Ρούλα
Χρήστου
Εξηνταπέντε δημότες Ζηρού διατείνονται πως έχουν πρόταση για έξοδο από την οικονομική κρίση. Μέσα σε ενενήντα μόλις μέρες μπορούν να εισρεύσουν περί τα 4,5 με 5δις ευρώ στο δήμο υπό μορφήν επενδύσεων που θα φέρουν δουλειά στους άνεργους και έσοδα στο δήμο μαζί με κοινωφελείς δράσεις που δεν θα κοστίσουν τίποτα.
Αυτά ισχυρίζονται σε γενικές γραμμές οι 65 συνδημότες μας που υπέγραψαν αίτημα προς το δήμο για συζήτηση στο Δ.Σ και λήψη απόφασης προς ανεύρεση επενδυτών, με σκοπό την ανάπτυξη του τόπου.Κατ΄ ουσίαν πρόκειται για το κίνημα που γιγαντώνεται σ’ όλη τη χώρα κι έχει τη βάση του στις θαυματουργές υποσχέσεις του ελληνοαμερικανού Αρτέμη Σώρα. Αυτού που ισχυρίζεται ότι υπάρχουν 600δις κατατιθεμένα στην παγκόσμια τράπεζα υπέρ της σωτηρίας του ελληνικού χρέους και όμως η κυβέρνηση δεν τα παίρνει, φοβούμενη ότι θα αποδειχθεί το ψεύδος του πραγματικού χρέους.
Την ενημέρωση στο Δ.Σ Ζηρού μετά από μια έντονη αντιπαράθεση Δημάρχου-Προέδρου και αντιπολίτευσης για το αν έπρεπε να εισαχθεί τέτοιο θέμα προς συζήτηση, ανέλαβε να κάνει ο μηχανικός Βασίλης Γκαρτζώνης. Ο κ. Γκαρτζώνης δήλωσε εξαρχής «Ελεύθερος Έλληνας» μέλος του κινήματος των Ελεύθερων Ελλήνων.
Σύμφωνα με τα λεγόμενα του κ. Γκαρτζώνη υπάρχουν ποσά σε παγκόσμια ταμεία, τα οποία όμως μπορούν να τα πάρουν μόνο ή ο Πρωθυπουργός ή ο υπουργός οικονομικών ή ο αρχηγός της εκκλησίας ή οι δήμαρχοι. Τα χρήματα αυτά είναι σε κηδεμονευόμενους λογαριασμούς και το 30% του ποσού οδηγείται σε κοινωφελή έργα. Θα υπάρχει π.χ η δυνατότητα απαλλαγής των δημοτών από τέλη ύδρευσης και αποχέτευσης. Στο δήμο Ζηρού μπορούν να εισρεύσουν περί τα 4,5 με 5 δις για δημόσια έργα.
Το μόνο που απαιτείται για την εκταμίευσή τους είναι εξουσιοδότηση του δημοτικού συμβουλίου προς τον Δήμαρχο, ώστε να κάνει εκείνος την υπογραφή σύμβασης με τον επενδυτή. Τα λεφτά έρχονται σε ενενήντα μέρες σε κηδεμονευόμενο λογαριασμό και τα έργα θα τα αποφασίσουν από κοινού ο επενδυτής με τον Δήμαρχο. Ο δήμος υποθηκεύει κάποια περιουσιακά του στοιχεία μέχρι την εκτέλεση των έργων «π.χ τις πηγές Αγ. Γεωργίου», μετά την πάροδο 50χρόνων όμως τα έργα είναι απόλυτα δικά του.
Σ’ όλη την Ελλάδα, όπως ειπώθηκε από τον κ. Γκαρτζώνη έχουν παρθεί 80 αποφάσεις Δημοτικών Συμβουλίων μεταξύ των οποίων κι ενός της δικής μας περιοχής, τον οποίο ωστόσο δεν αποκάλυψε. Όταν ο νομικός σύμβουλος του δήμου κ. Τούσης παρατήρησε πως τίθενται θέματα συνταγματικότητας και νομιμότητας γύρω από το θέμα, ο κ. Γκαρτζώνης το αντιπαρήλθε. Άλλωστε σε έντυπο που διανέμονταν στην αίθουσα ανυπόγραφο, με κεφαλαίους χαρακτήρες, από τα μέλη του κινήματος, καταφέρονταν εναντίον του νομικού συμβούλου της ΚΕΔΚΕ κ. Ζυγούρη με βαρείς χαρακτηρισμούς για τις αντιρρήσεις που εξέφρασε.
Στο ίδιο έντυπο ο θεσμός του δημάρχου αναγορεύονταν σε μέγιστη εξουσία με πρόθεση ίσως να κολακεύσουν τους ανά την Ελλάδα δημάρχους, ενώ δεν δίνονταν πειστικές εξηγήσεις για το τι θα ωφεληθεί ο επενδυτής με τις τόσες επενδύσεις σ’ έναν τόπο. Σ’ ένα χαρακτηριστικό απόσπασμα του διανεμηθέντος εντύπου διαβάζουμε:
«Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΙ ΜΟΝΟ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΕΠΙΒΑΛΕΙ ΟΡΟΥΣ ΚΑΙ Ο ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΚΑΤΑΠΙΣΤΕΥΜΑΤΟΔΕΚΤΗΣ ΜΠΟΡΕΙ ΜΟΝΟ ΝΑ ΠΑΙΡΝΕΙ ΕΝΑ ΜΙΚΡΟ ΜΕΡΟΣ ΤΩΝ ΚΕΡΔΩΝ ΤΩΝ ΠΛΟΥΤΟΠΑΡΑΓΩΓΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΕΙ ΥΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΟΛΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ ΣΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΜΕ ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ 2% ΤΟ ΧΡΟΝΟ ΤΟΥ ΣΥΝΟΛΟΥ ΤΩΝ ΧΡΗΜΑΤΩΝ ΠΟΥ ΕΚΤΑΜΙΕΥΤΗΚΑΝ ΚΑΙ ΔΕΣΜΕΥΤΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟ ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΕΡΓΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ!!!
ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΔΙΟΤΙ Η ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΑΠΟ τους ΛΟΓΑΡΙΣΜΟΥΣ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΩΝ!!!ΚΑΙ ΤΑ ΕΡΓΑ ΠΟΥ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΘΑ ΑΝΗΚΟΥΝ ΟΛΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΛΟΓΟ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΑ ΚΑΙ ΥΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΒΛΕΨΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΞΕΧΡΕΩΘΟΥΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΡΙΕΛΘΟΥΝ ΜΕ ΧΟΡΗΓΙΑ-ΔΩΡΕΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ!!»
Μετά απ’ αυτή τη σύντομη ενημέρωση και ορισμένα διευκρινιστικά ερωτήματα, το προεδρείο βιάστηκε να κλείσει το θέμα με σύντομη τοποθέτηση του Δημάρχου χωρίς να δώσει την ευκαιρία τοποθετήσεων στους δημοτικούς συμβούλους της αντιπολίτευσης, που διαμαρτύρονταν ότι δεν ήταν εκείνοι που επεδίωξαν τη συζήτηση.
Τελικά ο Δήμαρχος Δημ. Γιολδάσης έκλεισε λέγοντας πως θα τα ξαναπούν με τους εκπροσώπους της κίνησης, έχοντας δίπλα και τη νομική με την οικονομική υπηρεσία του δήμου να κάνουν όσα χρειάζεται και να ξαναφέρουν το θέμα στο Δ.Σ για τη λήψη απόφασης. «Ελπίζω και εύχομαι να βρούμε μια συνεργασία» είπε και η συνεδρίαση έληξε χωρίς τη λήψη απόφασης, αφού περί αυτού πείστηκε προσωρινά η δημοτική αρχή από την αντιπολίτευση.
Να σημειωθεί πως η συνεδρίαση βιντεοσκοπούνταν από κινητό τηλέφωνο των μελών του κινήματος και αποσπάσματα της έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα τους. Από την ίδια ιστοσελίδα δεν προκύπτει ότι υπάρχουν άλλες 80 θετικές αποφάσεις Δημοτικών Συμβουλίων. Απεναντίας η συζήτηση στο Δ.Σ Ζηρού μάλλον χρησιμοποιείται ως κράχτης. Παρόμοιο αίτημα δημοτών έχει κατατεθεί και στο δήμο Πρέβεζας, χωρίς ωστόσο να έχει τεθεί προς συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Αφήστε το σχόλιο σας εδώ!