Τρίτη 25 Μαρτίου 2014

Καταγγελία Γιώργος Γιάννος

Στη συνεδρίαση της Δευτέρας 17 Μαρτίου 2014, γίναμε μάρτυρες, για ακόμα μια φορά, της απαξίωσης από τη Δημοτική αρχή του κορυφαίου θεσμού για τη λειτουργία του Δήμου μας, του Δημοτικού Συμβουλίου.
Τελευταίο θέμα της συνεδρίασης και. καταϊδρωμένο -όπως πάντα όταν η δημοτική αρχή θέλει να το ευτελίσει- ήταν η «συζήτηση και λήψη απόφασης σε αίτημα δημοτώντου Δήμου Ζηρού σχετικά με ανεύρεση Επενδυτών για τηνχρηματοδότηση έργων, με σκοπό την έναρξηαναπτυξιακής προοπτικής για το Δήμο, τη βελτίωση τηςποιότητας ζωής των συμπολιτών και την έξοδο από τηνοικονομική κρίση».
Επρόκειτο για ένα θέμα που συγκέντρωνε υπογραφές συμπολιτών μας καθώς και πολυσέλιδη από μέρους τους εισήγηση. Το θέμα όμως, δεν συνοδευόταν - ως όφειλε- και από ανάλογη εισήγηση της Δημοτικής αρχής. Βάσει του κανονισμού λειτουργίας, αλλά και του νόμου για την τοπική αυτοδιοίκηση «Καλλικράτη», ένα θέμα για να συζητηθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο, πρέπει να έχει εισήγηση είτε από το πολιτικό προσωπικό του Δήμου είτε από τους αρμόδιους υπηρεσιακούς παράγοντες. 
Σύσσωμη η αντιπολίτευση του Δήμου Ζηρού αντέδρασε στη μεθόδευση της συζήτησης για το θέμα, αφού δεν τηρήθηκε ο κανονισμός λειτουργίας του Συμβουλίου και η δεοντολογία. Παρ' όλη όμως την καθολική αντίδραση της αντιπολίτευσης, με τους επικεφαλής των παρατάξεων αλλά και τους δημοτικούς συμβούλους, ηδημοτική αρχή αποφάσισε κατά πλειοψηφία -όπως πάντα σε όλα τα σοβαρά θέματα- να θέσει το ζήτημα, εν μέσω προεκλογικής περιόδου, προφανώς για ψηφοθηρικούς λόγους και για να. χαϊδέψει τα αυτιά συμπολιτών μας. Επί της ουσίας, έγινε ενημέρωση για το γνωστό «επενδυτικό» πρόγραμμα, για το οποίο έχουν γνωμοδοτήσει σχετικά τα ανώτατα όργανα της Ελληνικής Δημοκρατίας.
Είναι λυπηρό που κάποιοι συμπολίτες μας, ευάλωτοι από την εξαθλίωση λόγω της οικονομικής κρίσης και της θλιβερής πολιτικής που εφαρμόζεται στη χώρα μας, αναζητώντας διέξοδο, προστρέχουν σε αυτόκλητους σωτήρες της πατρίδας μας, παραβλέποντας τη λειτουργία των θεσμών και των οργάνων της συντεταγμένης πολιτείας.
Αγαπητοί συνδημότες! Σας καλούμε να μην υποκύπτετε σε αυτές τις λογικές.
Η διέξοδος από την κρίση δεν μπορεί να βρεθεί με τέτοιες μεθόδους που παραπέμπουν στις κακές μέρες του παρελθόντος που μας έφερε ως εδώ.
Η λύση βρίσκεται σε μια άλλη αντίληψη και ένα άλλο ήθος που οφείλουμε να προβάλλουμε:
Να πατήσουμε γερά στα πόδια μας και να αξιοποιήσουμε στο μέγιστο δυνατό τις δυνάμεις μας. Να στηρίξουμε τους θεσμούς και τη δημοκρατία μας και να επιλέξουμε στις ερχόμενες εκλογές το καταλληλότερο πολιτικό προσωπικό για να υπηρετήσει όλες τις βαθμίδες διοίκησης του Ελληνικού κράτους. 
Όσο για τις πρακτικές της δημοτικής αρχής, τι να πει κανείς. Αυτές κι αν έρχονται από το παρελθόν... Είναι προφανές ότι δεν εκφράζουν τις δυνάμεις που θέλουν να αγωνιστούν για ένα δημιουργικό παρόν και ένα ελπιδοφόρο μέλλον.


Γιώργος Γιάννος
Δημοτικός Σύμβουλος
Υποψήφιος Δήμαρχος
Δήμου Ζηρού


      

1 σχόλιο:

  1. Οι συμπολίτες δέν είναι ευάλωτοι απο την οικονομική κρίση .Αντίθετα είναι οργισμένοι με όλο το πολιτικό προσωπικό της χώρας ,το οποίο σύσωμο ,και για παρα πολλά χρόνια, μας ΑΠΟΚΡΥΠΤΕΙ οτι η Ελλάδα διαθέτει τεράστιους πόρους σε παγκόσμιους λογαριασμούς.Αντί όμως να γίνει χρήση αυτών των λογαριασμών, ώστε οι Έλληνες να βιώνουν σε κράτος δικαίου με αξιοπρέπεια,οι ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ μας ταγοί( απο ακρα δεξια εως ακρα αριστερα) ώντες πράκτορες ανθελληνικών κέντρων ,φροντίζουν να ζουμε σε ένδοια και μαρασμό.Δημοκρατία στην Ελλάδα δεν υπάρχει απο την στιγμή που με τα μνημόνια καταλύθηκε το Σύνταγμα.Μήν υποτιμάς κ. Γιάννο τις ανησυχίες και την βούληση των πολιτών να βρούν την την ακρη μόνοι τους.Οι υφιστάμενες πολιτικές δομές είναι καταδικασμένες στην συνείδηση του Ελληνικού, λαού γιατί τον πρόδωσαν στο σύνολό τους.Οσο για την τοπική αυτ/ση ο λαός απαιτεί σύνθεση και ΟΧΙ κομματικές μονοκονδυλιές!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Αφήστε το σχόλιο σας εδώ!