Δευτέρα 23 Απριλίου 2012

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΩΝ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΣΤΗ ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑ




ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΒΑΣΙΛΗ ΙΩΑΝΝΟΥ ΣΤΗΝ ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑ



Ο Βασίλης Ιωάννου γεννήθηκε στην Παναγιά του Δήμου Φιλιππιάδας, από πολύτεκνη αγροτική οικογένεια.
Φοίτησε στα Δημοτικά σχολεία Παναγιάς και Βελλάς και ολοκλήρωσε τις Γυμνασιακές του σπουδές στα σχολεία της Φιλιππιάδας και των Δερβιζιάνων. Σπούδασε Μαθηματικός στη Φυσικομαθηματική Σχολή του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και από τις αρχές της δεκαετίας του 80, εγκαταστάθηκε στην Πρέβεζα και εργάστηκε, επί σειρά ετών, ως Σύμβουλος Λαϊκής Επιμόρφωσης, και αργότερα ως Καθηγητής Μέσης Εκπαίδευσης σε διάφορα δημόσια σχολεία του Νομού.
Από τα πρώτα φοιτητικά του χρόνια εντάχθηκε στις τάξεις του μεταδικτατορικού φοιτητικού κινήματος, ενεργοποιήθηκε στην συνδικαλιστικά στην ΠΑΣΠ και διετέλεσε μέλος  και Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου. Υπηρέτησε τον εκπαιδευτικό κλάδο ως μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ε.Λ.Μ.Ε. Πρέβεζας και Πρόεδρός του για περίπου μια δεκαετία. Είναι μέλος του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑ.ΣΟ.Κ. με αρμοδιότητες στη Γραμματεία Οργανωτικής Πολιτικής.
Με την Τοπική Αυτοδιοίκηση ασχολήθηκε για πρώτη φορά το 1998, όταν εξελέγη Νομαρχιακός Σύμβουλος Πρέβεζας ενώ το 2000 ανέλαβε επικεφαλής της μείζονος Αντιπολίτευσης. Στις εκλογές του 2002 εξελέγη για πρώτη φορά Νομάρχης, με την υποστήριξη του ΠΑ.ΣΟ.Κ. και του Συνασπισμού. Κατά τη διάρκεια της νομαρχιακής του θητείας πήρε σημαντικές πρωτοβουλίες που ανέδειξαν σε πανελλήνιο επίπεδο τις χρόνιες υστερήσεις του Νομού και της Ηπείρου γενικότερα, δίνοντας παράλληλα ουσιαστικές λύσεις σε υπαρκτά προβλήματα. Επανεξελέγη Νομάρχης Πρέβεζας τον Οκτώβριο του 2006 με το ιδιαίτερα υψηλό ποσοστό του 53 %. Είναι μέλος του Δ.Σ. της Ένωσης Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων Ελλάδας (Ε.Ν.Α.Ε.) και Πρόεδρος της Επιτροπής Μεταφορών και Επικοινωνιών της Ε.Ν.Α.Ε.
Είναι παντρεμένος με την Ελένη Αντωνίου, υπάλληλο του Υπουργείο Οικονομικών, με την οποία έχουν δύο κόρες, τη Χαρά, φοιτήτρια στο τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων της ΑΣΟΕ και την Ειρήνη, μαθήτρια Λυκείου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας εδώ!