Δευτέρα 17 Μαρτίου 2014


Δελτίο Τύπου - Ιδρυτική Διακύρηξη Συνδυασμού

15/03/2014

Δελτίο Τύπου - Ιδρυτική Διακύρηξη Συνδυασμού

Δελτίο τύπου

*Το φωτογραφικό υλικό από τη συγκέντρωση και την ιδρυτική διακύρηξη θα το βρείτε εδώ.

Δυναμικό ξεκίνημα έκανε και επίσημα το βράδυ του Σαββάτου στη Φιλιππιάδα ο υποψήφιος δήμαρχος Ζηρού Νίκος Καλαντζής. Ο κ. Καλαντζής επιχείρησε την πρώτη ανοιχτή προεκλογική συγκέντρωση για τον δήμο και ανταμείφτηκε από αθρόα προσέλευση δημοτών στο ξενοδοχείο της πόλης όπου και παρουσιάστηκε η ιδρυτική διακήρυξη του συνδυασμού.
Ο συνδυασμός του υπ. δημάρχου ΖηρούΝ.Καλαντζή ονομάζεται «Νέα Πορεία» και στη διαδικτυακή διεύθυνση www.neaporia.gr θα υπάρχει πια κάθε δραστηριότητά του, οι θέσεις του και η δυνατότητα άμεσης επικοινωνίας με τον πολίτη.
Παρουσιάζοντας το λογότυπο της «Νέας Πορείας» ο υπ. δήμαρχος εξήγησε πως τα τρία χρώματα συμβολίζουν τον υπερκομματικό και πραγματικά ανεξάρτητο χαρακτήρα του συνδυασμού. «Αποτινάσσουμε το μανδύα του κομματικού προς όφελος του κοινού συμφέροντος. Από τη φύση της η αυτοδιοίκηση απαιτεί συνεννόηση, συνεργασία και συναίνεση... Ο συνδυασμός μας αποτελείται από ανθρώπους που είδαν να χάνονται θαυμάσιες ευκαιρίες του παρελθόντος για την αξιοποίηση των ιδιαιτεροτήτων της περιοχής, στο κομβικότερο σημείο της Ηπείρου... Αποτινάσσουμε κάθε κενή υπόσχεση που δεν αναζήτησε ποτέ το δρόμο της υλοποίησης και μαζί σας,  μαζί με όλες τις δημιουργικές δυνάμεις αυτού του τόπου, χαράσσουμε μια ΝΕΑ ΠΟΡΕΙΑ, μια πορεία ριζικής αλλαγής, μια πορεία που θα βαδίσουμε όλοι μαζί για ένα νέο δήμο Ζηρού».
Έχοντας επίγνωση της πραγματικότητας ο κ. Καλαντζής μίλησε αρχικά για την κατάσταση στη χώρα και στο δήμο. «Βιώνουμε τον έκτο χρόνο μιας πρωτοφανούς κρίσης. Μπορεί η κρίση να μετριέται με οικονομικούς δείκτες, όμως όλοι γνωρίζουμε πως είναι πρωτίστως πολιτική. Είναι φανερό ότι το πολιτικό μας σύστημα, το οικονομικό μας μοντέλο, η εξάρτηση από το κράτος, απέτυχαν πλήρως... Η δημοτική αρχή των τελευταίων ετών δεν μπόρεσε να καθορίσει ένα τοπικό σύστημα προτεραιοτήτων με τη συμμετοχή των πολιτών μέσα από ανοιχτές πολιτικές λειτουργίες. Η αδυναμία τους αυτή οδήγησε τους δημότες στην αδιαφορία για τα κοινά και δημιούργησε ένα δήμο με ροπή προς την παραβατικότητα και την πελατειακή σχέση με τους κυβερνώντες... Γι αυτό το λόγο συγκροτήσαμε ένα ευρύ μέτωπο κοινωνικών και πολιτικών δυνάμεων που θέλει αλλαγές, θέλει να συγκρουστεί με κατεστημένα, να στηρίξει την καινοτομία, την ανάπτυξη και να αναδείξει την ταυτότητα και τις αξίες μας».
Ο υπ. δήμαρχος Ζηρού Ν. Καλαντζής ανέπτυξε στη συνέχεια και τις κυριότερες προγραμματικές θέσεις τους συνδυασμού του ανακοινώνοντας πως θα ακολουθήσουν και θεματικές ομιλίες σε διαφορετικά κάθε φορά σημεία του δήμου. Στις πρώτες δεσμεύσεις που ανέλαβε ανήκουν η επαναφορά αρμοδιοτήτων και πόρων στα τοπικά συμβούλια και η άμεση ίδρυση γραφείου Αγροτικής Ανάπτυξης στο δήμο. Επίσης η ανάθεση  μελέτης για την οικονομική βιωσιμότητα του δήμου και τον ορθολογισμό δαπανών και εσόδων. Η ολοκλήρωση του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου με τα νέα δεδομένα που δημιούργησε ο «Καλλικράτης» καθώς και η λειτουργία του βιολογικού καθαρισμού βάσει της μελέτης και χωρίς διακρίσεις είναι κι αυτοί τομείς λειτουργίας με διαφορετικό σκεπτικό. «Η νέα δημοτική αρχή είναι ανάγκη να καταστρώσει ένα πολυετές πλάνο για τη στήριξη της κτηνοτροφίας  που αποτελεί τον πιο δυναμικό παραγωγικό κλάδο της περιοχής μαζί με τις καθετοποιημένες βιοτεχνικές-εμπορικές μονάδες...Στη νέα προγραμματική περίοδο οικονομικής σύγκλισης 2014-2020 (νέο ΕΣΠΑ) ο δήμος μας πρέπει να είναι έτοιμος να ανταπεξέλθει με ολοκληρωμένες προτάσεις και αναπτυξιακό σχεδιασμό. Έπρεπε να είμαστε ήδη έτοιμοι!»
Ο κ. Καλαντζής έκλεισε την ομιλία του παρομοιάζοντας τον δήμο Ζηρού με έναν κοιμώμενο γίγαντα. «Τα τελευταία χρόνια ο δήμος θυμίζει έναν κοιμώμενο γίγαντα. Κουραστήκαμε από στερεότυπες αντιλήψεις και καινοφανείς υποσχέσεις. Οραματιζόμαστε διαφορετικά απ' ότι οι προκάτοχοί μας αυτό τον δήμο.
Η επιλογή στις 18 Μαΐου είναι ανάμεσα στον φόβο και την ελπίδα. Από τη μια το παρωχημένο λαϊκίστικο, το συντηρητικό κι από την άλλη η ανάγκη για ουσιαστική συνεργασία και πραγματικές λύσεις στα πραγματικά προβλήματα. Σ' αυτές τις εκλογές θα κονταροχτυπηθούν ο φόβος για το σήμερα με την ελπίδα για το αύριο. Το μέλλον ξεκίνησε!
Αρχίζει ΝΕΑ ΠΟΡΕΙΑ για το δήμο Ζηρού!
Καλό μας αγώνα και σας ευχαριστώ όλους για τη στήριξή σας».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας εδώ!