Σάββατο 21 Απριλίου 2012


 

 H συνέντευξη τύπου της Υποψήφιας Βουλευτή ΠΡΕΒΕΖΑΣ του ΠΑ.ΣΟ.Κ. Αγνής Σμπόνια


Οι εκλογές της 6ης Μαϊου είναι χωρίς αμφιβολία οι πλέον κρίσιμες των τελευταίων δεκαετιών. Στις εκλογές αυτές καλούμαστε όλοι να σταθούμε υπεύθυνα απέναντι στις εξελίξεις και να πάρουμε αποφάσεις που θα καθορίσουν το μέλλον μας,τις ζωές μας. Σήμερα όλοι μας βιώνουμε μια......
 πολύ σκληρή πραγματικότητα, μια πραγματική ανατροπή όσων γνωρίζαμε, με αποτέλεσμα να κυριαρχεί η ανασφάλεια και η απαισιοδοξία σε όλο και μεγαλύτερο τμήμα του Ελληνικού λαού.


Ιδιαίτερα όλοι εμείς, οι νέοι άνθρωποι αντιμετωπίζουμε για πρώτη φορά τον κίνδυνο να είμαστε η πρώτη γενιά που θα ζήσει σε συνθήκες χειρότερες από την προηγούμενη. Είμαστε η γενιά που καλείται να πληρώσει τα λάθη και τις παραλειψείς της γενιάς που διαχειρίστηκε τις τύχες της χώρας, τα τελευταία 40 χρόνια και σήμερα πιο έντονα από ποτέ φανερώνει το αδιέξοδο της.

Είμαστε όμως ταυτόχρονα και η γενιά με τις περισσότερες δυνατότητες και προκλήσεις. Η γενιά που θέλει να βγεί από το αδιέξοδο και την ανασφάλεια, η γενιά που βλέπει την κρίση ως ευκαιρία και όχι ως άλλοθι για να μείνουμε στάσιμοι. Εμείς, οι νέοι άνθρωποι που σήμερα πρέπει να δούμε το ποτήρι μισογεμάτο και όχι μισοάδειο, βγαίνουμε στο προσκήνιο και παρεμβαίνουμε στις εξελίξεις που πρόκειται να επηρεάσουν τις ζωές μας,το μέλλον μας. Με ιδιαίτερη συγκίνηση, ανταποκρίθηκα στο κάλεσμα του Προέδρου του ΠΑ.ΣΟ.Κ. , Ευάγγελου Βενιζέλου να είμαι υποψήφια στο Νομό μας, ενισχύοντας την προσπάθεια για ανανέωση των πολιτικών προσώπων, που τόσο έντονα ζητούν οι πολίτες.

Μια ανανέωση που σήμερα είναι πιο αναγκαία από ποτέ, προκειμένου η στασιμότητα να γίνει δράση και η ολιγωρία να γίνει τόλμη. Θέτω υποψηφιότητα εδώ, στην ιδιαίτερη πατρίδα μου και ζητώ τη στήριξη όλων όσων πιστεύουν στη δύναμη των νέων ανθρώπων, όσων πιστεύουν ότι εμείς οι νέοι μπορούμε να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας και να μην κάνουμε τα λάθη της προηγούμενης γενιάς, που μας οδήγησαν σε αδιέξοδο. Απέναντι μας έχουμε το χθες που προσπαθεί ακόμη και σήμερα να κρατήσει τη χώρα μακριά από τις εξελίξεις, φορώντας άλλοτε τον μανδύα της δήθεν αντιμνημονιακής δεξιάς και άλλοτε της μονολιθικής και εκτός πραγματικότητας αριστεράς. Με περίσσευμα λαϊκισμού και εύκολες λύσεις, που κάθε φορά αλλάζουν για να γίνονται αρεστοί, εμποδίζουν κάθε άλλαγη, κάθε μεταρρύθμιση που μπορεί να θίξει τα πελατειακά τους συμφέροντα και θα τους στερήσει την εκλογική πελατεία που τους στηρίζει.

Ακόμη και στη δική μας παράταξη, το ΠΑ.ΣΟ.Κ. έγιναν λάθη και παραλείψεις που κόστισαν και θα πρέπει να είμαστε επιτέλους ελικρινείς με τους πολίτες. Δεν τολμήσαμε όσο έπρεπε,δεν συγκρουστήκαμε με τις μειοψηφίες που εμπόδιζουν τις μεταρρυθμίσεις και πολλές φορές υιοθετήσαμε πρακτικές που πλήγωσαν όλους όσους μας στήριξαν.


Σε αυτές τις πρακτικές που μας οδήγησαν στο σημερινό αδιέξοδο, εμείς οι νέοι δεν έχουμε καμιά θέση, δεν μας εκφράζουν και δεν θα γίνουμε υπόλογοι γι αυτές. Με την υποψηφιότητα μου στον τόπο μας, θέλω να δώσω τη μάχη να επικρατήσουν οι δυνάμεις της μεταρρύθμισης σε κάθε τομέα που επηρεάζει την καθημερινότητα μας.



Στο πολιτικό σύστημα, που οφείλει να ανταποκριθεί στο κάλεσμα των πολιτών για ριζική ανανέωση και νέα δομή, μακριά από πελατειακές σχέσεις και παράνομες συναλλαγές. Η βουλευτική ασυλία έχει γίνει συνώνυμο της αλαζονίας, ενώ τα προνόμια των βουλευτών αποτελούν πρόκληση. Αυτό το καθεστώς δεν μπορεί να συνεχιστεί, το ΠΑ.ΣΟ.Κ. μπορεί και πρέπει να επανακαθορίσει το ρόλο του βουλευτή και να αποκαταστήσει την απόσταση που έχει δημιουργηθεί με τους πολίτες.

Στην Παιδεία, όπου πρέπει να εφαρμοστεί η πρόσφατη μεταρρύθμιση στο σύνολο της και να πάψουν οι πρωτοφανείς πράξεις βιας στα Ιδρύματα από μειοψηφίες που εκβιάζουν και τρομοκρατούν. Η αύξηση του ποσοστού του προϋπολογισμού για την παιδεία, την έρευνα και τον πολιτισμό, στο επίπεδο του μέσου όρου των χωρών της Ε.Ε. αποτελεί μονόδρομο για την Ελλάδα.

Για την Περιφέρεια και ιδιαίτερα για την πατρίδα μας, την Πρέβεζα, που η σημερινή κρίση διογκώνει τις οικονομικές ανισότητες χρειάζεται άμεσα μια αποτελεσματική παρέμβαση από τους εμπλεκόμενους φορείς της τοπικής και περιφερειακής αυτοδιοίκησης, ώστε να γίνουν στοχευμένες κινήσεις προς συγκεκριμένες ομάδες του πληθυσμού που πλήττονται άμεσα από την κρίση. Οφείλουμε να αναζητήσουμε πόρους από άδιάθετα και αναξιοποίητα κονδύλια της Ε.Ε. που θα στραφουν προς τους οικονομικά ασθενέστερους και ταυτόχρονα θα δημιουργήσουν συνθήκες για ανάπτυξη, ιδιαίτερα για τους νέους ανθρώπους που σήμερα θέλουν να δουλέψουν στην Πρέβεζα, να επενδύσουν στον τόπο μας ,αλλά οι συνθήκες είναι απαγορευτικές.

Ζητώ τη στήριξη σας, την εμπιστοσύνη σας, για να καταφέρουμε όλοι μαζί να διαχειριστούμε το παρόν και να σχεδιάσουμε το μέλλον μας. Ως νέος άνθρωπος που θέλει να στηρίξει τον τόπο του και να συμβάλλει στην ανάπτυξη της ιδιαίτερης πατρίδας του, σας καλώ να δώσουμε μαζί αυτή τη μάχη και όλοι μαζί, ενωμένοι να τα καταφέρουμε.



ΑΓΝΗ ΣΜΠΟΝΙΑ


ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Ν.ΠΡΕΒΕΖΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας εδώ!