμή ανταπόκριση των πολιτών του νομού στο κάλεσμα του Β.Ιωάννου ''Δεν συνναινώ σε καμια περαιτέρω οριζόντια περικοπή μισθών και συντάξεων''

 




Συνεχίζεται δυναμικά η προεκλογική εκστρατεία του υποψήφιου βουλευτή του νομού μας και πρώην νομάρχη κ. Βασίλη Ιωάννου σ’ όλο το εύρος του νομού όπου πραγματοποιεί εποικοδομητικές συναντήσεις με τους κατοίκους των τοπικών κοινωνιών, συζητώντας μαζί τους τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στην καθημερινότητά τους.
Οι πολίτες ανταποκρίνονται στο κάλεσμα των συναντήσεων αφού η αγωνία τους  για το μέλλον της Ελλάδας και για τη νέα γενιά είναι δικαιολογημένα μεγάλη. Αρκετοί είναι αυτοί λοιπόν που συγκεντρώνονται στα τοπικά καφενεία για να ακούσουν και με διαλογική συζήτηση να καταλήξουν στα συμπεράσματα τους ώστε να κάνουν την τελική επιλογή στις εκλογές της 6ης Μαΐου, τόσο ανάμεσα στα πρόσωπα, όσο και ανάμεσα στις πολιτικές παρατάξεις.
Ο κ. Ιωάννου κάλεσε όλους του πολίτες να συμμετάσχουν μαζικά στις επερχόμενες εκλογές, αφού είναι οι κρισιμότερες από τη μεταπολίτευση και οφείλουμε όλοι με την ψήφο μας να αναλάβουμε την ευθύνη για το πού θα οδηγηθεί η χώρα την επομένη μέρα. 
Στις τοποθετήσεις του ο κ. Ιωάννου έδωσε ιδιαίτερη σημασία στα παρακάτω σημεία: «Καμία περαιτέρω οριζόντια περικοπή μισθών και συντάξεων δεν με βρίσκει σύμφωνο, αλλά και καμία επιπλέον επιβολή φόρου που θα επιβαρύνει περισσότερο τον ήδη βεβαρυμμένο οικογενειακό προϋπολογισμό των μεσαίων και χαμηλών στρωμάτων. Άλλωστε και ο ίδιος ο πρόεδρος του ΠΑ.ΣΟ.Κ διαβεβαίωσε τα παραπάνω με τις πρόσφατες προγραμματικές του δηλώσεις.
 Υπάρχουν εναλλακτικοί τρόποι να εξευρεθούν οι οικονομικοί πόροι που θα καλύψουν τα κενά στον προϋπολογισμό και μιλάω για τα επερχόμενα μέτρα του Ιούνιου, ύψους 11 δις ευρώ. Το σπάταλο και ογκώδες ελληνικό δημόσιο έχει περιθώρια συμμαζέματος χωρίς να ματώσει κι άλλο ο ελληνικός λαός. Οι τομές που έγιναν μέχρι τώρα στη δημόσια διοίκηση οφείλουν να επεκταθούν και να προχωρήσουν ταχύτερα, για να έχουμε λιγότερο κράτος και περισσότερη εξυπηρέτηση του απλού πολίτη.
Επιπλέον μπορούμε να διεκδικήσουμε και να πετύχουμε από το Μάιο και μετά δημοσιονομική προσαρμογή με ορίζοντα το 2015 κι όχι το 2014, με αποτέλεσμα να καταφέρουμε να πετύχουμε το στόχο με πιο φιλικό για τον πολίτη τρόπο και με μικρότερες επιπτώσεις σε σχέση με την ανάπτυξη, με μικρότερο κίνδυνο για ύφεση.»
«Άλλωστε ως νομάρχης, συνέχισε ο κ. Ιωάννου, κλήθηκα από το 2008 να μειώσω τις δαπάνες στη νομαρχιακή αυτοδιοίκηση και τα καταφέραμε, χωρίς ουσιαστικά να πάψουν να λειτουργούν  ζωτικά κομμάτια της νομαρχίας.
Χαρακτηριστικό αυτής της προσπάθειας ήταν η μείωση της δαπάνης για τη μεταφορά των μαθητών, χωρίς όμως να διακοπεί η ομαλή διεξαγωγή των δρομολογίων. Επίσης υπήρξε αυστηρώς έλεγχος στην παροχή των προνοιακών επιδομάτων και εξορθολογισμός του κόστους μίσθωσης των κτιρίων για τη στέγαση των υπηρεσιών» 
Την Πέμπτη το πρωί ο κ. Ιωάννου επισκέφτηκε την περιοχή της Φιλιππιάδας και πιο συγκεκριμένα το δημαρχείο, όπου συνομίλησε με το Δήμαρχο και τους δημοτικούς συμβούλους για τα προβλήματα της περιοχής και γενικότερα για τα προβλήματα της τοπικής αυτοδιοίκησης. Ο κ. Ιωάννου δεσμεύτηκε ότι ως αυριανός βουλευτής, εάν αυτό επιτευχθεί με την ψήφο των πολιτών, θα είναι κοντά στους φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης για να αντιμετωπίσουν από κοινού τα όποια προβλήματα προκύψουν. Έπειτα συνομίλησε με τους καταστηματάρχες και τους ιδιοκτήτες των  επιχειρήσεων της πόλης, οι οποίοι του εξέθεσαν την υπάρχουσα κατάσταση λόγω της οικονομικής κρίσης
Το απόγευμα της ίδια μέρας οι περιοδείες συνεχίστηκαν  στην περιοχή του πρώην δήμου Ζαλόγγου με μαζικές συναντήσεις και γόνιμες συζητήσεις που πραγματοποιηθήκαν στα Ριζά, το Μεγαδένδρο, τη Μυρσίνη, την Κρυοπηγή.        
 Την Παρασκευή, ανήμερα της γιορτής της Ζωοδόχου Πηγής, πραγματοποιήθηκε  εκκλησιασμός στη μονή Κοζύλη και στην Τύρια, όπου έλαβε χώρα η λιτάνευση της ιερής εικόνας. Αργότερα ο κ. Ιωάννου επισκέφτηκε το Θεσπρωτικό όπου συζήτησε με τους ιδιοκτήτες μαγαζιών και με απλούς πολίτες.
Το πρόγραμμα της ίδιας ημέρας συνεχίστηκε με επισκέψεις στην ευρύτερη περιοχή. Σε αυτές  τις επισκέψεις συμπεριλήφθηκαν ο Γαλατάς, το Ζερβό , οι Παπαδάτες όπου ο κ. Ιωάννου παρευρέθηκε στο Καγκελάρι και κατέληξε στο Ριζοβούνι.
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας εδώ!