Δευτέρα 24 Μαρτίου 2014

Μ. Κλάπας: Δύναμη ανάπτυξης το λιμάνι Εκτύπωση Διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου


KLAPAS LIMANI 14

Σε μοχλό ανάπτυξης για την ευρύτερη περιοχή και ουσιαστικής στήριξης της τοπικής οικονομίας μπορεί να αναδειχθεί το λιμάνι της Πρέβεζας. Αυτό μπορεί να επιτευχθεί μέσα από τη συνεργασία φορέων και με επιλογές που θα απαντούν στις σύγχρονες ανάγκες και απαιτήσεις.
Ο επικεφαλής της παράταξης Δύναμη Ενότητας και Δημιουργίας Μιλτιάδης Κλάπας στη συνάντηση που είχε με το σωματείο εργαζομένων, παρουσίασε τις προτάσεις του και τόνισε ότι το λιμάνι αποτελεί μία από τις πιο κρίσιμες υποδομές ανάπτυξης.

Παράλληλα σημείωσε ότι για την παράταξή του αποτελεί προτεραιότητα η αναβάθμιση του λιμενικού ταμείου. Κι αυτό μπορεί να επιτευχθεί μέσα από την πρόσληψη ανθρώπων της αγοράς που θα χαράξουν συγκεκριμένους στόχους ενώ κάθε πόρος που θα προέρχεται από την αύξηση της δραστηριότητας στο λιμάνι θα επενδύεται για τον εκσυγχρονισμό των υποδομών και την καλύτερη εξυπηρέτηση.
«Πρέπει να ενισχυθεί ο εμπορικός αλλά και ο τουριστικός χαρακτήρας του λιμανιού. Μπορούν να συνυπάρξουν κι ν' αναπτυχθούν αρμονικά με την εφαρμογή της δεύτερης λύσης που περιέχεται στο master plan» σημείωσε ο κ. Κλάπας.
Ο κ. Κλάπας πήρε σαφή θέση και στο ζήτημα της μαρίνας τονίζοντας ότι πρέπει να λειτουργήσει με βάση το νομικό πλαίσιο και τους όρους δημοπράτησης που τη διέπουν.
Έξι συν ένα ερωτήματα
Με δεδομένο ότι δεν υπήρξε απάντηση στα έξι ερωτήματα που έθεσε η «Δύναμη Ενότητας και Δημιουργίας» προς την απερχόμενη δημοτική αρχή, τα επαναφέρει προσθέτοντας ένα ακόμη:
- Γίνονται έργα χωρίς να υπάρχει καμία μελέτη;
- Εκτελούνται έργα τα οποία δεν έχουν ανατεθεί με νόμιμες διαδικασίες;
- Πού και γιατί γίνεται εξόρυξη αδρανών υλικών;
- Με ποια άδεια και που χρησιμοποιούνται;
- Ποια από τα έργα που εκτελούνται σήμερα περιλαμβάνονται στο τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου.
- Ποιοι και γιατί κάνουν προεκλογική εκστρατεία χρησιμοποιώντας τα αυτοκίνητα του Δήμου; Είναι νόμιμο; Είναι έντιμο; Είναι ηθικό;
- Γιατί δεν συζητήθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο το master plan για το λιμάνι παρότι το Υπουργείο ζήτησε σχετική γνωμοδότηση. Έχει συμφωνήσει η δημοτική αρχή με τη νέα χωροθέτηση της μαρίνας; Γιατί δεν δημοσιοποιεί τα έγγραφα με τα οποία κηρύσσεται έκπτωτος ο ανάδοχος της μαρίνας;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας εδώ!