Κυριακή 16 Μαρτίου 2014

ΝΕΑ ΠΟΡΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟ ΖΗΡΟΥ, ο συνδυασμός του Νίκου Καλαντζη

ΝΕΑ ΠΟΡΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟ ΖΗΡΟΥ, ο συνδυασμός του Νίκου Καλαντζη

ΝΕΑ ΠΟΡΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟ ΖΗΡΟΥ, ο συνδυασμός του Νίκου Καλαντζη
«Ενεργοί πολίτες με επίγνωση του καθήκοντος τόσο απέναντι στον εαυτό τους, όσο και στο κοινό καλό, γεμάτοι όρεξη και δύναμη συμμετέχουν στην κοινή πορεία για μια νέα αρχή»

Του Κώστα Γκέτση
«Δεν εκπροσωπούμε την οπισθοδρόμηση εκείνων, που μόνο τους μέλημα είναι η κατάκτηση της εξουσίας», επισημαίνεται στην πρώτη δημόσια επικοινωνία του συνδυασμού «ΝΕΑ ΠΟΡΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟ ΖΗΡΟΥ», του υποψηφίου δημάρχου Νίκου Καλαντζή.
Όπως είναι γνωστό, σε ειδική εκδήλωση, που έγινε χθες το βράδυ στο ξενοδοχείο ΙΛΙΑΝΑ στην Φιλιππιάδα, ο υποψήφιος δήμαρχος Νίκος Καλαντζής, παρουσίασε την διακήρυξη του συνδυασμού, όπως επίσης και το λογότυπο που δημοσιεύεται και την ενημερωτική ιστοσελίδα του συνδυασμού.
Ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα, η διακήρυξη του συνδυασμού, όπως καταχωρήθηκε στην ιστοσελίδα του, καταγράφει τους στόχους και τον τρόπο, με τον οποίο θα γίνουν πράξη.
Το κείμενο επιγράφεται:
- Ποιοι οι λόγοι της δημιουργίας του συνδυασμού «Νέα Πορεία για τον Δήμο Ζηρού»;
Και είναι το ακόλουθο:
«Η κίνηση αυτή πηγάζει από την αγωνία νέων ανθρώπων της περιοχής του Δήμου Ζηρού για την αναζήτηση καλύτερου μέλλοντος για τον τόπο τους. Άνθρωποι οι οποίοι επέλεξαν το Δήμο Ζηρού για να δραστηριοποιηθούν επαγγελματικά και να φτιάξουν την οικογένεια τους διαπίστωσαν ότι η περιοχή της Φιλιππιάδας και της Λάκκας που είναι ευνοημένες από τη γεωγραφική τους θέση δεν έχουν βρει ακόμη το σύγχρονο βηματισμό τους γιατί έχασαν θαυμάσιες ευκαιρίες να αξιοποιήσουν τις ιδιαιτερότητες της περιοχής που κατέχει κομβική θέση στο κέντρο της Ηπείρου.
Ενεργοί πολίτες με επίγνωση του καθήκοντος τόσο απέναντι στον εαυτό τους, όσο και στο κοινό καλό, γεμάτοι όρεξη και δύναμη συμμετέχουν στην κοινή πορεία για μια νέα αρχή. Δεν εκπροσωπούμε την οπισθοδρόμηση εκείνων, που μόνο τους μέλημα είναι η κατάκτηση της εξουσίας.
Ούτε ανήκουμε σε εκείνους που θέλουν να συνεχίσουν ως έχει τη σημερινή διαχείριση. Το παρελθόν πασχίζει απεγνωσμένα να επιβιώσει σε μία εποχή που όλα αλλάζουν. Εμείς αφήνουμε στους άλλους τα άκρα και τις ακρότητες. Την αλαζονεία και την αιχμαλωσία στη συντήρηση.
Οδηγός μας είναι οι αξίες και οι ιδέες μας,η πίστη μας και η προσήλωση στην σύγχρονη, αποκεντρωμένη, αποτελεσματική και ευέλικτη αυτοδιοίκηση που απαιτεί ένα ρεύμα αλλαγών και ανατροπών .
Μοναδικός μας στόχος είναι να παραμεριστεί ο εγωισμός και η ιδιοτέλεια και μέσα από τη συνεργασία και την ενότητα να δημιουργηθεί ένα ευρύ μέτωπο κοινωνικών και πολιτικών δυνάμεων που θέλει αλλαγές, θέλει να συγκρουστεί με την καθεστηκυία τάξη πραγμάτων, να στηρίξει την καινοτομία, την περιφερειακή ανάπτυξη και να αναδείξει την ταυτότητα και τις αξίες μας.
Η αναπτυξιακή πορεία του Δήμου πρέπει να είναι ΒΙΩΣΙΜΗ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΑ και ΙΣΟΡΡΟΠΗ ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΑ.
Προτείνουμε ένα μοντέλο ανάπτυξης του τόπου μας, με βασικές προϋποθέσεις:
Ενίσχυση και στήριξη της ιδιωτικής πρωτοβουλίας μέσα από ενημέρωση και αναβάθμιση των υπηρεσιών του Δήμου.
•Αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων.
•Σεβασμό στο περιβάλλον και τους φυσικούς πόρους.
•Ανάδειξη της ιστορικής και πολιτιστικής κληρονομιάς μας.
Στην κατεύθυνση αυτή θα εκπονήσουμε Ειδικό Τοπικό Αναπτυξιακό Πρόγραμμα που θα προσδιορίσει τη μακροπρόθεσμη αναπτυξιακή πορεία του Δήμου. Το πρόγραμμα μας έχει σχεδιασμό, έχει λογική και φιλοσοφία. Με συναίσθηση των δυσκολιών, των μεγάλων μας ευθυνών, με ισχυρή θέληση και αποφασιστικότητα, επεξεργαστήκαμε θέσεις και προτάσεις για την λειτουργία και την ανάπτυξη του νέου Δήμου μας.
Χρειαζόμαστε δράσεις ? έργα ? πρωτοβουλίες με ταυτότητα, συντονισμό και υπευθυνότητα που να αντέχουν στο χρόνο και να καλύπτουν ουσιαστικές κοινωνικές ανάγκες και προβλήματα. Παρεμβάσεις ιεραρχημένες με περιεχόμενο, σκοπό και αποτέλεσμα.
Στη διαδικασία αυτή, που τη θεωρούμε σαν κορυφαία διαδικασία δημοκρατικού προγραμματισμού, θα καλέσουμε σε διάλογο και ουσιαστική συμμετοχή όλους τους μαζικούς φορείς και πολίτες του Δήμου μας».

1 σχόλιο:

  1. Αυτοι οι ενεργοι πολιτες γεματοι επίγνωση και ανησυχιες ψήφισαν στις προηγούμενες εκλογές Γιολδάση .Τί θ'ελουν τώρα?????????

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Αφήστε το σχόλιο σας εδώ!