Σάββατο 28 Απριλίου 2012




Με ακατάπαυστο ρυθμό συνεχίζει ο Β. Ιωάννου τις επισκέψεις του στο νομό, θέτοντας ως προτεραιότητα την προσωπική επαφή με τους απλούς πολίτες, τους επαγγελματίες, αλλά και την ενημέρωσή του από τους τοπικούς φορείς για το σύνολο των προβλημάτων που αντιμετωπίζει η κάθε περιοχή.
Στα πλαίσια αυτά το πρωί της Πέμπτης πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στην πόλη του Καναλακίου από το Β. Ιωάννου και στενούς του συνεργάτες. Πιο συγκεκριμένα στο πρόγραμμα αυτής της επίσκεψης περιλαμβάνονταν αρχικά το Δημαρχείο. Εκεί συναντήθηκε με το Δήμαρχο Πάργας, κ Θανάση Λιόλιο και τους συνεργάτες του αντιδημάρχους.
Η συζήτηση περιέλαβε θέματα τοπικού ενδιαφέροντος, αναλύοντας την υφιστάμενη κατάσταση στο νέο καλλικρατικό Δήμο Πάργας. Είναι από όλους παραδεκτό ότι ο Δήμος Πάργας συγκεντρώνει τουριστικές δραστηριότητες με εθνική και παγκόσμια αξία, αλλά και σημαντική αγροτική παραγωγή με αξιόλογο πλουτοπαραγωγικό δυναμικό.
Ωστόσο κοινή ήταν η διαπίστωση για την πενιχρή χρηματοδότηση που λαμβάνουν οι φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης και κατ’ επέκταση ο Δήμος Πάργας, με αποτέλεσμα το πάγωμα ή και την ακύρωση εκτέλεσης μικρών και μεγάλων προγραμματισμένων έργων, αλλά και την αδυναμία συντήρησης και σχεδιασμού νέων υποδομών.



 Ο κ. Ιωάννου υπογράμμισε την αναγκαιότητα στήριξης της τοπικής αυτοδιοίκησης από όλους τους εμπλεκόμενους θεσμικούς φορείς της πολιτείας. Με την εμπειρία του ως νομάρχης για δύο θητείες, έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στη συλλογική προσπάθεια με στόχο τη γενικότερη ανάδειξη των πλεονεκτημάτων της περιοχής. Χωρίς πόρους όμως οι όποιοι σχεδιασμοί δεν μπορούν να προχωρήσουν, αντιθέτως προκαλούν οπισθοδρόμηση και εγκατάλειψη της υπαίθρου.
Το απόγευμα της ίδιας ημέρας ο κ. Ιωάννου βρέθηκε στις δημοτικές κοινότητες του Σφηνωτού, Κοτσανόπολου και Σκιάδα. Έγιναν εποικοδομητικές συζητήσεις με κτηνοτρόφους και αγρότες της περιοχής και συζήτησε μαζί τους τα προβλήματα που έχουν προκύψει στα «προγράμματα νέων αγροτών» και προβλήματα με τη στήριξη του επαγγέλματός  τους.
Επισημάνθηκαν οι προσπάθειες που έγιναν για την αναβάθμιση του επαρχιακού και βασικού οδικού δικτύου κατά τη διάρκεια της  θητείας του κ. Ιωάννου στη νομαρχία και ειδικότερα η κατασκευή των τμήματων Βρυσούλας-Σκιαδάς και Σκιάδας- Πολυστάφυλλο, αλλά και η εγκατάσταση ηλεκτροφωτισμού σ’ όλους τους κόμβους.
Από τον κ. Ιωάννου τονίστηκε η κατεπείγουσα συντήρηση του υπάρχοντος τοπικού οδικού δικτύου, αφού έχει υποστεί ιδιαίτερα σημαντικές βλάβες λόγω των ακραίων καιρικών φαινομένων που επικράτησαν τον περασμένο χειμώνα.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ 
    

1 σχόλιο:

  1. ΟΙ ΧΘΕΣΙΝΟΙ ΨΕΥΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ, ΑΥΡΙΑΝΟΙ ...ΣΩΤΗΡΕΣ?

    ΠΟΤΕ!

    ΡΙΧΝΩ ΚΙ ΕΓΩ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Αφήστε το σχόλιο σας εδώ!