Πέμπτη 6 Μαρτίου 2014

Προβοκατόρικο δημοσίευμα την ώρα που δείχνει να ολοκληρώνεταικεντροαριστερή συνεργασία στο Δήμο Ζηρού. Να τους χαιρόμαστε.

Πριν δυο εβδομάδες η «Συνεργασία Πολιτών» έδωσε στη δημοσιότητα ανακοίνωση στην οποία μετά από μακρά, ανούσια θεωρητικολογία κατέληγε πως περνά «στη φάση του διαλόγου. Της σύνθεσης στην οποία καλούνται όλοι οι ενδιαφερόμενοι, παρατάξεις και πρόσωπα, όλοι μαζί, να προχωρήσουμε στην υλοποίηση των συμμαχιών και την κατάρτιση νικηφόρου ψηφοδελτίου».
Δεν απέφυγα να τη σχολιάσω νωρίτερα. Απλά ξέχασα. Έχω λοιπόν να παρατηρήσω τα εξής: καλά και άγια τα όσα επιδιώκει τώρα η «Συνεργασία Πολιτών» αλλά τώρα έπρεπε να αναζητήσει συμμαχίες; Δεν είναι λίγο αργά; Κι επιπλέον ποιος προσέρχεται στο διάλογο ως προσκεκλημένος; Οι άλλοι ή η «Συνεργασία Πολιτών»; Δεν θα έπρεπε η «Συνεργασία Πολιτών» με το 35% στιςπλάτες της να έχει έτοιμο ήδη το μισό ψηφοδέλτιο και να αναζητά συμμαχίες για το υπόλοιπο νικηφόρο εκλογικό ποσοστό; Δεν θα έπρεπε η παράταξη της μείζονος αντιπολίτευσης στην προεκλογική αυτή ανακοίνωσή της να κάνει κι έναν μίνιμουμ απολογισμό της παρουσίας της στα δημοτικά έδρανα παρά να αναλίσκεται σε θεωρίες τύπου παλιού ΠαΣοΚ περί «πελατειακού συστήματος… κυρίαρχης συμμετοχής στη διαχείριση του Συμφώνου Εταιρικής Σύμπραξης) κ.λ.π, κ.λ.π;
Δεν θα έπρεπε η «Συνεργασία Πολιτών» έτοιμη από καιρό να ξεδιαλύνει την κάθοδό της στις εκλογές με σημαία της την αποκτηθείσα αυτοδιοικητική εμπειρία κωδικοποιημένη σε πέντε δέκα κρίσεις για τη σημερινή διαχείριση του δήμου; Δεν θα έπρεπε να εμφανίζεται από καιρό ως η δεύτερη τουλάχιστον δυνατή επιλογή των δημοτών στις επόμενες εκλογές κι όχι ως τρίτη και τέταρτη;
Για να μην παρεξηγηθώ, είμαι υπέρ της πλήρους ελευθερίας σχηματισμών στις αυτοδιοικητικές εκλογές, χωρίς να υπάρχουν καν επίσημες συμμαχίες κομμάτων ή παρατάξεων. Να μην ξεκινάνε με την ταμπέλα καμιάς κομματικής προέλευσης και καμιάς κομματικής κατάληξης. Κι αυτά που είχα να παρατηρήσω για τη «Συνεργασία Πολιτών», τα καταγράφω με το δικαίωμα που δίνει το υψηλό ποσοστό της στην πρώτη της παρθενική εμφάνιση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας εδώ!