Σάββατο 15 Μαρτίου 2014

Παραιτήθηκε ο υποψήφιος του Σύριζα στην Αρτα


Προσωπικούς λόγους επικαλέστηκε ο Ηλίας Καραμπίκας
Σε λίγες ημέρες ΣΥΡΙΖΑ και
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ συνεδριάζουν,
για να ορίσουν άμεσα τον υποψήφιο
δήμαρχο Αρταίων…



Προσωπικούς λόγους επικαλέστηκε, ο υποψήφιος δήμαρχος Ηλίας Καραμπίκας και δήλωσε, πως δεν είναι σε θέση να δώσει την εκλογική μάχη, γεγονός που έφερε άμεση συνεδρίαση της γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ Άρτας, μιας και σε διάστημα λίγων ημερών, θα πρέπει να συμφωνηθεί ποιο πρόσωπο, θα τον αντικαταστήσει, ως υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ και της ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ, στο Δήμο Αρταίων.
Όπως είναι γνωστό, ο οικονομολόγος Ηλίας Καραμπίκας, είχε προταθεί με ομόφωνη απόφαση και του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και της ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ, να είναι ο υποψήφιος δήμαρχος Αρταίων και είχε ξεκινήσει να δουλεύει για την συγκρότηση του ψηφοδελτίου, όπως επίσης και για την προετοιμασία του προεκλογικού του αγώνα. Χθες το πρωί, ενημέρωσε τηλεφωνικά, τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ και της αυτοδιοικητικής παράταξης, πως για προσωπικούς λόγους, δεν μπορεί να δώσει την εκλογική μάχη και πως γι’ αυτούς που τον τίμησαν με την πρότασή τους, αλλά και την ομόφωνη απόφαση τους, θα ήταν χρήσιμο να επιλέξουν τον υποψήφιο άμεσα, ώστε να μην δημιουργηθεί πρόβλημα.
Απ’ την πλευρά των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, η προσωπική απόφαση του Ηλία Καραμπίκα, έγινε απολύτως σεβαστή, μιας και γνωρίζουν πως το τελευταίο διάστημα του προέκυψαν σημαντικά προβλήματα, με κυριότερο αυτό της απώλειας της μητέρας του, με τον τρόπο που αυτή έγινε.
Βεβαίως υπήρξαν και κάποιοι, που προσπαθώντας να δημιουργήσουν εντυπώσεις, δεν σεβάστηκαν την προσωπική επιλογή του οικονομολόγου Ηλία Καραμπίκα και έψαξαν πίσω απ’ την παραίτηση, να βρουν εσωκομματικές ή άλλες παραμέτρους, αλλά αυτά είναι απαράδεκτα πράγματα, γιατί αν μη τι άλλο, σε τέτοιες περιπτώσεις, όσες κι αν είναι οι πολιτικές αντιπαραθέσεις,οφείλουμε ιδιαίτερο σεβασμό στην προσωπική επιλογή του καθενός, που μπορεί να κρύβει και σημαντικό προσωπικό πρόβλημα.
Τέτοιες προσεγγίσεις, δεν πρέπει να υπάρχουν, αλλά ας πάμε παρακάτω…
Χθες το βράδυ συνεδρίασε η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ, με αποκλειστικό θέμα συζήτησης, τις εξελίξεις περί την υποψηφιότητα του Ηλία Καραμπίκα. Όλα τα μέλη του οργάνου, έκαναν δεκτή την παραίτηση, σημειώνοντας πως δεν είναι δυνατόν, να αμφισβητηθούν προσωπικοί λόγοι, για τους οποίους όλοι είχαν ενημερωθεί. Όμως το ζητούμενο είναι η άμεση επιλογή του προσώπου, που θα ηγηθεί του δημοτικού ψηφοδελτίου, μιας και την ερχόμενη Παρασκευή θα βρίσκεται στα Γιάννενα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, που με την παρουσίαση της υποψήφιας για την Περιφέρεια Όλγας Γεροβασίλη και των υποψηφίων δημάρχων της Ηπείρου, θα κηρύξει και την έναρξη του προεκλογικού αγώνα.
Η πρώτη απόφαση που ελήφθη αναφέρει πως το αργότερο μέχρι την Τρίτη ή Τετάρτη, πρέπει να οριστεί ο υποψήφιος, ώστε και αυτός να έχει την άνεση χρόνου, να προετοιμάσει τον προεκλογικό του αγώνα. Για το λόγο αυτό την Κυριακή θα συνεδριάσει η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ και την Δευτέρα, εκ νέου η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ.
Στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, που συζητούσαν τις εξελίξεις, τόνιζαν πως πρέπει να γίνει πρόταση στον γιατρό Κώστα Σκορδή, που όμως είχε δηλώσει πως δεν επιθυμεί να είναι υποψήφιος και στην συμβολαιογράφο Λίτσα Κιτσαντά, που όμως κι αυτή είχε ξεκαθαρίσει πως δεν επιθυμεί να είναι υποψήφια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας εδώ!